Most kéne a tiszta fej…-meglesz?

kispestdio4_2014Tavaszi életérzés-túlcsordulásos beharangozó ide, “a Diósgyőrt mindig verjük itthon” múlt oda, a tegnapi meccs égi forgatókönyvírói megvonták a vállukat, oldalra kiköptek egyet, és egy váratlan fordulattal mindent borítottak. Most az ember hajlamos is egyszerre sötéten látni a dolgokat: ami a múlt héten még pici kisiklásnak tűnt, most akár hullámvölgynek is tetszhet, és nem segítik a józan értékítéletünk a közvetlen vetélytársak remeklései sem. A pár hete még nehéz munkával és kis szerencsével elérhetőnek tűnő bronz (ezüst) érem egyszerre úgy fest, mint kiránduláskor a hegycsúcs – mikor azt hiszed, még 200 méter és ott vagy, kiderül, hogy közben még két-két völgyet és gerincet is keresztezned kell, lesz az 2-3 km is. Kérdés, mi vár ránk az út végén – odaérhetünk-e még a saját kis csúcsunkra, vagy meg kell elégednünk egy közbenső turistaházzal?

Ahogy a bevezető sorai utaltak már erre, most inkább a fékezett habzásúbb végeredmény tűnik valószínűbbnek a bajnokság zárásakor, ami, tegyük hozzá rögvest, igazából a reális helye (5.-8.) ennek az idei Honvédnak. Sokszor végigzongoráztuk már a tavalyi tavasz pro és kontráit, és kétségtelen katartikus vonásai mellett azt a veszélyét, hogy mintegy elvárássá tette az egyszeri csoda ismétlődését, ami még ebben a Bohócligában sem egyszerű feladat egy olyan anyagi korlátokkal masszívan behatárolt egyesületnek, mint a miénk. Persze pont a hazai pontvadászat kiszámíthatatlansága eredményezi az olyan csodatavaszok lehetőségét, mint a tavalyi, ez is igaz, szóval minden kettős.

Tegnap nálunk erősebb csapatot fogadtunk, akiket ráadásul rendre ütünk itthon, még én is győzelmet vártam. Csakhogy a Diós nem esett nekünk, a meccs elejétől mi domináltunk, ez a szokásos veszélyes hazai forgatókönyvünk, csóváltam a fejem, az erősebbek ellen a fegyelmezett védekezés és abból indított kontráink a mi jó fegyverünk, ebből megint gond lesz… Erre egy Hidi szabadrúgás érkezik, Zoli bá tanítani valóan fejel gólt érő pipakapufát, a kipattanó Zsivány elé hullik, aki nem hibáz. Na mégis erősebb az “itthon_mindig_Diót_törünk” faktor, mint a taktikai mellényúlásunk? Álomszerű kezdés, nyugodt  folytatás képét vetítve elénk.

Sajnos nem így történik. A vezetéstől megnyugvó csapat rövidesen bealszik és egy elrontott Job beadást követően Diós kontra indul, mintaszerűen mennek végig rajtunk, Gosztonyi, majd Bacsa (?), végül Futács a labda útja, ziccer és gól, melybe belesérül King és a miskolci center is, 1:1. És innen kb. ennyi volt az első félidő.

Aztán a második is. Egy említésre méltó esemény a Gosztonyi szabadrúgás volt, kapufa, Kemi azt se tudja, merre hány méter, a kipattanó ráesik az akkor beállt Kosztics térdére, és bepattan. 1:2. Innentől egy ollózott Lupoli felső kapufa, egy rontott fejes Bóna ziccer, illetve a ‘kövesden és a Kapos/Paks ellen itthon látott meddő faszongás mezőnyfölény. Küzd, megy előre a csapat, de a beszürkült Vécsein kívül, aki az utóbbi hetekben olyan tompa, mint Őze Tibor 2003-mas taktikája, szóval Bálinton kívül itt senkiben sincs szikra, így a csapat lassan erőteljesebben szürkül, mint Gálhidi ’99 tavaszi borzalomcsapata. Hidi szűr és rendre szarul indít hosszan ívelve, Job elfut és nem tud beadni, Zsivány a szürke nemhogy 50, de 500 árnyalatát mutatja be hetente, Nagy Geri jól száll be, majd eltűnik, Prosser meg-megvillan, de egyedül kevés, Holender most nem kap lehetőséget, de így legalább megkímél minket az önzés megtestesülésétől a pályán. Nem, nem akarom bántani a csapatot, ne legyen félreértés, csak az elmúlt hetek most gyűltek föl bennem is, és rossz látni, ahogyan a reményeinkkel együtt a csapat is lassan, de biztosan laposodik el a szezon közepére-végére. (Legalábbis most így tűnik, én se akarok azért átesni a ló túlsó oldalára…)

