Na, jó, az MLSZ fegyelmi bizottságánál nem igazán létezhet nagyobb troll a magyar futball környékén

A FEB Marco Rossi vezetőedzőt (Budapest Honvéd), mert a FEB jogerős, a kispadtól és az öltözőtől való eltiltásra vonatkozó határozatát megszegte azzal, hogy a lelátóról játékosainak utasítást adott, 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. – via MLSZ fegyelmi bizottság

Eskü, majdnem összehugyoztam magam a röhögéstől. Marco fel mert ülni a paksi lelátóra, és onnan, figyelem, te is beszarsz: utasításokat adott a játékosainak!!! Úristen, egy edző kiabál a lelátóról, és azt a játékosok figyelembe veszik. Pakson.

Mennyien lehettek kint? Ötszázan, ha nagyot mondok. Ebből mondjuk hatvanan-százan a félelmetes méretű tribünön.

paks_tribun
fotó: magyarfutball.hu

Marco Papa H. mellett, a játékoskijárótól balra lévő székeken (szemből nézve) helyezkedett el*, vagy néha a játékoskijáró falának támaszkodva, ahogy maga Papa H. is megerősítette blogbejegyzésében. Körülöttük pedig a félelmetes paksi hangorkán, az atomváros fenegyerekei, a mindent elsöprő szurkolás. Zaj, zsivaj, kántálás, hanghurrikán, minden.

Hát kurvára nem.

Marco és Papa H. ott ült a síri csöndben, öt méterre a kispadtól, tizenöt méterre a pályától, és ahogy a tévében is láthattuk, teljes meccslázban égett. Néha ilyenkor kiabál az ember, mint néző (mivel formailag az volt, bár gondolom a klub vitte be ún. klubközi jeggyel, vagy valami egyéb kerete terhére), aztán a játékosok vagy meghallják, vagy nem.

Más is szokott kajabálni, azt nem biztos, hogy megfogadják. Marco hangját nyilván ismerték, gondolom ez lehetett a büntetés alapja. Mert itt nem történt más, mint az MLSZ kimondta: ha hangosan szurkolsz, akkor megbüntetlek százezerre! 

Egészen csodálatos.

Megvágtak egy klubot, mert egy szurkolója hangoskodott, és nem azt mondta, hogy “buzi, MLSZ”, vagy “Csak a Kispest!”, hanem mondjuk “dai, dai, dai” meg hasonlók, esetleg hátraküldte védekezni a csapatát. Amerikában, az amerikai futballban van, hogy ötvenezer ember emel fel egy D betűt és egy kerítésdarabot, jelezve csapatának, védekezni kéne. (angol szójáték: kerítés – fence /// D + kerítés -> defense – védekezés) Gondolom az MLSZ fegyelmi bizottsága hasonlót látva vadul dörzsölni kezdené a tenyerét, magát Dagobert bácsinak képzelve arról álmodozna, hogy úszik a befizetett büntetések forinttengerében. Kéjes vigyorral az arcán.

Vajon mi lehet ennek az abszurd mesének a csattanója, amit ma magyar futballnak hívunk?

* Rossit a Loki elleni meccs után meszelték el egy lelátós büntire, mert elhagyta a technikai zónát, és bement a pályára.

“Na, jó, az MLSZ fegyelmi bizottságánál nem igazán létezhet nagyobb troll a magyar futball környékén” bejegyzéshez 22 hozzászólás

 1. Az előző posztban elkezdett beszélgetés folytatásaként üzenem szemellenző ügyben a kollégának, hogy valóban “dedó” az egész úgy ahogy van ami az MLSZ-t jellemzi!
  Arany Tamásnak hívták a mérkőzés ellenőrét az MLSZ részéről, valószínű Ő volt bekötve lehallgató üzemmódba.
  Egy kis érdekesség róla:
  http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/arany-tamas-tobbe-nem-vezet-merkozest-2007213
  Bíróként megbukott, akkor jó lesz ellenőrnek aki felügyel mindent, bírókat, edzőket…….ez a “dedó” azt gondolom!

