Mastodon

Csapatként kell küzdenünk és csapatként kell javítanunk magunkért, a klubért és a szurkolókért

Paks – Honvéd @ Paks, 20:00

white clouds

Feri szavaival indítanánk útra mindenkit Paks felé:

(…) A nehézségekből azonban erőt kell merítenünk, közösen, egy irányba húzva kell futballoznunk. Csak a péntek esti meccsre szabad fókuszálni, ezen túl minden mást ki kell zárni, nincs más választásunk, meg kell szerezni a három pontot!

via honvedfc.hu

Mélyen átgondolva a dolgokat, valóban tarthatatlan, hogy napról-napra, hétről-hétre csak sipákolni tudunk, hogy mindent rossznak tartunk, hogy légbőlkapott kitalációk mentén vagdalkozva nevezünk meg mindenféle felelősöket, és az álláspontunkból még az azoknak ellentmondó szikár tények hatására sem vagyunk hajlandók engedni. Ennek itt és most véget kell vetni!

Mivel a Paks elleni meccshez nem igazán tudnánk mit hozzátenni hitelesen, beszéljenek helyettünk inkább maguk az érintettek:

frissítés // (…) tapasztalt játékosokból áll a csapatunk, együtt kell harcolnunk ezért a győzelemért. Ugyanolyan agresszívan kell fellépnünk, mint amire az ellenféltől számítunk. Itthon, a Bozsik Arénában fontos sikert arattunk ellenük, akkor is egymásért, a csapatért harcoltunk. Most is ezt kell tennünk.Lukas Klemenz, 2021.12.03.

Lehet, hogy jól jött volna egy kis szerencse is, (…). Nehéz mit mondani, valahogy át kell lendülnünk ezen a helyzeten. Hidi Patrik, 2021.11.28.

A Honvéd legnagyobb ellensége a Honvéd.Horváth Ferenc, 2021.11.27.

Most mégis miről beszéljek? (…) Miről kell itt beszélni? Semmiről! Hülyeségeket csinálunk. (…) Ez egy óriási pechszéria, nem tudok mit mondani. – Horváth Ferenc, 2021.11.27.

Azon vagyunk, hogy bárhogyan is, de visszanyerjük a szurkolók bizalmát, ehhez pedig még több győzelemre van szükség (…) Próbálom pozitívam venni az akadályokat, akármennyire is nehéz időszak áll mögöttünk, optimistán állok a folytatáshoz, százhúsz, de leginkább kétszáz százalékot szeretnék nyújtani, hogy segítsem a csapatot, hiszen az a legfontosabb, hogy további pontokat szerezzünk.Tamás Krisztián, 2021.11.26.

Azt hiszem, felesleges ecsetelnem, hogy milyen szituációban vagyunk, elég csak ránézni a tabellára, a kapott gólok számára, kötelező javítanunk és előrébb lépnünk (…) Beszéltem már erről, nem akarom, hogy közhelynek tűnjön, mert nagyon nem az, de rendkívül sokat jelent nekem a Honvéd, büszke vagyok, hogy ezt a csapatot irányíthatom. Nem adhatjuk fel, együtt kell kilábalnunk a gödörből.Horváth Ferenc, 2021.11.20.

Ebben a szituációban nem kell sokat beszélnünk, mindenki tisztában van a helyzet súlyával, látja az eredményeket és tudjuk, hogy a vezetők és a szurkolók is többet várnak el tőlünk. Sokkal többet és ebben teljesen igazuk van.Horváth Ferenc, 2021.11.11. (A cikk Munka, munka, munka címmel jelent meg.)

Hogyan lehet visszaszerezni a bizalmat?
Eredményekkel. Valamint azzal, hogy mindenki alázattal és megalkuvás nélkül küzd és dolgozik a csapatért, a klubért és természetesen a szurkolóinkért. – Kun Gábor, 2021.11.09.

Ugyanaz a hullámvasutazás történt ezúttal is, ami eddig az egész szezont végigkísérte. (…) Ötödik olyan mérkőzésünk, amikor a forduló meccsét játsszuk, de egyszerűen nem tudunk kijönni belőle győztesen. Ebben a kétarcúságban a pozitívum az, amit minden héten ki is emelnek, hogy látszik, mit próbál játszani a csapat, (…) Nem lesz könnyű rendet tenni a lelkekben, a múlt heti is egy speciális mérkőzés volt, azelőtt pedig a mezőkövesdi is. Olyan dolgokat élnek át a játékosok folyamatosan, amiket sokan karrierjük során csak egyszer vagy kétszer, most nekünk zsinórban három ilyen mérkőzés is volt, de ezért vannak azok a profi körülmények, amik a csapatot segítik, hogy kilábaljunk ebből.Sütő Szilárd, 2021.11.06.

Ha a legutóbbi mérkőzéseket nézem, a játék képe rendben volt, bátran, koncentráltan játszottunk (…) Sőt, igazából csak az számít, hogy pontokat szerezzünk, főleg ebben a helyzetben, hiszen egymás után három vereséget szenvedtünk a bajnokságban. Így mindenképpen javítanunk kell (…) – Horváth Ferenc, 2021.11.05.

Annyi minden történt azon a meccsen, hogy egy évig elemezhettük volna, de ezt igyekeztük négy napba belesűríteni. Túl vagyunk rajta (a felcsúti meccsen – a szerk.), most pedig jön az új kör, új remények, ahogy mondani szokták, úgyhogy megyünk előre! (…) Ezt kérte tőlünk Feri is  (…) Debrecenben is ezt az egységet kell felvinnünk a pályára, bármi történjen is a meccs alatt, együtt kell megoldanunk, hiszen három ponttal szeretnénk hazatérni a mérkőzésről.Baráth Botond, 2021.11.05.

