Mastodon

Kösz megint a semmit

Kisvárda – Honvéd 2-2

Eddig azt hittem, érteni vélem Klafuricot, azonban Kisvárdán nagyon sok minden összezavarodott. Ez az ember vagy egy komplett idióta, vagy dróton rángatják mindenféle háttéremberek, vagy tényleg nem tudom mi van.

Télen végignéztek a keretet, és kialakítottak egy 3-4-3-as (5-4-1, 5-2-3, mindegy) felállást, ahol a három belsővédő mellett a két szélsőhátvéd jóval magasabban játszik. Ha van közel egy tucat szélsőd, egy vagon belsővédőd, viszont nincs csatárod, és a középpályára is inkább védekező játékosaid vannak, akkor a döntést könnyen lehet reálisnak nevezni.

Erre Kisvárdán felálltunk egy 4-3-3-ban, és látványosan a hosszú labdákra rendezkedtünk be, viszont

  • Szappanos bravúrjai nélkül a döntetlen is egy távoli szép álom maradt volna, nemhogy a győzelem.
  • Lovric játszott jobbhátvédet(!), miközben a padon ült a posztra tavaly nyáron pénzért(!) igazolt Doka, vagy akár Jonsson, esetleg Eördögh. Nem, inkább az isteni Lovric, és az ő tempóhátránya. Szegényen többször látszott, hogy ha megzavarodva nincs is, a leshatárt betartani nehezére esett, ráadásul Mesanovic első góljánál tőle szokatlanul nagyot hibázva engedte beindulni – és lőni az emberét.
  • Klemenz hosszú idő után újra kezdett, a második gól előtt ő fejelte középre a kisvárdai indítást, majd Mesanovic őt forgatta be a lövése előtt. Ezen kívül nagy gond nem volt vele.
  • a középpálya viszont így nézett ki kezdéskor: Plakushchenko, Gomis, Keresztes [18 év]. Nincsenek szavak. Abban biztosak voltunk, hogy Klagenfurt a félidőben legalább kettőt fog innen cserélni, azonban fogalmunk sem volt, hogy kit kire, mert egyszerűen értelmezhetetlen volt a játékunk. Végül Plakushchenko maradhatott a 72. percig, amíg nem jött a közönségkedvenc Mitrovic, hogy majd a góljaival, gólpasszaival, esetleg remek labdáival felrázza a társaságot.
  • félidőben Gomis és Keresztes helyett Bocskay [21] és Átrok [17] érkezett, és utóbbi pár perc alatt többet mutatott vállalkozás tekintetében, mint Plakushchenko az egész meccsen, vagy Mitrovic az egész idényben.
  • elől Ennin 82 percet kapott, és esküszöm, nem értjük, hogy az Eszkimó Pelé mi a francot keres a futballpályák környékén. Labdával megtalálhatatlan volt, pedig részben neki kellett volna befutni a nemlétező indításokat (tyúk vagy tojás kérdése: az indítás nem volt előbb, vagy Ennin a helyén?), cserébe viszont hátul ténfergett fogalmatlanul légüres térben, néha kamuból felugorva egy-egy láthatóan elérhetetlenül magas labdára. Vicc a játéka, és vicc, aki játszatja őt.
  • Lukic első(!) labdaérintése a gólja volt a 32. percben (Keresztes szögletéből). Róla ennyit. A második félidőben többször eljátszotta a védekezőt, a küzdőt, azonban a meccshez nem sokat tett hozzá. A helyszínen úgy tűnt, hogy egyáltalán nem kellett tőle rettegniük a kisvárdai védőknek, pedig annyi talán elvárható lenne egy középcsatártól, hogy legalább az ellenfelet megzavarja, hátha a többiekre majd kevésbé figyelnek.
  • Kerezsi talált egy szép gólt (Bocskay passzából), és a második félidőben többször is megzavarta az ellenfelet. Átrok mellett ő volt az, aki vállalkozni mert, és lehet, nem minden jött be, azonban látszott, csak üggyel-bajjal tudják semlegesíteni.

1-45. perc: (lehet 4-2-3-1-nek is olvasni, és ebben az esetben a vége: Gomis, Plakushchenko – Kerezsi, Keresztes, Ennin – Lukic, és akkor Átrok Keresztes helyére jött be, tehát előbb egy 18, majd egy 17 éves játékostól vártuk, hogy fazont adjon a támadójátéknak.)

