Mastodon

Emlékeztek még Jefticre, Sambora és Mendyre?

Nyilván nem.

Nos, a poszt címében szereplő három játékos magára húzhatta a Honvéd mezét, pályára léphetett benne, bekerült a neve egy jegyzőkönyvbe, és ennyi, többet nem tudunk róluk. Mindössze egy hozzávetőleges vezetéknevet.

Mendy és Sambo 2018 nyarán, egy Orenburg elleni edzőmeccsen játszott Ausztriában (Guttiner Fernando, Silvio Pereira és Abraw Cameldine társaságában), Jeftic pedig 2017 telén, tehát a későbbi bajnokcsapat törökországi edzőtáborában tűnt fel a Gaz Metan ellen. A jelenségnek korábban is többször szenteltünk külön posztot. Lásd: bálabontás.

Mindeközben egy pillanatig tényleg elhittük, a félnevű próbajátokosok korának egyszer és mindenkorra vége lesz az Új Magyar Futballban, ahol van pénz dögivel igazolni olyanokat, akik azért legalább fotóval vannak fent a transfermarkton.

Sajnos csalódnunk kellett. A Honvédnál továbbra is tombol az igénytelenség, és pályára léphetnek úgy játékosok a mezünkben, hogy róluk az égegyadta világon semmit nem tudunk, és nem is hajlandóak ebben segíteni.

Nem hinném, hogy egyedül léteznék a soha be nem teljesült álmommal, hogy egyszer pályára léphetek a Kispestben. A fél gyerekkoromat végigábrándoztam, hiszen a Kispest mi lehet más, mint a Nagy Álom. (Én általában Fodor Foci voltam a téren!) A legközelebb akkor jutottam ahhoz, hogy legalább egy pályán létezzünk, amikor a Fabulonnal egyszer a Honvéd ellen játszottunk edzőmeccset a Kőér füvesén, azonban én nem voltam hajlandó pályára lépni ellenünk. Ellentétben Mendyvel, Sambóval, vagy mondjuk Njamculoviccsal. Legyenek ők bárkik.

képernyőkép: honvedfc.hu

A Honvéd-ZTE edzőmeccs tudósításában több ismeretlen névvel is találkozhattunk:

  • Pintér D. // papíron Kovács Nikó helyén, jobbhátvédben játszott az utolsó harminc percben. A Honvéd utánpótlásában és az MLSZ produktivitási rendszerérben futballképes (tehát betöltött 16 évnél idősebb) korban két Pintért találunk, azonban sem a 20 éves, jelenleg Ercsiben játszó Pintér Olivér, sem az U17-U19 vonalon mozgó 16 éves Pintér Máté nem Pintér D.

frissítés // nem lenne meglepő, ha Pintér D. Dominic Pintért (transfermarkt, instagram, házalóvideó), egy amerikai-magyar kettős állampolgárságú 18 éves jobbhátvédet takarna az amerikai Weston FC akadémiájáról. Pintér egyszeres magyar U19-es válogatott.

  • Pukhtieiev // Az internet nem sok Pukhtieiev nevű futballistát ismer, és akire a videós közvetítés alapján a legjobban hasonlít, azt talán ő lehet: Maksym, igaz, már rövid hajjal. Viszont az is van, hogy bár két Metalist is ismert, egy az ukrán egyben, egy az ukrán kettőben, Pukhtieiev egyikben sem szerepelt az elmúlt években. Legalábbis felnőtt szinten nem. Talán a Metalist 1925 utánpótlásában játszhatott eddig, bár az egyetlen meccsen, ahol feltűnt a neve, pont nem játszott. Két hét múlva lesz 18 éves.
  • Njamculovic // ezen a néven két játékost is ismer a transfermarkt: a 20 éves balszélső, Mateja a szerb másodosztályú IMT Belgrádban játszott idén négy meccsen kemény 34 percet;, a 19 éves, szintén balszélső Nikola pedig a szintén szerb kettes Backaban hat meccsen 225 percet. Nikola egyébként a Crvena Zvezda nevelése. Fotó egyikükhöz sincs.
  • Lamah // ezt a nevet inkább engedjük el. Nyilván nem Roland a Fradiból, mert ő már öreg és amúgy is Amerikában játszik. A többieket inkább meg sem kattintom.

Megjegyzés: az egyik próbázó állítólag már egy jó ideje Kispesten van, bár eddig nem beszélt róla senki.

Tényleg kellemetlen igénytelenség, amikor szinte bárki pályára léphet a Honvédban, és annyira sem becsülik a mezt, hogy legalább a keresztnevét leírják. A játékosok pársoros bemutatásában inkább nem is reménykedem.


Bp. Honvéd – ZTE 0-0
edzőmeccs @ MFA, vezette: Andó-Szabó

Szappanos
Kovács N., Bardea, Baráth, Klemenz, Tamás K.
Petrusenko (Pukhtieiev, a szünetben), Pantelic, Machach
Kerezsi, Balogh N. 

A 61. perctől: 

Dúzs
Pintér D., Kárász, Kamber, Nagy Z., Feledy
Pukhtieiev, Sani, Kalocsány
Njamculovic, Lamah

A meccsről itt tett ki egy galériát a Honvéd, ha össze szeretnétek vetni a névsorokat az arcokkal, illetve a meccs felvételét itt tudjátok visszanézni, ha mozgás közben is kíváncsiak vagytok az ismeretlenekre.


? a hozzászólás // előmoderált
? az offtopicot // az offtopicba.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||