Mastodon

Párnapikispest 2024/01/23

Kerezsi, Marics Peti, Kubatov, Egerszegi, Gálhidi Gyuri, Samperio

klublicensz, tartozás, Kerezsi // abban sajnos igaza van a csakfoci anyagának, hogy a licenszabályzat értelmében (19.§ (1) d, d2) február 28-án nem lehet lejárt tartozásunk volt labdarúgó felé, és ha minden igaz, Cirkovicnak még mindig tartozunk egy, a helyzetünkben szemmel is jól látható összeggel.

  • nem tudjuk pontosan mekkora a tartozás. A Sportal 170.000 euróról, vagyis nagyjából 65 millió forintról ír.
  • Cirkovic csak az egyik tartozás, és csak az egyik lezárult ügy. Valószínűleg bőven lesznek továbbiak.
  • a csakfoci cikke szerint a tartozás kiegyenlítésére a fedezet egy részét a talán legpiacképesebb játékosa, Kerezsi értékesítéséből teremtheti elő a Honvéd. Természetesen érdeklődőről nem tudnak („a lista végén álló kluboknál merülhetne fel Kerezsi neve: a KTE, a Fehérvár és a DVTK áll a legrosszabbul a fiatal percek terén”), de abban szinte egészen biztosak, hogy olcsóért menne el a játékos: „az előzetes egyeztetések alapján úgy tűnik, Kerezsiért csak nyomott ajánlat érkezne, olyan nagyságrendű, amely legfeljebb a Cirkoviccsal fennálló tartozás felére lenne elegendő”.
  • a csakfoci tehát úgy számol, hogy Kerezsiért 80-100.000 eurót, vagyis alig 30-40 millió forintot kapna a Honvéd, ami szerintünk egy elképesztően alacsony összeg lenne Kerezsiért az ismert mechanizmusokkal működő magyar futballpiacon.
  • ráadásul egy ilyen eladást már az ügyvezető (Kun Gergely) sem tudna a totális csórósággal kimagyarázni. Tavaly nyáron, amikor Kerezsivel szerződést hosszabbított a klub, az ügyvezető kijelentette: „Semmiképpen sem szeretnénk aprópénzre váltani az értékeinket (…)”, márpedig ha a Cirkovic felé fennálló tartozás felére cserélnék be Kerezsit, az messzemenőkig kimeríti az aprópénzre váltás összes létező minősített esetét.
  • (Marics Petire bezzeg vót’.)

bárcsak nekünk is lenne egy Kubatovunk // (nyilván viccelek, de azért képzeljük el a szituációt, amikor a kispesti Kubatov) nyilvános Facebook-bejegyzésben megy neki a Honvéd támogatóinak, főleg a Metalcomnak, amiért nem hajlandók pénzelni az ámokfutásunkat, és mindezt azért, mert „mit sem sejt[enek] a nemzeti érzésekről”. Kubatovot idézve: „Torkig vagy[ok]unk az ilyenfajta módszerekkel és emberekkel.”

  • a hírbe ugyan 444-et linkeltünk, de Kubatov kritika nélkül lejött az NSO-n, vagy mondjuk a Magyar Nemzetben és a Mandineren is. Csak hogy érezzük, hogyan gondolkodnak egyrészt a hatalomban, másrészt a hatalom kiszolgálói.
  • {kiszólás következik} reméljük ennyi kubatovozás/médiázás belefér, és nem jön értünk a Szuvenerenererenerenitási Hivatal, amiről egészen addig mondták azt, hogy nem fog foglalkozni a sajtóval, amíg létre nem jött. Aztán megszólalt ez a derék ember, aki a legfőbb védelmezője lett az ország szuverneneverveverenitásának. (Igen, jöhetnek a guruló dollárok, eurók, forintok, sőt, biztosak lehettek afelől, hogy a mongol tugrik elől sem fogunk elugrani!)

frissítés // akkorát ment Kubatov, hogy rossz emberbe kötött bele, rossz embert támadott be vádakkal, rossz embernek tette ki a fotóját, hogy köpdöshessék a népek: nem az állami tulajdonú Mahart-Passnave vezetője mondta fel a Fradival kötött szponzori szerződést, hanem a tulajdonosi jogokat gyakorló miniszter, Lázár János. (via 24.hu) Vajon Kubatov előbb elnézést kér, majd újra kiteszi a posztot, immár Lázár fotójával? Egyelőre (14:30) még az eredeti verzió érhető el, ahogy a bejegyzést átvevő ulloi129.hu odalon is.


visszatérve Marics Petire // (az rendben, hogy én nem ismertem, és utána kellett kérdeznem mégis kiféle, miféle. nincs ezzel semmi baj, hiszen tegnap óta tudjuk, hogy megöregedtem.) Négy napja van kint a videó a Honvéd Youtube-csatornáján, és az eddig összehozott 53 ezres nézettségével máris a második(!) legnézettebb rajta. [A megtekintések számát 10:30-kor rögzítettük.]