Szappanos
Lovric (csk), Prenga, Klemenz, Tamás
Keresztes, Gomis, Plakushchenko
Kerezsi, Lukic, Ennin

46-72. perc:

Szappanos
Lovric (csk), Prenga, Klemenz, Tamás
Átrok, Bocskay, Plakushchenko
Kerezsi, Lukic, Ennin

73-82. perc:

Szappanos
Lovric (csk), Prenga, Klemenz, Tamás
Átrok, Bocskay, Mitrovic
Kerezsi, Lukic, Ennin

83-90. perc:

Szappanos
Lovric (csk), Prenga, Klemenz, Tamás
Átrok, Bocskay, Mitrovic
Kerezsi, Lukic, Zsótér

91. perctől, mert 2-2-nél idegenben, amikor nagyon kell a győzelem, és három perc hosszabbítást mutatnak fel, akkor még cserélünk egy nagyon fontosat:

Szappanos
Szabó A., Prenga, Klemenz, Tamás
Átrok, Bocskay, Mitrovic
Kerezsi, Lukic (csk), Zsótér

Rendben, Domingues, Kocsis Dominik és Samperio nem volt hozzáférhető, ami elég nagy baj, azonban minek kellett ennyire felforgatni nem csupán a csapat felállását, hanem a játékát is?

Pár kérdés például adja magát:

  • melyik barom kérésre került ki Kerezsi hónapokra a keretből? (És itt ne fogadjunk el olyan utólagos magyarázatokat, hogy erősödni küldték Siófokra. Nem, mert az igazság az, hogy konkrétan szabadultak volna tőle.)
  • ugyanez a barom tartja itt és játszatja mostanában Ennint, vagy az egy másik?
  • Eördögh mi a francért nem játszhat belső középpályásként a posztján, amolyan box-to-box figurát? Miért kell helyette Mitrovicok, Plakushchenkók és igen, sokszor Gomisok szenvedését néznünk? Most, hogy Mitrovicsot nem akarta kezdetni, akkor miért nem jutott eszébe Eördögh?
  • Dokát mi a francnak tartjuk, ha se 3-4-3-ban (Eördögh), se 4-3-3-ban (Lovric) nem használjuk kezdő jobbhátvédként, legfeljebb a végén, pár percekre? Jó, azzal tisztában vagyunk, hogy milyen karakter, de akkor a meccsekre se kéne nevezni.
  • Jonsson ugyanez, a karakteres rész nélkül.
  • Tamás miben meggyőzőbb, mint Benczenleitner? Tapasztaltabb? Mert más érv nem hiszem, hogy szólna a folyamatos játszatása mellett.

Tényleg nem tudom, hogy Klagenfurt valóban egy dilettáns idióta, vagy csak egy báb, esetleg egy időszakosan elszabaduló báb, aki képes ilyenkor beleszólni a szerepének alakulásába? Utóbbi esetben szövődményes kérdésként merül fel, hogy a csapatnak ezek a szabad pillanatai a jók, vagy pont ilyenkor láthatjuk tisztán a képességeinek hiányát?

Ez a csapat, ilyen játékosállománnyal nem bírja el, hogy az edzője, a szakmai stáb, vagy a franc tudja honnan irányító háttér hozzá hasonló csapnivaló teljesítményt nyújtson.

Szerintetek Klafuric

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Számok

  • Lukic: negyedik sárga.
  • szögletből lőtt góljaink száma: 2 (kettő). A Felcsút ellen Prenga fejelte be Domingues, most pedig Lukic Keresztes beadását.
  • fiatalok, akik fele ennyi időt sem töltenek a pályán mint Mitrovic (1879 perc, 0 gól + 0 gólpassz), azonban már van kanadai pontjuk: a Siófokra leküldött 19 éves Kerezsi (377 perc, 2+0, 1 kiharcolt tizenegyes) és a 18 éves Keresztes (182 perc, 0+1).
    • jogos: véletlenül bárkinek elsülhet a lába.
    • megfigyelés: Mitrovicot egy éve kerülik a véletlenek.
  • Klafuriccsal az összes meccsidő 12,1 százalékát játszottuk előnyben, míg Courtsnél ez a mutató 18,9 százalék volt.
  • Klafruic 0,94 pont/meccs, Courts 1,08-nál távozott. 30 x 1,08 = 32,4 pont jelenleg a kilencedik(!) helyet jelentené.
  • az elmúlt öt meccsünk rendre a 85., 85., 42., 89. és 82. percben dőlt el, azonban pontot mindössze 4-et szereztünk.

80 százalékban megtelt a kisvárdai stadion

erre a rangadóra:

Egészen hihetetlen, hogy tényleg bepróbálkoznak ekkora mértékű hazugsággal, miközben a tévében is jól láthatta a meccset a készülékek előtt követő mintegy három és félmillió ember, hogy a kamerával szembeni lelátón távolról sincs nemhogy fél-, de negyedház sem, vagyis már onnan hiányzik alsó hangon 1200 ember, amit ha kivonunk a maximális kapacitásból (2993), akkor feltételeznünk kell, hogy az összes többi szektor nem csupán teljesen tele volt, hanem még a csillárokról is emberek lógtak.

A csapatok kivonulásának pillanatában így néz ki egy 80 százalékban megtelt stadion
A második félidőre se lettek többen, vagyis nem arról van szó, hogy a büféből nem értek be kezdésre a futballra éhes tömegek

Nem tudjuk elégszer ismételni, hogy

nagyobb stadiont Kisvárdára! (Mert ezt látványosan kinőtték.)


Osztályozókönyv


címlapkép: én lőttem rádiótelefonnal a meccs után

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||