Mastodon

Kéthetikispest #2023/11/08

/11/02 „A FEB a PMFC–Budapest Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban a Budapest Honvédot a rend magzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (pirotechnikai eszközök használata, egészségre, biztonságra veszélyt jelentő tűzijáték használata, amely a mérkőzés megszakítását eredményezte, valamint politikai érzékenységet sértő cselekmény, palesztin zászló kihelyezése) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.” (via MLSZ feb)

/11/04 Így is lehet csinálni. Idézem: „A Vasas FC számára mindig kiemelt fontossággal bírt drukkereink véleménye, amely a közelmúltban leginkább a hazai mérkőzéseken, a büfészolgáltatással kapcsolatban tapasztalt negatívumokról szólt.” Igen, a Vasasnál, ahová a Bozsiknál azért jóval kevesebben járnak, tartósan gond volt a büfével, és nahát, erre mit léptek? Lecserélték. (Apróság, de a hétfői meccs elején még nem lehetett kártyával fizetni, azonban gyorsan orvosolták.)

/11/04 Tizenhárom éves lett az oldal.

/11/05 Autóbalesetben elhunyt Varga Márkó, egykori akadémistánk.

/11/06 Vasas – Honvéd 3-0

/11/07 Úgy számoltak a népek, hogy kedden jelenti be a Honvéd az új edzőjét. Nos, semmi ilyesmi nem történt, viszont megszaporodtak a sajtóban a lehetséges nevek: Supka, Csertői, Máté Csaba, Feczkó Tamás, Aczél Zoltán, Pető Tamás. Jelen állás szerint az sem lenne meglepő, ha vasárnap még Kamber ülne a padon az Ajka ellen. Ami viszont kellemetlen, hogy a Csakfoci már nyíltan ír az anyagi problémáinkról, mint korlátozó tényező:

Továbbra is bizonytalan tehát, hogy ki lesz a befutó, a Honvédnak nem egyszerű edzőt találnia, miután egyrészt teljesen kilátástalan a csapat helyzete, másrészt a klub anyagilag sem áll túl stabil lábakon ahhoz, hogy ismertebb szakembert szerződtessen, már nyáron is ezért neveztek ki olyan edzőt Pinezits személyében, aki még soha nem dolgozott felnőttekkel.

/11/07 Rossi keretet hirdetett Bulgária és Montenegró ellen. Az MFA-ról Botka és Gazdag került be, valamint a tavalyi csapatból a féreg Szappanos.

/11/08 Feczkó máris kiesett: aláírt Kisvárdán.

/11/08 Az NSO is anyagi problémákról ír, valamint bedob egy újabb nevet: Michal Hippet, a Haladás korábbi edzőjét.

B*zimlsz

Zártkapus lesz a jövő csütörtöki Bulgária-Magyarország, mert, és kapaszkodjatok meg, a helyi szövetség beszart attól, hogy a szurkolók ökumenikus tüntetést szerveznének ellenük a mérkőzés idejére. Gyorsan jött is az igazi balkáni stílusú döntés, és a meccset áthelyezték egy másik városba, ahol a rendőrség majd nem tudja biztosítani, tehát be lehet mondani rá a zárt kaput. Ezt jelezték az UEFA-nak, vagyis egy, a bolgár szövetséggel egy nagyságrenddel korruptabb szervezetnek, ahol természetesen rábólintottak.

Egyedül az MLSZ tehetett volna valamit, azonban helyette inkább sunyított, mint sz*r a fűben. Egyébként arról az MLSZ-ről beszélünk, aminek az elnöke egyben az UEFA alelnöke, és annak az országnak a szövetségéről, ahol sorra játsszák azokat a meccseket, amiket a honos országok nem tudnak megrendezni. Ezek után az MLSZ szó nélkül elfogadta a bolgár szövetség saját seggét védő döntését, és simán belement abba, hogy még vendégszurkolók se lehessenek ott a meccsen.

Világvicce az MLSZ. Emlékezhetünk Craiovára, ahol szintén nem szólaltak meg, ráadásul úgy, hogy a mindent túlélő, az atomreaktorok sugárzó környezetében tenyésző csótányok által is istenként tisztelt Berzi Sándor volt az UEFA fegyelmi bizottságának az elnöke. Még csak le sem mondott a saját bizottságának arcpirító döntése után.

