Gazdi, légyszi, légyszi, légyszi, térden állva könyörgök, hogy még egy ilyet, mert erről nagyon csúnyán lemaradtam

Balmazújváros – Bp. Honvéd 0-3

Meglepően hosszú balmazi vendégszektor alatti folyosó, amíg az ember végigsétál rajta a mosdóig. Épp visszafelé tartok, amikor belehasít a csendbe a hangosbemondó monológja: a Honvéd gólját (…) – és ekkor kicsit imádkozni kezdek magamban, bárki, csak ne Gazdi, az nem lehet, hogy Gazdag – (…) a hatos számmal játszó (…) – kész, végem. Térdre esek, ilyen egyszerűen nincs. Nézek körbe, hátha valaki, akivel sorsközösséget vállalhatnék, de kihalt minden. Pár pillanat múlva apróbb tömeg jön szembe, mindenki mosolyog, ekkora gólt rég nem láttak, és pont Gazdi, akit már elkönyveltünk örök nullásnak.

Mennyi volt az esélye?

balmap-vip.jpg
Függöny

Egészen furcsa a Balmazújvárosi stadion. Az még rendben van, hogy kicsi, és az sem lepett meg túlzottan, hogy az egyik kapu mögötti szektor közepére felhúzott VIP/skybox/klubház/valami pálya felé néző ablakos oldalának felén a meccs alatt is be van húzva a függöny, ezek mind a modern magyar futball építőkockái. Az új stadionok és a fájó érdektelenség.

Szomorú megfigyelés, hogy a magyar futball egy ideje egy fura térben, a stadionépítésekkel foglalkozó újságírók billentyűzetében, és az őket olvasók képernyőin létezik mindössze.

~o~

A város határában intenek le minket a rendőrök másfél órával a kezdés előtt. Várjunk, majd felvezetnek. A miértre ugyanúgy nincs válasz, ahogy az elmúlt években Pápán vagy Mezőkövesden, csak várjunk. Amikor kipattannánk egy cigire, szólnak, induljunk.

Egy Mergát követünk, szépen halad a Waze által kijelölt nyomvonalon. A város kihalt, embert csak a Lidl parkolójában látni, a főtéren kordon, egy egész proszpektet zártak le miattunk. Megyünk rajta, majd egyszer csak keresztbe áll a rendőrmerga és egy ablakon kinyúló kéz mutatja, hogy hajtsunk be balra, valami szolgalmi útra. Rendben.

Elképesztő. A balmazújvárosi stadion vendégparkolója a balmazújvárosi tűzoltóság udvarán található! Ahogy araszolunk befelé, szemben garázsokat látunk, azokban pedig rohamkocsikat, csak tűz ne üssön ki a következő három órában. Félelmetes.

Másik rendőr jön, a kocsink halszálkában leparkol. Egy ideig keressük a meglepő szakzsargon helyét a köznyelvben és próbáljuk mondatokba illeszteni, de a rendőr megunja, ránk néz, majd kioktatóan hozzáteszi: harántirányt (ezt ugye egybe írjuk?) is mondhattam volna. Ebben egyezünk meg, és elindulunk sört keresni. Vagy legalább egy halszálkás zakót, mert kezd lehűlni a levegő.

A dekoráció elköltözött! És tényleg, alig pár virág díszíti az erkélyt.

~o~

A főtérre két dolgot tippeltünk: Trianon-emlékművet az első világháborús mellé, valamint kocsmát. Errefelé ennyi minimum kell a városi ranghoz. A centrum közepén álló gémeskút már meglepő, ahogy a hatalmas zöld munkagépek is (kombájn? traktor? elnézést a tudatlanságomért), ahogy lassan, méltóságteljesen gurulnak végig a belvárosi utcákon.

Némi bolyongás után a Délibáb Presszóban kötünk ki. Békebeli hangulat, korsó sör, kis uniqum, várda keserű. A törzsközönség bizakodó, 1-0-ra nyer a Balmaz, mert most jók, a Kövesd úgyis kikap a Fraditól, bent lehet maradni, nagyon kell a pont, a Honvéd már annyit nyert, most nekik is kéne. Ilyesmi mondatok, félmondatok és gondolatfoszlányok töltik be teret, hogy hamar kiderüljön, aki balmazi és a Balmaznak szurkol, az bizony könnyen előfordulhat, hogy a köztes években inkább fradista.

Számolom magamban: ürességgel teli stadionok; magukat fradistának mondó öregek, miközben a focit már évek óta nem követik; ismét egy város, ismét egy valóság, ahol nem éreztem egy pillanatra sem – előreléptünk. Szimpatikus közeg, szimpatikus emberek, szimpatikus NB III. illenék ide, néha-néha belenyalva a másodosztályba.