kispestdio2_2014Igazából nagy megfejtést nem is kell keresni azokon túl, amiket már pedzegettünk az elmúlt hetekben. Kreatív ember kéne, amely tulajdonságot lassan kiölik Bálóból, vagy a posztja rossz, vagy a taktikai utasítás, vagy ő fut gyengébb heteket csupán? Ki tudja. De amíg tavaly ilyenkor Lanza húzóemberség mellett sokat átvállalt Bálinttól csapatmozgatásban is, addig az ő mai (többé-kevésbé, mert tudjuk, hogy mások) ekvivalense, Bóna bátyó sokkal statikusabb és lassabb, tehát az ilyetén tehermentesítésre nem képes. Neki mások az erősségei, nézzük meg, hány igazi és kvázi-gólpasszt nyomott ki idén tavasszal, és nyugodtan ennek vehetjük a tegnapi kapufáját is. Ezt tök jól csinálja és labdái is 90%-ban remek helyre mennek. Csak hát ne őt akarjuk futtatni és hosszabb labdákkal ziccerbe hozni, mint Lanzát. Az nem fog menni. Lupoli is Martinez pótlék lenne, lassabb, de talán még gólveszélyesebb az argento-olasz elődnél is: másfél meccs, 3 kapufa, nem rossz mutató, de őt is ki kéne szolgálni. Kiszolgálónk meg nincs. Milyen jó lenne most a 3 évvel ezelőtti Lukas Pelenka, ugye, aki állóhelyből osztaná a taljánjainknak és a gyors süvölvényeknek (Daud, kicsiFilip, Proszi) a koronás labdákat? Vagy egy jó Szabó Tibi? Vagy mint a képen a Baráth Botival kezet fogó úriember? Egy ilyen karakterű ember kéne nagyon. Mert azt jól látja Rossi, hogy a 16-osig eljutunk, a helyzetközelig eljutunk, csak a beadás, az utolsó passz, az nem jön, késik, vagy elvész a védőlábak gyűrűjében.

kispestdio3_2014A másik fájó dolog nekem tegnap -sajnos nem először- Rossi posszanása volt. Sokszor leírtuk már, hogy kedveljük az őrült taljánt, minden baromságával, érzelmi hangulatingadozásaival együtt, továbbra is tartom, hogy az egyik (ha nem a) legjobb edző az idei MB1-es mezőnyben (még ha ez kemény bizonyítványt állít is ki a tréneri kollégiumról, hisz Rossi is szigorú mércével nézve egy erős közepes mester). Eddigi kiakadásait általában megértettem. De tegnapi besértődése, miután nemhogy megrázza a pofonfát, de buldózerrel megy rá azzal, hogy az utolsó 5 percre, amikor gól kéne, de annyira, mint egy jó flamand-magyar tolmács az újpesti Szélesinek, akkor küldi be a kis Manciót, ez már megmagyarázhatatlan. Érthető is a gyógyszer-elgurulás néhány drukkerünknél, akik be-bekiabálnak Rossinak – de mit is? “Rossi, Rossi, Holendert” – ennyi… majd miután kisManció bemutatkozásként villámgyors habtestével 2 méteren 10-es hátrányt szed össze az emberétől, hát úgy rántja vissza a miskolci kollegát, mint kövér kisfiú az ellenfelét a panelek közti betondühöngőben, jön is a sárga, a korzóról meg 2-3 embertől a Mancini-Mancini kórus, na ezen akadt ki a tar talján, de annyira, hogy a sajtón megint bedobja a “még 7 meccsig bírjanak ki, aztán lelépek, ha én vagyok a gond” műsorát. Komolyan, ez szánalmas. Miért kell véberi szintre süllyedni, mister? Ez mi volt? Ha  legalább anyázza őt a közönség, vagy tényleg az olasz kontingenst szidják kórusban (Supka vagy szegény Sisa tréner ehhez képest mit kapott… akkor nekik kb. ki kellett volna vándorolni az országból), akkor én is azt mondom hogy azonnal leszállni az edzőről, mennyi örömöt okozott már nekünk, miért szidják, na de  könyörgöm, 2-3 ember találta meg egyedül a kis harisnyás aranyifjút, nézzük meg, mi a közvélemény a mindig hajtó Alciról, Bóna Zoli báról, vagy Lupoliról? Vagy tavaly Lanzáról, Martinezről? Olasz-üldözés? Ugyan már… Szóval hagyjuk ezt a hisztit. Megéri ez a cirkusz a kis belassult keresztfia miatt (nyilván nincs ilyen kapcsolat Marco és Andrea közt, csak más ötletem lassan nincs arra, hogy miért állandó kispad-szereplő, és 2-3 meccsenkénti csere a zoknihuszár ezzel a teljesítménnyel)? Nem, nem éri meg. Szomorú zárása volt mindez ennek a szomorkás meccsnek, és sikerült is a hangulatot beültetni szinte az év eleji mélységekbe.

