Mastodon

Csákvári apróságok

Csákvár – Honvéd 1-2

A meccsről RW írt egy hosszabb élménybeszámolót, most pedig – ahogy ígértük – jöhet a miazmás és az osztályozókönyv.

Sztori szerencsére van bőven, úgy kell szemezgetni belőle. A csákvárihoz hasonló „stadionnal” például nem nagyon fogunk találkozni a későbbiekben, viszont már most be merem tippelni, hogy az abszurditások sora vasárnap nem ért véget. Ez mégiscsak az NB II, egy teljesen másik világ.

Például olyan sem lesz nagyon, hogy egy meccset követően, egy szuterénablakon ordibáljunk be a csapatnak.

Közösségépítés

A találkozási pontnak meghirdetett Városkút ivóban ezzel a kedves felirattal vártak minket

A különböző számítások szerint mintegy hétszáz kispesti gondolta úgy, hogy tiszteletét teszi Csákváron, és a jelentős részük még a meghirdetett gyülekezési pontra is eljött, ahonnan egy kellemes negyedórás sétával vonultunk át a stadionhoz. (A Honvéd szurkolókról készült galériáját itt találjátok.)

A kellemes sétát tessék szó szerint venni. Előbb a városon keresztül, ahol végig integető emberek az ablakokban, ilyet még nem láttak errefelé. Később egy erdei ösvényen, a sárga turistajelzés mentén, egészen a vendégszektorig.

Vonulgatás a „stadionhoz”
Egészen meglepő volt, amikor egy nyugdíjas turistacsoport jött szembe

Tervezzük, hogy a lehető legtöbb meccsre szervez a tábor a csákvárihoz hasonló találkozási pontokat, mert úgy látszik, van rá igény.

Érdemes feliratkozni a Kispest-Honvéd, vagyis a tábor Viber-csatornájára, hogy azonnal megkapjátok a legfrissebb és legfontosabb információkat.


Kiszakadt háló, létra, mosdó, hegyes sarkok

A csákvári stadion licencet kapott a magyar bajnokság második osztályára. Mindezt úgy, hogy éppen csak hozza az Infrastruktúra Szabályzatban rögzített, a másodosztályhoz szükséges előírásokat.

  • papíron 730 fős a stadion, a minimum 600,
  • az oldalvonal menténk kell lennie egy teljesen fedett lelátónak,
  • épített büfé a vendégszektorban is,
  • nem lehet több állóhely, mint a teljes befogadóképesség 10 %-a,
  • tájékoztatás a jegyárakról – ez speciel nem volt,
  • stb.

Aztán bevertem a fejem a vendégbüfé tetejébe, ami a pult előtt hivatott biztosítani az árnyékot. Aztán bevertem másodszor és harmadszor is. Majd leragasztottam N. kopasz fején egy sebtapasszal a vérző foltot, mert fél fejjel magasabb nálam, és ő is elkapta párszor. Egy idő után a hegyes sarkokba kapaszkodtunk, hogy legalább mások ne menjenek neki a tömegben.

A fotón egyszerre látható az alkalmi mosdó, pohártartó és a napfénytető hegyes sarka, ami veszélyesen közel van az egyik néző kobakjához

Aztán a mosdó, mint olyan nem nagyon létezett, illetve a kapacitása bőven alatta maradt a szükségesnek. Szerencsére a pálya mögött volt egy mellmagasságig érő sövénysor, ami mögött állva, pisilés közben is lehetett nézni a meccset. Megoldottuk.

fotó: Honvéd/Balogh Dávid

A kezdés előtt egy fotósok számára kiadott megkülönböztető mellénybe öltözött úr cipelt be egy létrát a vendég előtt kapuhoz, hogy valahogy rögzítsék a bal felső sarokban a hálót, mert egy komolyabb lyuk éktelenkedett rajta.

fotó: Honvéd/Balogh Dávid

A létrás úr mindössze részsikereket ért el. A második félidőben újra ott éktelenkedett a lyuk, és Holman Dávid javította meg.


Elképesztő lehúzás a jegyárakkal

A. zsebéből ez a jegytömb került elő

Először ezret mondtak, majd ezerötszázat a vendégjegyekre. Azonban felküldeni sajnos nem tudják Pestre, mert még nem készült el az idei jegytömb. Aztán a meccsnapon jött a hír a gyülekezési pontra, hogy a jegyeken ugyan ezer forint van, vagyis mégis a tavalyi tömböt használják, viszont egy felnőttel két darabot akarnak vetetni, így a beugró máris kétezer. Közben jött pár fotó, hogy egy ezres és egy ötszázas a jegy, két darabban, tehát összesen ezeröt. Mire mi megérkeztünk a stadionba, már csak egy ezres cetlit kaptunk, viszont ezerötszázat kellett érte fizetnünk. Egyesek viszont mégis ezerért kapták. Totális volt a káosz.

Vajon az MLSZ mit szól ehhez? Vagy a NAV? Vagy bármelyik illetékes hatóság?

Te mennyit fizettél a vendégjegyedért?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Ezres egy sör

Mert miért ne?

Az NB I-ben nincsenek ilyen árak.


Osztályozókönyv


címlapkép: Honvéd

🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||