És mi a közös a két mintában? A rendőrség szerepe. Ha a helyi rendőrség azt mondja, hogy nem képes, akkor az UEFA dob bármit, és úgy dönt, ahogy a helyi szövetség kívánja. Persze lehetne mit tenni a rossz precedensteremtés ellen, mégpedig egy egyszerű döntést hozni: Azt mondod, hogy nem tudod biztosítani? Rendben, akkor nem nevezhetsz a következő sorozatba. Vagy nevezhetsz, de az országon belül nem játszhatsz mérkőzést. Feltételezem azonnal működne a biztosítás. Ebből is látszik, mekkora hazudozás megy a balkáni – és most értsük ide a magyart is – szövetségek részéről.

Sanyibohóc

Külön szépség, hogy Csányi Sándor kiáll a nép elé (természetesen az állami sportlap hasábjain), és azt mondja: „Az MLSZ az első perctől kezdve a leghatározottabban jelezte, hogy nem értünk egyet a változtatással, és számunkra kiemelten fontos a magyar szurkolók jelenléte a stadionban. Az UEFA azonban azt közölte, hogy csak rendőrségi engedély birtokában tarthatják meg a mérkőzést, és az új feltételek megfelelnek a helyszínekre vonatkozó előírásoknak, így az MLSZ-nek a szabályok szerint nincs módja elutasítani az UEFA döntését. Ha ezek után esetleg nem veszünk részt a mérkőzésen, akkor 3–0-s bolgár győzelemmel írják jóvá az eredményt, és további büntetés is várhat a magyar csapatra.”

Vagyis állítása szerint ebből a helyzetből egyedül mi jöhettünk volna ki rosszul, és nem a szervező, aki a magyar féllel, valamint az UEFA-val történt egyeztetést követően árulni kezdte a jegyeket a mérkőzésre, majd pár nappal később mégis azt mondta, hogy bocsi, nem tudom megrendezni. A 3-0 csak nálunk jöhetett volna szóba, persze, persze, bohóc.

Apróság, de a helyzet abszurditását fokozza, hogy holnap (november 9-én), Razgradban rendeznek egy Ludogorets-Fenerbahce EKL-mérkőzést, valószínűleg közel teltház, és egy csomó vendégszurkoló előtt. Ugyan a Ludogorets stadionja csak 10423 férőhelyes, azonban úgy tűnik, Bulgáriában mégis létezik egy hely, ahol lehetséges nemzetközi mérkőzést nézők előtt megrendezni.

Kösz, MLSZ, hogy tényleg mindent megtettetek! Kösz: a semmit.

Még egy bohóc

„Ami itt, Felcsúton elkezdődött a kétezres években, abból lett mindaz, ami most már a honfitársaink százezreinek, sőt millióinak szerez nagy élményeket itthon és világszerte.”

mondta Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője a Puskás Akadémia öregdiák-találkozóján szombaton. 

Ugyanitt: november 18-án Izrael-Románia Eb-selejtezőt rendeznek Felcsúton.

Legyünk őszinték: nincs elég dolog, ami elkezdődhetne Felcsúton.

Csak: hálásak lehetünk nekik.

Heti Richlord

Még mindig nincs csapata.


#gépház Valószínűleg a mai napon valamikor ácsorogni fog az oldal egy rövid ideig, mert frissítjük a kiszolgálót.

#üvegzseb Szintén frissítjük hamarosan.


#körkérdés Felmerült, hogy csináljunk egy hírlevelet, ami mondjuk minden kedden vagy szerdán érkezne meg a postafiókokba, és az előző hét fontos történéseit tartalmazná nagyjából abban a szerkezetben, ahogy a blogon is szoktuk. A baj vele egyedül, hogy viszonylag sok munkával járna, és csak akkor indítanánk el, ha van rá fogadókészség. Szóval:

A heti hírlevél

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

(A kérdést a napokban még feltesszük párszor más posztokban is, aztán a tapasztalatok alapján döntünk.)


🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||