Pedig még koránt sincs veszve minden, ad abszurdum még a legmerészebb álmok is élhetnek a liga körbeverésre való hajlandóságát nézve, de ha elengedjük az éremvágyat, egy rakás jó meccs jön még idén, és szép győzelmekre ugyanúgy rámehetünk, aztán ki tudja, mi lesz a vége. De ehhez jó hangulat is kell, csapaton belül és csapat-szurkolók, edző és szurkolók viszonylatban is, nem teátrális jelenetekre van szükség a nyilván fájó vereségek után, hanem józan értékítéletre, és valami taktikai váltásra  a középpályán, hogy a kreatív mag valahogy minimálisan mozduljon meg legalább a csapatban, mert anélkül tényleg év végéig sírhatunk, hogy “nincs minőség elöl, rosszak az utolsó passzok, ha én vagyok a probléma, elmegyek“.

Jövő héten Hali, borzalmasan nehéz meccs lesz, ők felívelőben, mi torpanóban, sok mindenbe nincs kapaszkodnunk, talán abba, hogy ilyenkor szoktuk megrázni magunkat, hátha most is így lesz. Viszont két hét múlva már nincs apelláta, ott fog összeszorít, hiszti a polcra téve, és meg kell mutatni Dollnak is, hogy miért nem tudott a géniusz Moniz egyszer sem nyerni ellenünk. Ezért kedvelünk, Marco Rossi, erre koncentrálj és akkor megint lehet könnyes szemmel integetni a nevedet skandáló közönség felé. A többit meg felejtsük el. És persze mindez ránk, szurkolókra is vonatkozik, sőt rám is, aki ezt írja – hagyjuk az egyik meccsen a fellegekben járást, utána meg a legmélyebb poklokban busongást – lényeg a realitás, azon felül pedig minden csak bónusz.

Fotók: Babar – 1909foto.hu.

“Most kéne a tiszta fej…-meglesz?” bejegyzéshez 24 hozzászólás

 1. Szerintem -a tegnapi történésektől függetlenül- a következő szezonban már nem Rossi mester ül a kispadon.

  Amit lehetett kihozott ebből a csapatból, letett valamit az asztalra, jó a sajtója idehaza és olasz honban is.
  Biztos vagyok benne, hogy egy Serie B-s megkeresés vagy egy hazai tőkeerső (talán Vidi) érdeklődés már a tarsolyába van. (a nyár elején egy éve nagyon tartott magát az a “tuti” híresztelés, hogy Újpestre szerződik)

  Innen már ezzel a költségvetési lehetőséggel ami van, nem lehet tovább lépni sajnos. Az vesse rá az első követ aki nem szeretne előbbre lépni, minőségibb kerettel dolgozni.

  Az már szerintem kőkeményen a vezetőség bűne, hogy nem úgy vágunk neki egy szezonnak,hogy megvannak a megfelelő játékosok. Menet közben kapkodunk és igazolgatunk így nagyon nem könnyű egy edző munkája……
  .
  Sajnálom nagyon, de szerintem ennek a történetnek lassan vége lesz.

  Persze most mehet a nagy találgatósdi, hogy ki legye a következő tréner! (nekem megvallom egy Pisont, Csábi duó tetszene a legjobban, de nem akarok elébe menni semminek)

  Tegnap sikerült megint elcseszni a hétvégét! Jó csapat ez a Dió, nem vitás és szerintem nem született valós eredmény, egy X-re minimum jók voltunk.

  Valami nem működik sajnos…….

