Mastodon

Napikispest 2022/07/28

Batik // már az NSO is megírta, hogy távozhat Kispestről, és helyette a legutóbb a Kisvárdában játszó Cirkovic (transfermarkt, fbref) érkezhet.

szélső // és bedobtak egy nevet a szélre is: Oleksiy Kashchuk (transfermarkt, fbref).

  • 22 éves, ukrán, a Shakhtar Donetsk állományához tartozik, azonban az elmúlt három évet kölcsönben töltötte. Előbb két és fél évet (a háborúig) az idényről idényre egyre gyengébb ukrán FC Mariupolnál, majd a tavaszt az azeri középcsapat Sabahnál.
  • felnőtt szinten a tavalyi volt az első olyan éve, amikor már nem csak perememberként számoltak vele, és a 23 meccsére (Ukrajnában és Azerbajdzsánban együtt) 18,5 kilencven percnyi játék jutott.
  • a Mariupolban tavaly ősszel 15 meccsen 5 gólt lőtt, ami jónak tűnik, bár kicsit csalóka: egy mesterhármast és egy duplát, miközben a csapata a 15 meccsből 11-et elveszített.
  • 2019-ben komoly szerepet vállalt az U20-s ukrán válogatott világbajnoki címéből, ahol például csapattársa volt a most nyáron Egerszegre igazoló Safronov. Érdekesség, hogy rajtuk kívül abból a csapatból alig játszik valaki Ukrajnán kívül. Mindössze a Real Madrid sokadik kapusa Lunin, a Dunaszerdahelyre most visszakerülő belsővédő Beskorovaynyi, és egy jelenleg klub nélküli, azonban legutóbb Lengyelországban játszó szélső, Musolitin.
  • természetesen Kashchuk is ProStar manageriroda, ahogy Petrusenko, Ennin, Eppel és Kulach.

további // távozók is lehetnek még végleg, illetve kölcsönbe. A nevekben valamennyire irányadó az edzőmeccsek szerkezete, azonban felmerül a kérdés, hogy nem leszünk nagyon lyukasak egyes posztokon? Például balszélünk már így sincs.


Ha még nem adtad volna le az idénytipped:


Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||