Ahogyan Feri is elmondta a meccs előtt, próbáltuk frissíteni a csapatot, szerencsére nagyon jó játékoskeretünk van, így bátran tud a cserepadhoz nyúlni (…) Ha egy kicsit nagyobb szerencsénk van, ha egy kicsit jobban koncentrálunk, talán máshogy alakul az eredmény.Zsótér Donát, 2021.11.01.

Még nem éltem túl a meccset koránt sem…nehéz egy olyan mérkőzésről beszélni, ami nem a pályán játszódik, hanem egy kis kocsiban. (…) De jó lenne, hogy ha az elől lévők is felelősséggel lennének a csapat iránt, mert rengeteg helyzetet kihagyunk.Horváth Ferenc, 2021.10.31.

Azt az utat szeretnénk követni, hogy nem foglalkozunk az ellenféllel, azzal, hogy mikor, kivel játszunk, és az a mérkőzés mit jelent a helyezéseket illetően, csak az a lényeg, hogy minden előttünk álló meccset be kell húzni. – Balogh Norbert, 2021.10.30.

Ha már említettük a szurkolókat, tisztában vagyok vele, hogy fontos számukra a PAFC elleni találkozó. Ahogyan nekünk is, mert nemcsak a kupában, a bajnokságban is javítani akarunk, mivel a fehérvári és a Mezőkövesd elleni meccsünk nem úgy sikerült, ahogy terveztük (…) Nyerni akarunk, ehhez pedig gólt kell szerezni, míg az eredményes támadójáték mellé elengedhetetlen a védekezés, hogy még tovább csökkentsük a hibák számát.Horváth Ferenc, 2021.10.30.

Oldódott, javult azért a hangulat a vasárnapi meccs óta (Mezőkövesd – a szerk.), az utolsó edzésen több játékosabb feladat is volt, talán ez is volt a gyakorlás lényege, hogy oldjuk a feszültséget. Rendben vannak a fejek, a meccsen pedig maximálisan oda kell tenni magunkat (…) – Bőle Lukács, 2021.10.27.

Innen szép nyerni. Az ilyen szituációkban mutatkozik meg, hogy ki mennyire férfi és mennyire hajlandó küzdeni a szívünk felett lévő címerért. Kispesten gyerekként is azt tanultam meg, hogy a bajtársiasság az egyik legfontosabb érték az életben, és bármi történjék is, harcolni, küzdeni kell. Egymásért, magunkért, a szurkolókért, a klubért. Közös a felelősségünk a nehéz helyzetben és közösen tudunk ebből kimászni.

Horváth Ferenc, 2021.10.26.

Igazi csapat vagyunk, nemcsak győzelmekkor, de vereségekkor is. Ha valaki hibázik, az mindannyiunk hibája, pontosan úgy, mint amikor valamelyikünk gólt lő, az mindannyiunk gólja egy kicsit. (…) Azt hiszem, meg kell próbálnunk valahogy magunk mögött hagyni a Mezőkövesd elleni mérkőzést és harcolni tovább (…) Meg kell döglenünk a pályán a sikerért, össze kell zárnunk és úgy kell harcolnunk, mint egy igazi csapat.Nono, 2021.10.25.

Én azt gondolom, azt csináltuk, amit ilyenkor egy tíz emberrel lévő csapat ellen csinálni kell. (…) Aztán ami utána történt, az szerintem, hogyha egymilliószor lejátszanák ezt a mérkőzést, akkor se történne meg még egyszer. Horváth Ferenc, 2021.10.24.

Többször beszéltem már a babonáimról, amelyek alaposan »megkeserítik« az életemet, (…) Ennyi, mást nem is szeretnénk mondani a meccsről.Horváth Ferenc, 2021.10.22.

Jó sokan bent maradtunk a meccs után az öltözőben beszélgetni, kiveséztük a meccset. Már akkor azt beszéltük a többiekkel, hogy sokkal többet kell futni labda nélkül, aktívabban kell elkérni a labdákat, (…) Remélem, tanulunk ezekből a hibákból, mert azt gondolom, az akaratunkkal tényleg nem volt baj. Ebből a meccsből (Videoton – a szerk.) is lehet építkezni, lehet belőle tanulni. A csapat alapja és tudása megvan, az ilyen mérkőzésekből le kell vonni a tanulságot. Ugyanúgy folytatjuk tovább a munkát, ugyanúgy készülünk majd a Mezőkövesd ellen is, ez egyértelmű, csak az a három pont hiányzik majd az öltözőből. A következő meccsen be kell gyűjteni.Batik Bence, 2021.10.17


Másfél hónap visszapörgetése elég volt ahhoz, hogy elfüstöljön az agyam.


Paks – Honvéd
Paks, 20:00
vezeti: Berke Balázs
várható hiányzóink: Batik, Lovric (eltiltottak), Bőle, Kovács Nikó (sérültek), Bardea, Eppel, Gale, Machach, Mezghrani (keretből kitettek)

Berkével az eddigi mérlegünk: 7 győzelem, 3 döntetlen, 6 vereség. Érdekesség, hogy a mai lesz az ötödik Paks-Honvédja: eddig kétszer nyertünk vele (mindkétszer a Bozsikban), és kétszer kikaptunk (mindkétszer Pakson).


címlapkép: Magda Ehlers/Pexels.com

? a hozzászólás // előmoderált
? az offtopicot // az offtopicba.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||