  1. Ahogy már mondtam, ez a “mérkőzés ellenőr” pozíció nem más mint a pénz lopás legális módja.
   Alkalmatlan emberek pozícióba helyezése, ráadásul ugy, hogy ezek a szolgák kénytelenek mindenért=akármiért is büntetést kiszabni- mivel ezért küldik őket oda.

   Ha Rossi nem lett volna ott, akkor az ellenőr biztos hallott volna egy halk ” buzi MLSZ” mondatot, és akkor azért menne a büntetés.

   Érdemes lenne, egy oknyomozó riportot készíteni az ellenőrökről, “szakmai” karrierjükről, és az MLSZ-hez való kötődésükről.
   Lenne meglepődés azt hiszem.

 2. Egyébként minden elismerésem, de ezt most szerintem túltoltátok. Nem hallottam az “utasításokat”, így azt nem mondom, hogy egyet értek a büntetéssel (lehet hogy tényleg csak egy-két “avanti avanti” hangzott el) de azt csúsztatásnak tartom, hogy “a kispadtól eltiltott Rossi bekiabálásai a játékosoknak = bármilyen mezei szurkoló ordibálása”. Szerintem sincs rendjén, ha egy edző eltilása alatt, a kispadtól 5 méterre, közvetlen utasításokat ad a játékosoknak.

  1. persze, de azért nézzük már meg a paksi stadiont. ott egy szélsőt már az zavarhatna ilyen esetben, ha valaki a szomszédja fülébe suttog. most komolyan, egy ilyen létesítményben, türtőztesse magát a néző (mert marco az volt), és meg se szólaljon? akkor miért nem olyan büntit kapott, hogy a stadionba se mehet be?

   1. hát ha a suttogást is hallják a játékosok, akkor szerintem igen, meg se szólaljon, mert el van tiltva attól, hogy ezt tegye. ebből a szempontból nem azok a jogai mint egy sima szurkolónak.

  2. akkor meg szar a rendszer a szabályozás…..ki kell tiltani a stadionból és ennyi! vagy berakni a stadion sarkába egy hangszigetelt bódéba és onnan nézze a szerencsétlenje a meccset!
   A szabályzatban 20 méter van rögzítve, lemérte ezt valaki? Mert akkor a következő bünti ezért jön, hogy csak 13.45 méterre állt az eltiltott sportvezető az alapvonaltól…….

   Rend, szigor, fegyelem és meglásd a magyar futball fényre derül!

   1. A 20 méter kimérése, megsaccolása sem Rossi feladata. Ő ezt 21 méternek érezte. A kedves ellenőr úrnak a meccs kezdete előtt kellett volna ébernek lennie és kijelölnie a leendő elkövető helyét például.

   2. Hát van olyan, aki már megtette ezt :D
    https://i.ytimg.com/vi/0uHJ0U36HrA/hqdefault.jpg

    De viccet félretéve, Rossi el volt tiltva a csapat irányításától a meccs idejére, ez egyértelmű. Abban egyetértek, hogy a szabály nincs jól megfogalmazva, benne lehetne egyértelműen, hogy “semmilyen kommunikációt nem folytathat”, mint ahogy Wengert is eltiltották, amikor telefonált a másodedzővel (egy szurkolót ugye nem tiltanának el mobilozásért). Én egyébként – ahogy azt egy másik kommentben már leírtam – én az érintkezésbe beleértem a kommunikációt is, nem csak a testi kontaktust.

  3. Kertbekaki, ezt bárhonnan is nézzük, gáz. Ha 100 méterre a pályától tiltják el, vagy be sem engedik a stadionba, a stadion melletti fröccsöző teraszán, ha nézi, akkor is behallik a kiáltása.
   Az elv a rettenet! Az “ész”járás!
   Nem az a gond, hogy nincs néző, nincs hangulat, ergo értelme sem sok ennek az egésznek, ha már elméletileg értünk, a jelen nem lévő nézőkért van ez az egész, hanem az, hogy egy eltiltott, impulzív edző szenvedései behallatszanak a pályára. Ez aztán a valami!
   Az a kutyát nem érdekli, hogy fordulónként megy ki annyi néző, amennyinek egy-egy meccsen kellene lennie, vagy volt is nem oly’ rég… Az nem.
   Az igen, hogy az edző 20, vagy 15 méterre volt, behallatszott, nem hallatszott be, mit kiabált, mit nem.
   Brávó!