  Kemi -vastagon benne volt a másodikban, (mondjuk Kövesden miatta nem lett 3:0 a vége.)
  King – árnyéka önmagának meccsek óta, hol vannak azok a híres felfutások??
  Ignja – stabil pont és belegondolni is rossz,kivel fogjuk Őt pótolni,
  Iván – már szerintem a jövőjén gondolkodik 1000-el, hová szerződik,mi lesz vele?
  Boti – keresi önmagát, nem is csoda, mert minden héten másik poszton játszik,
  Job – szerintem neki és nekünk is jobbat tenne a szeretett olasz B osztályában való játéka,
  Zsiva, lassan házi gólkirály lesz, de mindig vannak ilyen típusú játékosok akik kellenek egy csapatba (egy Sikesdi, Halmai hasonlat persze nagyon durva tudom, de talán az lehet majd 1x)
  Bálint – egyértelmű,hogy nem az Ő tavasza, de nem is a helyén játszik sajnos,
  Patrik -a “százados” úr tavasszal lassan lefokozódik hadnaggyá,de nélküle nincs ez a mai Honvéd,
  Bóna Z – az a baj,hogy nem igazán szélről (Prosser, Holander lenne az ideális) kapja a befejezni szánt labdákat és ezt a fel, rá ívelgetős játékunkat már minden ellenfél kívülről tudja,
  Lupo – 3 kapufa/meccs, van azért lemaradás rendesen, nem tudom még 3 félidő alapján hová tenni sajnos.

  Geri – szerintem jól szállt be, több lehetőséget kell adni neki,
  Prosi – óriási teher van rajta, de van benne spiritusz, bátorság megcsinálni egy váratlan cselt, jó lesz ez idővel!
  Mancini – sajnálom valahol emberileg……, a foci nem az a kategória ahol a hátszél jól jön

  A klubvezetéshez és a kommunikációhoz még csak annyi így választások kapcsán:

  62 napja nem tudjuk mi van Goodoy-al
  78 napja nem tudjuk mi van Perea-val.

  1. Pereát tudjuk: nem jött vissza “a hidegre hivatkozva”, ezért elzavartuk. Nagyjából.
   Godoy állítólag sérült, de tegnap már a lelátón sem láttuk.

  2. Én speciel Godoy-t jobban hiányolom mint Pereát, de teljesen egyetértek a megállapításaiddal. Van 3 univerzális (magyar) játékosunk Vécsei, Baráth és Hidi, ezért is mondhatná a nóta: Minden poszton jártam már…. Csak hogy Ők a saját posztjukon játsza(ná)nak a legjobban. A vendégek jönnek, mennek, de eddig maradandót csak Martinez alkotott, akit jó pénzért el is adtunk. Nem jó ez így. Kevés.

   1. én úgy emlékszem, hogy Martinez ingyen mehetett a Győrbe, mert nem volt hosszútávú szerződése Nálunk……

  3. még lemaradt valami:
   a múlt héten is megkaptam itt, hogy nem a játékvezetővel kell foglalkozni (Kövesd meccs) de azzal, hogy világszínvonalú új Gagyitasz mezben fújnak a tisztelt bírók és szép pénzt tesznek zsebre főállásként még messze nem adatott meg az ész és a semleges játékvezetés képessége.( Mondjuk megvagyok győződve, hogy a Sport szennylapban ez a tegnapi tevékenység is minimum 8-ast fog kiérdemelni.)

   Az Adidasról még annyit zárásként, hogy az új bírói felszerelések mellett bemutatták a válogatott új mezét is a héten.

   “Császári Attila, az adidas Budapest Kft. marketing igazgatója
   elmondta, hogy a magyar válogatott az ősszel kezdődő Európa-bajnoki
   selejtezőkön is az ő szerelésükben játszik. Ennek megfelelően Pintér
   Attila szövetségi kapitány csapata a hazai mérkőzéseken meggypiros
   mezben és nadrágban, valamint zöld sportszárban, idegenben pedig tiszta
   fehérben lép pályára.”

   Az új mezhez csak annyi,hogy az osztrák mezei falusi ligában nívósabb adidasban játszanak a csapatok.
   Vinnék egy tál meggyet mondjuk a tisztelt MLSZ-nek is,hogy tisztában legyenek milyen a meggypiros szín.
   A piros mez és nadrág együtt pedig BOTRÁNY a tradíciók semmibevétele.

   (tudom nem ezen múlik a válogatott sikere, de mi ebben is ilyen amatőrök vagyunk sajnos)

 2. Én továbbra is Zsivanovicsban (függetlenül a góljaitól), és Jobban látom a kerékkötőt ….. harmat gyenge mindkettő.
  Továbbra is Prosszerben és Holenderben látnám a megoldást elől Bóna Zoli oldalvízén.
  Mondjuk Holenderel kell beszélni egy nagyot az edzői irodában a játékával kapcsolatban de senki nem vonhatja kétségbe a képességeit….csak hát az önzése….
  Középen Nagy Gerit is állandóan játszatni kellene, akár Hidi helyett is.