Két sarok alatt váltunk a szocreálba mártott mozaikköves Centrumból lett Coop (a tér ugyanúgy Kossuth, ahogy a cigaretta, amit alkalmi beszélgetőpartnerünk szívna minden bizonnyal, ha még forgalomban lenne – nyer az Újváros 1-0-ra – búcsúzik tőlünk); a kétszintes századfordulós középület és a hirtelen megérkező kertvárosias utca viszonylatában.

Be a tűzoltóság kapuján, hátul jobbra, majd a szertár sarkánál balra és máris ott a vendégbejárat. Még mindig Magyarország, még mindig 2017, még mindig NB I.

Nem lenézve Balmazújvárost, mert amennyit láttunk belőle az tényleg szimpatikus, az emberek, a helyek, a minden; de ez egy fájón alvó település, ahol ép ésszel felfoghatatlan, hogy élvonalbeli foci legyen. Még a hasonló méretű Paks vagy Mezőkövesd is élőbbnek tűnt.

Ez van, feljutottak, itt vannak, együtt kell élni a dologgal. A sör legalább olcsó: 300 és Soproni.

Nyitva tartási idő egy stadionbüfében. Nem hiába világhírű a balmazi precizitás.

~o~

– Hol van Erik?

Mármint van Meer, netán a holland. Lassan meg kéne jegyezni a nevét. Mark, a batár nagy néger áll a kispadunk előtt, minden dresszkódot elengedve, mellénykabátban, melegítőnadrágban, edzőcipőben. (Igen, Mark néger, amit nehéz nem észrevenni; és igen, a négerségét, mint jelzőt szinte mindenki kiemelni, vagy mert nem tudja a nevét, vagy mert tényleg szokatlan, hogy egy NB I-es klubnak néger edzője legyen, pedig járt már nálunk Henk ten Cate, vagy mondjuk Moniz.)

Erikről később megtudjuk, hogy lázas, ezért nem ülhetett le a padra.

Mark (maradjunk ennél) ahogy az inget, úgy a 4-1-3-2-t is a szállodában hagyta, és talált egy valamiféle középutat EvdM és Rossi elképzelése között: a 3-1-4-2-t, vagy valami hasonlót.

Visszatértünk tehát a három belsővédőhöz (Baráth, Kamber, Lovric), a szélen Holender és Latifu; Pölöskei talán valamivel hátrébb, Gazdag talán valamiért előrébb, Banó-Szabó inkább a szélen, elől pedig a megszokott páros. Ha akarom 5-3-2, ha akarom 3-1-4-2, a lényeg, hogy Hollandiában sem ismeretlen a háromvédős formula, csak kicsit máshogy játsszák, mint az olaszok.

Lefelé a kocsiban pont erről beszélgettünk. Volt időnk bőven, gigadugó az M3-on, a várható érkezés valamivel több, mint három óra, plusz a megállók. Miért ragaszkodik a négyvédős rendszerhez, ha tisztán látszik, hogy nincs hozzá megfelelő emberanyagunk, és igazából nem is megy nekünk? Itt a jó öreg 3-4-3, legfeljebb Krisu felmegy Eppelék mellé a szélre, sosem baj, mert gyors, ügyesen cselez befelé, legfeljebb kicsi és lepattan az emberekről, de közben is szokja a gyűrődést.

– Hol van Erik? – Ez tényleg ötvédős rendszer? – Mi van itt?

Még mindig ugyanazok a kérdések, pedig már lement egy negyed óra a meccsből. Látszik, hogy keressük a hangunkat, a Balmaz is támadgat, néha még veszélyes is, mégsem érezzük, hogy gond lehet. Valami nehézség lekerült a csapatról, felszabadultan (ám nagyon sok hibával) focizunk, látszik, hogy ez a mi igazi játékunk. Pillanatokra az elmúlt idényben érezhettük magunkat, és ez jó, nagyon jó.

Aztán Gazdi bebassza.

Szép. Még videóról is.

1-0

Megnyugszunk, lehet csinálni azt, amit nagyon tudunk: várni, kontrázni, az ellenfelet hibára kényszeríteni, gólt lőni.

Eppel megy fel, Pogacsics letarolja, tizenegyes. Lanza veszi fel a labdát, pedig minden normális számítás szerint Eppel következne. Lanza kihagyta, Eppel berúgta, tehát Eppel.

Lanza ragaszkodik, nem engedi a labdát, látszik komolyan gondolta, hogy leboxolja Eppellel. Marci forrong, durcásan a tizenhatos sarkához helyezkedik, még egyszer nem fordulhat elő a pécsihez hasonló szituáció.

Benny Hillre tényleg csodálatosabb a magyar futball

Benny Hillre tényleg csodálatosabb a magyar futball – Coub – GIFs with sound by Gazsó István

2-0

A lényegi kérdések nagyjából eldőltek, a maradék negyven perc a Lanzafame és Eppel közötti kémiáról fog szólni. Vajon adnak egymásnak labdát? Megköszönik? Mi lesz most?