   1. Azért annyira ne legyünk naívak, hogy Rossi csak bosszúságában, maga elé beszélt, és nem a játékosoknak akart konkrét utasításokat adni. a belinkelt szabályban az érintkezésbe én bele tudom érteni a kommunikációt is, szerintem a készítője is bele értette. Rossit eltiltották, nem edzősködhetett volna, ezt megpróbálta kijátszani a pálya adottságainak köszönhetően, de nem jött be. kicsit olyan mint lecsapni egy hibás árra egy webshopon aztán felháborodni ha visszavonják.

 3. Rossi helyébe vennék egy tekercs fekete szigetelő szalagot és így ülnék le a Kecsó ellen a padra!

  1. Nem is állsz messze a valóságtól, NBA-s Dallas-om edzőjét egy bírót emlegető megjegyzése miatt 25000 dollárra büntették (mondjuk ez a szám is megér egy misét az itteni százezer forinthoz képest), a következő meccs utáni sajtótájon leragasztotta a száját, mikor a bíráskodásról kérdezték. :)

 4. Nincsenek nézők, szurkolótáborok, nincsen petárdázás, görögtüzezés, füstbombázás, zsidózás, cigányozás, stb.
  Ha mindezek nincsenek, nincsen bevétel sem a szaftos büntikből.
  Mit lehet ilyenkor tenni?
  Minimalizáljuk a veszteséget úgy, hogy megvágjuk az eltiltott edzőt. Még annak árán is, hogy a saját magunk által fércelt szabályzatot igen nagyvonalúan kezeljük/értelmezzük.
  Mr. Thomas Gold-tól amúgy sem áll távol a szabályokhoz és a törvényekhez, ill. a fair play-hez való sajátos viszonyulás, mint ahogy arra utalt már valaki…
  GYEREKEK, OTT A’ EMELESZBE’, KURRRV@ GÁÁÁÁZ VAAAAN!

 5. Hát mit is mondhatnék az MLSZ Vereseteseiről. Talán annyit, hogy ha a szart felteszik a polcra rögtön azt képzeli magáról, hogy lekvár.

 6. Étlap:

  ZÓNAMENŰ

  a közelmúlt eseményeiből a következetesség és kiszámíthatóság jegyében.

  Zóna elhagyás, bíró szidása 200.000 HUF
  (Horváth Ferenc vezetőedző (Szigetszentmiklós), mert a
  technikai zónát elhagyta és a játéktérre lépett, majd ott a játékvezető
  személyére súlyosan sértő kifejezést használt 200.000 Ft pénzbüntetést kapott.)

  Zóna elhagyás, ellenfél játékosának anyázása, fenyegetése 4
  MECCS PIHI

  (Hollik András edző (Tököl), mert a technikai zónát elhagyva
  az ellenfél játékosát durván sértő kifejezésekkel illette és megfenyegette őt,
  a kispadtól és az öltözőtől 4 bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.)

  Zóna elhagyás, bíró szidása 1 MECCS PIHI

  (Szentes Lázár vezetőedző (Haladás), mert a technikai zónát
  elhagyta, és közben a játékvezető ítélete ellen reklamált a kispadtól és az
  öltözőtől 1 bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.)

  Zóna elhagyás, bíró szidása, ellenfél edzőjének anyázása,
  dulakodás 2 MECCS PIHI

  (Campara Zoran edző (Újpest), mert a technikai zónát
  elhagyta, és utána reklamált a játékvezetőnél, majd az ellenfél edzőjével
  szóváltásba keveredett és dulakodott vele, a kispadtól és az öltözőtől 2 soron
  következő NB I-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.)

  Zóna melletti területre szotyi zacskó dobása 100 000 HUF

  – A FEB a Nyíregyháza Spartacus FC – Videoton FC mérkőzéssel kapcsolatban a
  Nyíregyháza Spartacust, mint visszaesőt szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok
  bekiabálása és szotyola technikai zóna melletti területre történt bedobása
  miatt 100.000 Ft-t pénzbüntetésben részesítette.

 7. Tényleg, ezek az egykori rablópásztorok minek képzelik magukat? Lassan felszámolják ezt is, mint eddig mindent.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.