  • az első továbbra is a jelenlegi indulónk elképesztően gagyi, méltatlan és kellemetlen, egy ingyenes webes vidószerkesztővel, vízjelesen kirakott állóképes verziója 76.666 megtekintéssel. A videót 2021. augusztus 6-án publikálta a Honvéd.
  • második Marics Peti: 52.903 megtekintés, 2023. január 19-i publikálás.
  • harmadik amikor a két új tulajdonos átadott egy kupaezüstöt az előző tulajdonosnak, Hemingwaynek: 42.398 megtekintés, 2019. június 14-i publikálás.
  • jól látható, hogy még a klubindulós videó is képtelen érdemi nézettséget felmutatni egy olyan klubnál, ahol az ország egyik legismertebb tévése, Azurák “Applikáció” Csaba 2019 júliusa és 2022 decembere között 1253 napon át volt a marketing és kommunikáció vezetője.
  • ettől függetlenül a Marics Petivel forgatott videó remek ötlet, a neve virulens, ha rákeresnek, a Youtube a Honvédot is kidobja. Elhelyezi a klubot egy virtuális térben. Aztán majd lehet vitatkozni, hogy a Győzike, Curtis, Marics Peti, TNT Ákos, Galla Miklós és a többi vonalon hol helyezkedünk el.

zártkapus edzőmeccsek, NB III, még egy kis Marics Peti // az Ajka elleni zártkapus meccsen a kerítés mögül legalább hat különböző sárgamellényes biztonságist figyeltem meg a centerpálya környékén, valamint jutott belőlük az akadémia előtti parkolóba is. Ugyanitt egy NB III-as meccsen se szokott sokkal több lenni: a kapunál kettő-három, a lelátó egyik végén kettő-három, a másik végén ugyanennyi, esetleg kint a parkolóban és a másik bejáratnál egy-kettő, összesen talán tíz-tizenkettő.

  • ha jól értem, akkor egy zártkapus edzőmeccs és egy NB III-as bajnoki (ahová nullás jegyet is nyomtat a klub, és külön pénztáros hölgy nyomja a kezedbe a bejáratnál) között nagyjából hat-hét szekus fizetése a különbség. Valamint ki kellene nyitni egy büfét, de mivel a Honvédról beszélünk, nem biztos, hogy az attól várható szolgáltatással beljebb lennénk. Viszont legalább nem kerül semmibe, mert egy szerződött partner intézi.
  • {demagógia deluxe} Marics Petivel a forgatás kellékei, az ajándékba adott mezének feliratozása, a stábok, a miazmás költségei együtt, még akkor is ha találtak hozzá szponzort, valószínűleg jóval felülmúlják hat-hét szekus pár órás fizetését. Innentől pedig lehet azon vitatkozni, hogy az alkalmi, láthatóan nem koncepcióba illő brandépítés, vagy a szurkolók a fontosabbak a klubnak?

Egerszegi Tamás visszavonult // (via nb1.hu) mindenképp emlékezzünk meg róla, hiszen a Metalcom-éra egyik első igazolása volt, és a nálunk töltött fél éve alatt játszott két felkészülési meccsen összesen 90, valamint csereként egyetlen bajnokin 32 teljes percet.

  • pályafutásához, pontosabban a civil élethez további sok sikert kívánunk!

legyen még egy kis Marics Peti // vajon keresőoptimalizálás szempontjából mennyire tesz jót nekünk, ha ennyiszer leírjuk a nevét egy olyan blogon, ahol a Kispest/Honvédon kívül, illetve a kispestesség szemüvegén keresztül elég sok mindenről írogattunk az elmúlt években?


Gálhidi Gyuri járt a 24.hu Ziccer podcastjében // 48 perc, de tényleg gyorsan elrepül. (via 24.hu)


hurrá, fél évvel a kiesésünk után Samperio is talált csapatot magának! // a Mezőkövesdet. (via m4sport.hu)

  • nem tudom miben reménykednek az NB I. 11., tehát kieső helyén, hogy odavitték a tavalyi Honvédból Samperiót, Bőlét és Gomist is.

címlapkép: Kun Gergely és Kerezsi Zalán a játékos szerződésének meghosszabbításának bejelentése után. foto: honvedfc.hu

🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||