Mastodon

Semmi baj, Béluska

person holding baby s hand

Kikaptunk Szegeden, masszívan a másodosztály alsóházában állunk, és erről nagyjából mindenki tud az országban, kivéve a kizárólag a Honvéd kommunikációjából tájékozódó szurkolók.

A kieséshez hasonlóan, amit elárulni se nagyon akartak és mertek, az idei teljesítményt se verik nagydobra, helyette inkább az elmúlt idények során begyakorolt sunyítás eszközével élnek. Esküszöm, tökre sajnálom, hogy nem vállalja fel a klub a saját teljesítményét, és totálisan elengedi az őszinte kommunikációt.

Béna, hogy ha beesik egy apró siker, akkor azt orrba-szájba tolják, azonban ha a valós teljesítményünk ahhoz is kevés, hogy lábujjra állva kinyalhassuk egy béka seggét, akkor mintha nem is léteznének, a kötelező körökön túl semmi nyoma annak, hogy a Bp. Honvéd amúgy egy labdarúgással foglalkozó klub, amelyik hétvégente bajnoki mérkőzéseket játszik.

Ha vereség, vagy mélypont van, és ilyesmiből azért mostanában bőven kijut nekünk, akkor kezdődik a bunkerba menekülés, a be- és elzárkózás, nehogy a szurkoló véleményt mondhasson. Pontosan tudom, hogy a Facebookon, mint a klub által üzemeltetett egyetlen platformon, ahol egyáltalán visszajelzés érkezhet, szóval a Facebookon a kommentelő már kis mennyiségben is tud kényelmetlenséget okozni, azonban ez hozzá tartozik a mókához. Nyilván nem a kommunikáció hozza az 1,2-es pontátlagot, mégis neki kell valahogy lenyomnia az emberek torkán.

Azurák érkezése után az lett a döntés, hogy ezt a részt inkább elengedik, és helyette mélyen hallgatnak, hátha a következő héten nyer a csapat, vagy amíg lenyugszanak az emberek. Azurák lassan egy éve nincs, a módi azonban változatlan. (Megfigyelés: ha nagyon sokáig kényelmetlen volt működtetni az akkoriban erősen kommunikációvezérelt klubot, mert annyira nem jöttek az eredmények, akkor általában kirúgták az edzőt. Nem feltétlen mindig a teljesítmény miatt, hanem mert képtelenség volt bármit kitenni az embereknek úgy, hogy ott ne küldjék el alatta az egész klubot a picsába.)

Kínos vereség után a menüett:

  • kijön a kötelező kör a klubhonlapon (összefoglaló, rövid edzői nyilatkozat),
  • de az edző nyilatkozata már nem kerül ki a Facebookra, talán mert félő, darabokra szednék a szavait,
  • a meccsvideóra amúgy is általában napokat kell várni, ilyenkor természetesen ez sem megy ki a Facebookra, hanem közös posztban a Facebookra szintén ki nem kerülő galériával kijön egyetlen cikkben a klubhonlapon.

És ennyi. A hétvégi meccsel kapcsolatban lesz három anyag a klubhonlapon, az összefoglaló és az edzői nyilatkozat rövid ideig vezetőben is, a videó/galéria viszont már nem, és egy(!) bejegyzés az elsődleges kommunikációs platformnak tekintett Facebookon. Ilyenkor a Facebookon nincsenek születésnapok, évfordulók, és visszavesznek az egyéb tartalmakból is.

Mutatom tételesen mi történt a szegedi meccs lefújása óta:

időcikktémahol
10.01. 19:30
10.01. 19:50
Vereség SzegedenNB2honvedfc.hu
Facebook
10.01. 19:44Hiába támadtunkPinezitshonvedfc.hu
10.02.Gyógyulj meg, Ivan! (Heti Honvéd)honvedfc.hu
10.02.Évfordulókhonvedfc.hu
10.02. 10:13új Facebook-borítóképFacebook
10.02.
10.02. 13:34
Továbbjutás Hatvanbannőihonvedfc.hu
Facebook
10.03.Szeged-Honvéd videóvideó
galéria
honvedfc.hu
10.03
10.03. 10:33
Hétvégi meccsdömping
Heti program
honvedfc.hu
Facebook
10.03. 12:10új Facebook-eseményNB2Facebook
10.03.
10.03. 15:28
Kilences!öregf.honvedfc.hu
Facebook
10.03. 18:31
10.03.
Uno di noiRossiFacebook1
honvedfc.hu
10.03.
10.03. 20:03
Sikeres műtétLovrichonvedfc.hu
Facebook
10.04. 15:12
10.04.
Harmincéves jubileum1993Facebook
honvedfc.hu
10.04.
10.04. 17:18
Félre kell tenni az érzelmeketU16honvedfc.hu
Facebook
10.02.
10.05. 8:36
Újra itthon (jegyinfó)jegyhonvedfc.hu
Facebook2
1 Marco Rossi posztjának megosztása
2 A jegyinfó a klubhonlapra hétfőn, a Facebookra csütörtök reggel került ki.
[Sajnos] a honvedfc.hu-n történt némi fejlesztés, és nem volt még időm utánamenni Postmannel, hogy API-n keresztül most hogyan működik a pontos publikálási dátumok (óra:perc) lekérése (az első két napban relatív időt mutatnak, vagyis: egy napja, két napja, stb), ezért nincs a honvedfc.hu-s soroknál pontos időpont.
A táblázatot csütörtök 11:30-kor zártam.

Hétfőtől csütörtök délig ez semmi egy Honvéd méretű klubnál. Ennél velem több dolog történt a héten.

Az edzőt még egy ilyen mélyrepülés közepén sem szólították meg, miközben találomra kattintva az interneteken, alig találni olyan magyar NB I-es, vagy NB II-es klubot, ahol ekkora kuss lenne a meccseket követően – eredménytől függetlenül.

A meccs lefújása óta egyetlen percnyi anyag jött ki az edzővel

Egy kibaszott babasimogató lettünk,

ahol mehet a végtelen prüntyögés a játszótéren, ha Béluska négykézlábra áll, ha gagyog valamit mamókának, mert Béluska annyira aranyos és ügyes. Arról természetesen nem beszélünk, hogy közben Béluska végigbőgi az éjszakákat, kétóránként összeszarja magát, és nem hajlandó megenni a méregdrága papikat sem. A játszón Béluskának a világ legtündéribb babájának kell lennie.

Mégis hogy akarunk profivilágosat játszani, ha nem akarunk szembesülni a minket körülvevő közeggel? Nem lehet elzárni egy edzőt az emberek, a szurkolók elől, ahogy nem lehet elzárni a futballszakmáért felelős vezetőket sem. El kell fogadni, hogy a nyilatkozás a munka része, és bármennyire is unalmas, vagy kellemetlen számunkra, ettől még kötelező. Ha nincs mondandója, az is mondandó, ha csak közhelyeket tud puffogtatni, azzal is belövi magát egy szintre, de legalább a szurkoló tud viszonyulni hozzá, az egyik főszereplőhöz.

Rejtegetni, bújtatni a felelősöket viszont babasimogató. Semmi baj, majd legközelebb jobban fog menni. Vagy ha akkor sem, akkor megint legközelebb, és még legközelebb, aztán majd jövőre, két év múlva, talán soha sem, és a végén ott áll az elkényeztetett Béluska, mint egy debil, és addig bambulja a TESCO-ban az önkiszolgáló pénztárat, amíg ki nem fakad belőle: „én ezt nem tudom használni”. Béluska ekkor elbőgi magát. Csapó, snitt.


címlapkép: Photo by Lisa Fotios on Pexels.com

🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||