Mastodon

Itt a Honvéd-fröccs: 0 bor, 1 szóda, és a neve: hátralépés

Haladás – Honvéd 1-0

Még nem léptünk annyit előre, hogy az ikszes meccseket be tudjuk húzni, sok a döntetlenünk és nyilván nem akarsz kikapni, (…)

mondta Csertői mester a Tiszakécske elleni 1-1 után.

Azóta 0-1 a Siófok és 0-1 a Haladás ellen, vagyis zakó két olyan csapat ellen, akik a mérkőzések előtt mögöttünk álltak a tabellán. Vagyis nemhogy az előrelépés nem sikerült, hanem már ikszes meccsekre sem vagyunk képesek. Sőt, gólt sem tudunk rúgni, mondjuk az is igaz, hogy ehhez legalább helyzetbe kellene kerülni, ami jelenleg meghaladja a képességeinket.

Mit lehet mondani a szombathelyi meccsről? Érdemes bármit? Azért két dolgot kiemelnék. Egyik sem túl érdekes, de legalább elvisz pár karaktert.

_egy

Tujvel
Eördögh, Kálnoki-Kis, Szabó Alex, Benczenleitner
Keresztes, Adorján, Holman
Kerezsi, Simon Benedek, Benkő

Ez volt a kezdőnk. Benkő László első meccse a nagycsapatban. A padon Gyetván (cserekapus), Bocskay, Kovács Nikó, Lőrinczy, Haragos, Nyitrai és Pekár, vagyis alig hat, azaz hat darab mezőnyjátékos. Akár tizenkét nevet is be lehet írni a padra, nekünk, egy akadémiával a hátunk mögött összesen hetet sikerült.

Aztán az első félidő közepén megsérült Kálnoki-Kis, és hatalmas meglepetésre nem a belsővédő Pekár, hanem a jobbhátvéd Kovács Nikó állt be helyette. Az átmeneti időben Adorján lépett hátra.

Tujvel
Kovács Nikó, Szabó Alex, Benczenleitner, Eördögh
Keresztes, Adorján, Holman
Kerezsi, Simon Benedek, Benkő

Teljesen érthetetlen. Szegény Eördöghöt dobálni a két szél között, miközben alapból belső középpályás lenne, és Benczenleitner se tudom mikor játszott utoljára belsővédőt, mert még az NB III-ban sem láttam tőle ilyesmit. Utóbbi azért is érdekes, mert Benczenleitner nyolc sárgánál tartott meccs előtt, és ha a szélen ennyit összeszedett, akkor biztosak lehettünk benne, hogy bent is össze fog jönni neki. (Összejött.)

A dolog azért is érthetetlen, mert egy: Kaczvinszki (belsővédő) és Kocsis Gergely (belső középpályás, de játszott már belsővédőt nem egyszer) el sem utazott a csapattal Szombathelyre, hanem a fakóval tartott Martfűre, kettő: ha már nem a belsővédő Pekár jön be, és Kovács Nikó mindenképp, akkor legalább Adorján jött volna hátra belsővédőbe, Nikó a jobbszélre, és Eördögh Adorján helyére középre.

A csere után hatalmas értetlenkedés kezdődött, előbb bent a pályán, majd a kispadról Csertői, később Kamber magyarázott hevesen gesztikulálva a játékosoknak. Rossz volt látni ezt a fejetlenséget.

Tujvel
Kovács Nikó, Szabó Alex, Benczenleitner, Eördögh
Keresztes, Nyitrai, Lőrinczy
Kerezsi, Holman, Benkő

Az 59. percben újra váltottunk, és lejött Simon Benedek, azonban nem Kerezsi ment be középre, hanem Holman, ami már Pinezitsnél se működött. Ismét egy érthetetlen döntés. Látszott, hogy nem működnek a szélek, hogy nincs kire bejátszani a nem létező labdákat, erre kivette Holman a rendszerből, és célembert csinált belőle. Nagyjából az egyetlen játékosból, akiből kinézhető, hogy van valami halvány elképzelése az előrejátékról. Legalább Lőrinczy bejött, hátha.

Mégis Kerezsi került helyzetbe. A két szélső teljes csőd, ha nincs bent Bobál, aki legalább a méreténél fogva alkalmas elnyomni az ellenfelét, és néha labdához jutni. Simon Benedekből egyszer lehet, hogy remek játékos lesz, és dalba foglaljuk a nevét, azonban bármennyire is egy mini Torghellének tűnik távolról, csak májusban lesz 18. Ha horgásznék, gondolkodás nélkül visszadobnám.

Tujvel
Kovács Nikó, Szabó Alex, Benczenleitner, Eördögh
Keresztes, Nyitrai, Lőrinczy
Kerezsi, Holman, Haragos

A 79. percre nem maradt más lehetőség, mint behozni Haragost, aki állítólag támadó, bár annyit még nem játszott, hogy ilyesmit bátran ki merjünk jelenteni róla.

A stadion kijelzőjén néha megjelent valami labdabirtoklási adat, és eszerint 52-54%-ban nálunk volt a labda, azonban ezt a szédítő mezőnyfölényt nem lehetett érzékelni a pályán.

Nem véletlenül nyilatkozta Csertői a meccs után, hogy:

A második félidőben kicsit bátrabban játszottunk, voltak lehetőségeink, de akkor is, ha a Haladás előrepasszolta a labdát, abból helyzet lett, minden elmond, hogy a kapusunk volt a mezőny legjobbja.

Pontosan. Halvány fogalmunk nem volt arról, hogy mit kellene csinálni. Az, hogy nem szórtak meg minket egyrészt valóban Tujvelnek köszönhető, más- és nagyrészt azonban annak, hogy a Haladás is egy szar, elképzelés nélküli csapat.

_kettő

Ha már Csertői nyilatkozata, ezt a részt magyarázza el nekem valaki:

Felállt védelem ellen kellett futballozniuk, de nem tudtuk ezt a helyzetet megoldani, több lehetőségük adódott, nagyon rossz pozíciókat vettünk fel, néha érthetetlen módon kezdtünk el játszani, nehéz ezt megfejteni.

Felállt a védelmünk, ami ellen a Haladásnak fociznia kellett, azonban mi nem voltunk képesek ezt a helyzetet megoldani? Ez mégis mit jelent? Nem tudtuk megoldani a saját felállt védelmünket, vagy mi van?

Teljes a káosz.

_ennél lassan

bármi jobb szórakozássá válik. Most tényleg jussunk el arra a középkori szintre, amikor nyomorékokon, fogyatékosokon és testi hibával születetteken röhögni volt a móka netovábbja? Vagy a modern kor freakshowjai, mint mondjuk a laposföldhívők zárt Facebook-csoportjai, esetleg Németh Szilárd vagy Skrabski Fruzsina oldala, ahová szintén röhögni jár az ember, ha valamiféle primer és szekunder közötti szégyenre vágyik? Idáig akarunk süllyedni? Mert én amúgy nyitott vagyok a minőségi humorra, a fingós vicceknek például hatalmas rajongója vagyok.

Szerintem ő a világ egyik legviccesebb embere:


_osztályozókönyv


🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||