 3. “Most kéne a tiszta fej”…? úgy tűnik Rossi nincs rendben mentálisan..ez látszik a csapaton is… :( sok a duma, a hiszti, kevés az alázat és főleg a koncentráció. Nagyon ambivalens érzéseim vannak a csávóval kapcsolatban, voltak szakaszok, amikor jól rakta össze a csapatot és tudta is motiválni a játékosait. Már akkor is zavaró volt ez a túlmozgásos hiperaktívitás, amit lead a ketrecben, mostanában pedig tényleg átment szánalmasba, amit művel… a durcás reakciókról nem is beszélve… főleg annak tekintetében, hogy olyan embereket volt képes leigazolni a HONVÉDba, mint Testardi vagy Mancini gyerek…azért álljon meg a menet !! ha csak ezt a 2 csávót vesszük, nincs az a nézőtéri reakció, ami “elég sértő” lehet ! az ilyen típusú semmire való “focista” a Honvéd történelmének mélypontja…én úgy látom az idén egész minőségi keretet kapott Rossi ! Ilyen választék, ami a csatársorban van, még nem igen állt Honvéd edző rendelkezésére. Rossi tevékenységére visszatérve, én nem tudom hogy Ti látjátok-e, mit akar játszani ez a csapat ? Azontúl, hogy ívelgetünk Bóna felé, aztán majd csak lesz vmi… Hogy ezt alá is támasszam, szinte azon múlik a csapat eredményessége, hogy az öreg talján milyen napot fog ki :( . Korábban legalább a védelem stabil volt, de amióta Tandia elment szétestünk hátul is.

  A másik nagy problémám Rossival, hogy szerelmes lesz játékosokba, akik utána akkor is kezdenek, ha már talán ők sem akarnák…most legjobb példa Job, de Zsivány is iszonyatosan visszaesett, King dettó… Miközben Rossi folyamatosan azt hangsúlyozza, hogy a fiatalok képtelenek kiegyensúlyozottan teljesíteni. Baráthnak ideje volna megtalálni a posztját…egy érett játékosnak is nehéz lenne minden héten más poszton játszani, nem egy 20/21 évesnek… lehetőséget kéne adni Botka Endinek,sokkal többet Nagy Gerinek, Daudnak, hogy ne csak a gyerekeket soroljam, én most úgy érzem, hogy 1 olyan edző, aki jól ismeri az akadémiásokat, már többet ki tudna hozni a csapatból (pl Simon Miki) , mint a mostani Rossi….

 4. A vicc az egészben az, hogy még mindig 5 pontra van a dobogó és ha nyernénk a két zöld-fehér alakulat ellen, akkor megint úgymond reális lenne rá az esély. Úgy látszik ez egy ilyen év, hogy több a mélypont és a pech benne mint a jó meccsek és kis szerencse. ez van, azért is CSAK A KISPEST!!!

  1. szerintem, ha
   Hali 1 pont
   Fagyi 3 pont
   Pécs 1 pont
   Vidi 1 pont
   Győr 0 pont
   Mtk 3 pont
   Debrecen 0 pont

   ez nem tudom mire lehet elég?

   1. fagyi3…? szerintem ez most nem az a szitu… :( a diók hogy mentek át rajtunk az 1. gólnál…durva volt…. na képzeld oda a Leonardot… rossz érzéseim vannak most velük kapcsolatban, Pécs vagy vidi inkább elkapható…talán.

 5. Rossit (Mancini beállításától eltekintve) most sem tudom elmarasztalni. Egy nálunk jócskán magasabb költségvetéssel bíró klub ellen megint felépített egy olyan taktikát, amiből lőhettünk kb.12 szögletet és ugyanennyi oldalszabadrúgást. Azt már, hogy 25 kísérletből 22-szer képtelenek a játékosok a megfelelő helyre ívelni a labdát állítottból, szerintem nem lehet a nyakába varrni. Főként azért bosszantó a dolog, mert az a 3, ami jól sikerült, gólt illetve gólhelyzeteket eredményezett, tehát a középen állókban benne van a potenciál. Nem is csoda, hogy utolsó próbálkozásunknál, amit Mancini a labdaszedőkhöz ívelt, Ignja már a gyepszőnyeget verte dühében…
  King szerintem nem sérült meg, hanem borzalmas helyezkedési hibákat vétett, amikből Rossinak hamar elege lett. Mondjuk így legalább láthattuk Zsiva micsoda hihetetlenül sokoldalú játékos, a középpálya jobb oldaláról egy pillanat alatt vedlett át balhátvéddé…
  Nagy Geri nekem is tetszett, de néha kicsit túlpörög, a második gól előtti szabálytalanságára például semmi szükség nem volt, persze lehet arra gondolt, hogy ha mi nem bírunk beadni, akkor bizonyára Ők sem.