Latifu beíveli, Póti bénázik (te jó ég, tavaly nyáron még nálunk volt próbajátékon), Eppel mellre veszi, majd a hosszúba bombázza. Öröm, boldogság, akciógól. Próbálok nem figyelni másra, csak Lanzára és Eppelre, a pár pillanat, amikor elkapom őket megnyugtató. Meccs után majd kibeszélik, de a pályán egymásra vannak utalva. (A Forma 1-ben is két pilóta van egy istállóban. Nem kell szeretni a másikat, viszont a csapatnak van egy elvárása: nyerjenek világbajnokságot. Engem sem érdekel ki a gólkirály, kinek a neve mögött van több strigula, csak a Kispest nyerjen.)

Itt szakítsuk meg egy pillanatra adásunkat, és filozofálgassunk az előző bekezdés végén, a zárójelben hagyott gondolatfoszlány felett. Jogosan nem érdekel, hogy ki lövi a legtöbb gólt, csak nyerjünk. Viszont ha valaki, esetleg ketten is ragaszkodnak a minél többhöz, az vajon mennyi ideig egészséges, és mikor válik kontraproduktívvá? Egy esetleges sértődömség Eppel és Lanza között hogyan hathat ki a csapat teljesítményére? Jobb nem is belegondolni.

3-0

Még lefelé, az egyik kútnál szúrták ki, hogy meccsre megyünk, és ajánlották a Lidl melletti gyrosost, mint a legjobb lehetőséget, ha enni szeretnénk. A meccs után természetes volt, hogy arrafelé vettük az irányt, hátha lesz kiflis gyros (a torpedó egy elfajzása), mert nem hitték el nekem, hogy Szabolcsban bizony évtizedeken át létezett ez a műfaj. Klasszikus torpedó nincs, bagettbe töltött sajtos gyros viszont van.

Teljesen más egy hármassal hazakocsikázni Debrecenből, mint a múlt héten ködben, bukta után. A tempó is gyorsabb, az idő is jobban telik, csak ne lenne ennyire kurva hideg. A kútnál az épület mögé bújunk dohányozni, a kocsit dobálja a szél, most pedig (vasárnap, téli időszámítás szerinti 10 órakor) szakad az eső, a Honvéd kettő fél kettőkor kezd az RKSK ellen, én pedig nagyon nem érzem.

Előszoba, gardrób, keresni kéne valami téliesebb kabátot.


 • Horváth Feri, Mark és Eppel nyilatkozatai a meccs után.
 • A góljaink videón. (Mindkettő közmédia, tehát nem lehet beágyazni, így ha nézni akartok, kattintani kell.)
 • Fotók a meccsről // Kimmel.

“Gazdi, légyszi, légyszi, légyszi, térden állva könyörgök, hogy még egy ilyet, mert erről nagyon csúnyán lemaradtam” bejegyzéshez 43 hozzászólás

 1. Én személy szerint örülök az új stadionoknak, teljesen más így meccsre járni. Viszont ezek a vendég szektorok annyira, de annyira bénák ezzel a hálóval, rengeteget ront a “feeling”-en. Balmaz, Mezőkövesd, Mtk, fagyi (semmit nem látni), újpest, stb. Egyedül eddig pont a felcsúti pályán nincsen háló, s iszonyat jó az egész, sokkal jobban látni a másik távolabbi kaput is. Debrecenben én tavaly voltam először (2-5), nem voltam hajlandó a vendégbe menni a háló miatt, meg amúgy is nagyon kíváncsi voltam a stadionra, ami remekre sikeredett!!! Ez CS.A.K. egy gondolat részemről, valószínűleg többen vagyunk így ezzel. Vélemény?
  A beszámoló ismét remekre sikeredett, köszönjük, mindig élvezettel olvasom :-) Hajrá, CSAK!!!