 6. Szeretem a mestert, de nagyon egysíkú a cseréi, mindig posztra. Én el tudtam volna képzelni a végére a két ékes játékot Bónával és Daruval! A Kinget megvédeném, mert a Lupoli nem segített be a védekezésbe, és a gólnál nem Őneki kellet volna ott lenni, hanem aki a Futácsot fogta.

 7. Még a szezon eleji bukdácsolásainknál fölmerült bennem, itt is kiadtam magamból, hogy:
  jó-e a csapatnak morálisan és pedagógiailag az, hogyha egy szélsőségesen idegbeteg ember csapkod és veri magát a földhöz a pálya szélén egyfolytában, gyakorlatilag a kezdő sípszótól?
  Jó-e az, ha ezt látja a játékos, főleg, ha fiatalabb, és főleg, ha épp léket kapott a hajó a pályán és amúgy is feszültebb állapotban leledzik?
  Jó-e az, hogy bár van egyfajta gerince a csapatnak, pluszban mellé egy nem jelentéktelen emberanyag-háttere is, de ennek ellenére és mégis és mindig ugyanazokat cserélgetem ugyanazokkal, ha változtatni akarok? Miért mindig Diarra meg Mancini meg ezek azok a játékosok, akiket be lehet küldeni, nagy ritkán színezve a sort Prosser-rel?
  Jó-e az, hogy azon kevés überfanatikuson és időmilliomoson kívül, akik eljárnak a fakó meccseire is, esélyünk sincsen megtudni, hogy mi fán is teremhet a védelemben Kovács J., Botka E., vagy Bobál D.? Nem mondom, hogy ész nélkül cserélgessünk embereket, de hogy 10-15 perceket sem kaphatnak…
  Jó-e az, hogy Lőrinczy vagy Csábi másodpercekig sem ugorhat be?
  Jó-e az, hogy a fentiek miatt nem derülhet ki, hogy miféle gyémántjaink vannak, ha vannak?
  Valami nem kerek. Rossi amúgy szimpatikus, korrekt figura, de engem Isten mentsen egy olyan edzőtől, aki a viselkedésével folyamatosan plusz terheket rak rám. Ha valamit rosszul csinálok vagy hibázok, azt magam is tudom, nem kell, hogy pluszban is frusztráljanak azzal, hogy a fűben hempereg kínjában miattam az edzőm, így nyomatékosítva, hogy sz@r vagyok, stb. Ha ettől nem görcsölök be jobban, akkor semmitől.

  1. annyira alap kérdések, amiket felvetettél, hogy nem értem Hemi miért nem kérdezi meg néha ezeket Rossitól…!? :/ amit a védelemmel művel, az egyenesen botrány… már Tandia távoztával megrogyott a védekezésünk, Ignja hiányában ez csak tovább romlik. Csak hetente teszem fel én is a kérdést, hogy mi a francnak hoztuk ide Kovácsot, ha még 1 percet sem kapott tétmeccsen !? Miért nem volt jó Gengeliczky vagy másik 2-3 belső védő a 20-21 évesek közül !? hol van a télen igazolt védő ? mi a helyzet Godoy-jal ? még akár belőle is lehetne 1 használható védőt faragni…de 0 próbálkozás, csak Botit szívatja 7ről a védelem minden posztján bedobva.

  2. Teljesen igazad van….ezek a kérdések már bennem is felmerültek.
   Nekem az fáj leginkább ha győzünk akkor happy minden…ha zakó van akkor “rossz az anyag”, “nullák a támadóink” stb…… Ezt egy Bonazzoli biztos tudja kezelni mert 35 éves és beleszarik a mi kis futball valóságunkba…de 17-20 éves “palánta” még beépíti a mondatokat a dns-ébe. Mondhatná azt is hogy sajnos ma nem jött ki a lépés, és én is hibáztam mert rosszul cseréltem, vagy valami hasonlót…..de nem. És ez nem tetszik.

 8. Bár nem értek a focihoz, de egy dolgot kijelenthetek. Amit a meccsen csináltunk, az nem foci.

  Felívelgetünk, azt majd lesz valami. Ez nem szép, de nem is hasznos.
  A mai NB3-as meccsen szebb jelenetek voltak, mint a felnőtteknél. Két három passz, és máris felpörgött a játék.
  Aki tudja, írja már meg hogy az NB1 es meccsen hány “háromszögelés” volt? Én egyre sem emlékszem. Értem én, hogy mi nem vagyunk a Barca, de azért mégis…

  1. Azért az NB3-ban más a kotta, kisebb teher van a vállakon, könnyebb úgy menőzni meg háromszögezni, stb. És talán azért is megy ott jobban, ha megy, mert a pálya széléről sem a szúrós, vibráló tekintetet kapod, ami befrusztrál, arról nem is beszélve, hogyha hibázol, nem röpül a kispad és nem veri magát senki a földhöz. Más úgy…

   1. amint tapasztaltad, jellemzően egyetértünk a helyzet értékelésében…persze ez nem törvényszerű, hogy mindig így lesz :) , azért azt szögezzük le, hogy egy 3szögezés még nem a menőzés kategória…:) az más kérdés, hogy kicsit lazább a hangulat az nb3ban… ráadásul -a korábbi témákhoz visszakapcsolva- ezek a srácok nagyon jól ismerik egymást, emiatt is sokkal gördülékenyebb a csapatjáték, ezért is hiányolom az akadémisták számát és 1 őket jobban ismerő/preferáló edzőt a csapat éléről, mert akkor láttunk szép dolgokat az 1. csapatban is, amikor Vécsei, Nagy Geri alakított valami váratlant, mert ismerik 1más gondolatát, évek óta együtt játszottak…és nem féléves ugródeszkának használják a csapatunkat,,,CSAK!

  2. így van…semmi váratlan nincs a játékunkban! :( se 1 jó védőbeindulás, se 1 gyors 3szög…pedig ezzel talán nem tettük túl magasra a lécet.

 9. Rossi mentségére is szólnék annyit, hogy már a szezon elején, pár EL és NB1-es pofon után elnyekeregte, hogy amennyiben nem jön a klubhoz 2-3 penge csávó, 2-3 rutinos róka, akkor alsóház, kiesés elkerülése lehet a cél. Példaértékűen el is indultunk ezen a lefelé vezető úton, majd amikor jött Godoy meg Parea és Daud meg Job, akkor kezdtük el a lecsúszást a felfelé kapaszkodásra cserélni. Parea azóta exit, jött helyette Bonazzoli és talán még Lupoli is erősítésnek tekinthető, legalábbis nekem tetszeget egyelőre.
  Az valóban látszott, hogy a csupa csikó akadémistás vonal nyögvenyelős, kell a gerincbe a rutin, sok az még nekik, hogy csak ők játszanak és kész. Vagy ha ebben maradunk, akkor max 10. hely, ezt fogadja el mindenki. (Lásd: MTK.)
  Rossi mester ezt tökéletesen lefestette, meglátta és előadta, a papának is nyilván, aki ijedtében gyorsan beszereztette erősítésnek azokat, akiket felsoroltunk.
  Azóta úgy állunk, hogy Godoy nincsen, mert állítólag sérült.
  Parea nincsen, mert hideg van.
  Job van, de már vele kapcs. is kezd az az érezésem lenni, hogy lehet, van a padon nála jobb hazai. Gyors srác, jókat tud esni büntetőterületek környékén, de nálam egyre inkább diarra-s a megítélése – nem biztos, hogy feltétlenül kellene hozzá ragaszkodni és nem lehetne a helyére kozmaricsiket betolni fél félidőkre akár.
  Bonazzoli penge róka, s bár gólt eddig nem lőtt, de az látszik rajta, hogy nem csak odamontírozgatta magát photoshop-pal híres olasz csapatfotókra. Ha elkapja a fonalat (ha…), még akármi is lehet, de egyelőre a nagy áttörés még várat magára.
  Lupoli Kövesden jól szállt be, ígéretesen mozgott, és a DVTK ellen is volt pár jó momentuma, de alapból még ő is talány. Bonazzoli-val egyetemben, főleg ilyen edzői nyilatkozatot követően fölmerül a kérdés: nem fog-e Tastardisodni?
  Tehát vannak erősítéseink, meg nincsenek is, mert vagy sérültek, vagy menet közben kiderül róluk, hogy mégsem biztos, hogy jobbak a tiniknél. De a csapatba beépülésük hosszadalmasabb, s mire beépülnének, már itt sincsenek (Bonazzoli).
  Jött is segéderő, van is, meg nem is jött, nincs is.
  És ha már a nyilatkozat: milyen morál lesz most az öltözőben, hogy a kapitány ugrik ki először a süllyedő hajóból? Miféle hangulatban telhetnek a hétköznapok, hogy mindenki tudja, hogy ezek már csak a főnök búcsúmeccsei? Amikor az edzés szüneteiben azon megy a játékosok között a diskurzus, hogy vajon ki jön majd Rossi után…? Vagy most mit pörögjünk itt neki, holnapután úgysem ő lesz… Hadd verje magát az oldalvonal mellett, már kibírjuk…
  Különben meg: mit operadrámázik Rossi? A néző már csak ilyen: ha nyer a csapat, éltet, ha nem nyer és mellé sz@rul is játszik, kinyilvánítja a nemtetszését. És a futballpálya sehol nem úri szalon, ha kritika van, az általában csípősen kerül értésre adásra. Igen, most kifelé pattant a labda a kapufáról, meg pech, stb., de emlékszem mérkőzésekre, amikor meglehetősen könnyen fújdogáltak 11-eseket nekünk – az lett volna a korrekt, hogy akkor is megjegyzi ezt, vagy most nem panaszkodik pech-re. Sajnos ilyen játék ez, Maestro… Ma nekünk engedik el a lest és fújják be a kamutizenegyest, holnap ellenünk teszik ugyanezt. Ma nekünk pattan kifelé a labda, holnap meg az ellenfélnek. Ha a pech-es eseteket sorolgatjuk, sorolgassuk a mázlisakat is, és kiderül a végén, hogy a kettő nagyjából egyensúlyba hozza egymást.
  Kár pár bekiabáláson meg peches meccsen ennyire kiakadni. Az a sejtésem, hogy valami nagyobb gáz van, ez már csak olaj volt a tűzre, egy aprócska pont az i betűre.
  Értem én, hogy bizonygatja, hogy az elvárások túl magasak a lehetőségekhez képest, a játékosállomány nem alkalmas a bronzra, de azért azt is lássuk be, hogy sem a Mezőkövesd, sem a Diósgyőr nem jobb nálunk, nem jobb a játékosállományuk feltétlenül. Ha egy Debrecen vagy egy Videoton vagy egy Fradi, esetleg egy Győr lesimáz minket, hát Istenem… Milliárdok és kormányzói akarat a százmilliós büdzsé ellen. Benne van. De egy DVTK vagy egy Zsóry, még ha több-ből is gazdálkodnak, annyival nem képviselnek másabb dimenziót, mint mi… Pont ezen csapatokkal szemben játékosállomány-béli és egyéb körülmények közti különbségekre hivatkozni nem szerencsés. Oké, a DVTK is jobb játékospiaci beszerzési potenciállal bír, mint mi, de attól még, mint csapat, nem jobb. Nem feltétlenül. Annyival meg semmiképp, hogy ijedtünkben minden szögletet és beadást és kapura lövést a hízlaldába vagy a temetőbe, vagy a műfüvesre küldjünk.
  Ha menni akar, menjen. Talán nem is árt, ha egy kicsit megnyugszanak a kedélyek és egy fokkal türelmesebb és toleránsabb edző érkezik, aki a pálya széli produkcióival nem eszkalálja a bajt tovább, nem görcsölteti az aranylábúakat. Csak vigye Diarra-t is meg Mancini-t is, de akár Job-ot is a a hóna alá csaphatja. Zivanovic dettó.
  Nézzünk meg utánuk/helyettük egy Mensah-t, Kozmát, Csábit, Lőrinczy-t. Legalább félidőkre. vagy fél félidőkre.

 10. Tudtátok, hogy Bóna Zoli tarolt tegnap a választáson a Pest megyei 8. számú
  választókerületében!!!
  (a Dörmögő-Dömötör második lett)

  :) :) :)

  1. Bóna Zoltán (FIDESZ-KDNP) – 40,35 százalék, 20.363 szavazat
  2. Kuncze Gábor (MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP) – 33,01 százalék, 16.655 szavazat
  3. Lupa János (JOBBIK) – 18,34 százalék, 9.253 szavazat

  1. …:D külön köszönet Bonazzolinak , hogy kukába való Kunczét lenyomta ! :D

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.