 2. Ami nekem hiányzik idén a csapatból ,az az, hogy néhány passzból oda tudunk érni az ellenfél kapujához egy kontra esetén.Az előző szezonban nagyon sok olyan ellentámadást támadást vezettünk,ami egy szöglet utáni labdaszerzésből vagy saját térfélen történő labdaszerzésből indult és 5-6 mp múlva már ott voltunk az ellenfél kapujánál helyzetben.Mondjuk igaz,hogy ehhez voltak is olyan játékosaink,akikkel lehetett ezt játszani:Hidi,Kamber indított,Koszta,Zsótér,Prosser futottak,aztán adták tovább Lanzának vagy Eppelnek és már ott is voltunk a kapunál és a ezen játékosok nagy része már nincs nálunk.Sok volt az olyan kontra,amikor szinte 3 a 2-ben ,4 a 3-ban vittűk az ellenfél térfelén a labdát,idén viszont ezzel a sokpasszos játékkal,amit a holland szeretne,lehetőséget adunk az ellenfélnek ,hogy felálljon a védelme és nekünk ez már az elmúlt években is komoly gondot okozott,ha felállt védelem ellen kellett játszani.Ehhez idén még hozzájött Latifu számomra katasztrofális játéka.Ennyire sz.rul beadó játékosra én már régóta nem emlékszek Kispesten.Tegnap ugye direkt számoltuk néhány kollegával a jó és rossz beadásait,a 73. percben volt az első olyan beadása ,ami emberhez ment,ezt megelőzte 6 rossz beadás.Ráadásul a sikeres beadás után nem is próbálkozott többször.Ez azt jelenti,hogy kb 10-12 percenként ad be egy labdát,de azt is csak a térfél közepéről,maximum a 16-os vonaláról.Tegnap 89 percet sikerült lehozni 1,azaz 1 darab pontos beadással 6 rossz beadás ellenében,de az az 1 se lett volna pontos,ha a fórumtársak szerint a fejét szándékosan nem húzza le Póti.Ez nem méltó egy jobbhátvád szintjéhez,főleg nem az első osztályban és főleg nem Kispesten.

  1. Valamilyen oknál fogva a jobb oldalt erőltetjük állandóan.Baráthnál is előfordult tegnap,hogy Holender tök üresen volt a bal oldalon,erre inkább visszafordította a jobb oldal felé,aztán megint Latifut erőltették.

   1. a lószart helyezkedik jobban… :/ Latifu 1 nagy alibispíler lett… :/
    Filip pedig számtalanszor ott kérte a labdát üresen!
    az lehet még, hogy Laczkó “idején” megszokták a többiek, hogy nem érdemes balra passzolni :)

    1. nem mindig kell kombinálni… elég ha meghúzza a szélen, befelé kanyarodik és bebaxa.

  2. Így van, és ne felejtsétek el, hogy az elején King is hasonlóan “jó” százalékkal adott be, rajta is ironizáltunk eleget.

   1. Az elején? Én majdnem lemaradtam a bajnoki “döntő” góljáról, majdnem elfordultam King miatt :)

 3. Beállok a sorba, remek poszt ismét és ezek a kikacsintások az adott településre, helyi kocsmákba, utazásra.. Nagyon jók!
  Gazdag Dani – Az én szememben nem az első gólját szerezte, legalább 4-5 tizit rúghattunk az ő felrúgásából, volt már kapufája. Kemény, hogy néhány szezonnal ezelőtt még többen azt kérdeztük magunkban, hogy mit keres ez a srác a csapatban és most már lassan 1,5 – 2 éve ilyen fel sem merül. Nagy Gerivel voltam így sokáig, mindketten komoly értékei ennek a csapatnak és itt értek be nálunk, ami még szebbé teszi a dolgot. Igazi “mi kutyánk kölykei!” Dani nagyon megérdemelte ezt a gólt és remélem most már kinyílik a gólzsák! :)
  Eppel – Lanza – ezt a dolgot kezelni kell, minkét játékos simán eljuthat a szezon végére 18-20 gólig, ami már a gólkirályság közeli szint is lehet. Ezt nem a pályán kell lejátszani éles meccsen! Nem tudom ki tudja ezt kezelni és mi lenne a jó megoldás..
  Taktika – Az a kérdés most számomra, hogy Meer ha nem lett volna “beteg”, akkor is ilyen felállásban játszottunk volna vagy azért “beteg” mert beleszóltak a munkájába. Kicsit Tornyis szitut érzek, ott sem jött be a mester ragaszkodása az elképzeléseihez és amikor Sasu beállt, rögtön duplázott és behúztuk a meccset.
  Húgom szülinapját ünnepeltük szombaton a meccs időpontjában, így azt majd csak valamelyik ismétléskor tudom megítélni, hogy a játék attól még a szokásos idei döcögős volt, vagy a “felszabadult” játék mennyire volt költői.
  Holandert majdnem kifelejtettem. Az 5.perces egyéni alakítása ismét gólt érdelemet volna. Nagyon jól tért vissza Filip a sérülése óta, játszatni kell és azért jó a 3-5-2, 5-3-2 mert itt a két szélsőnek aktív szerepe tud lenni a támadásokban és erre sokkal alkalmasabb ő is és Latifu is!

 4. Pölöskei nagyon rendben volt tegnap. Nem csinált semmi extrát, csak a középpályánk hátulján állva szinte mindig emberhez passzolt. Néha előre, néha hátra, de legalább nem az ellenfélhez, ez idén eddig sajnos sem Kamber Gyurira, sem Nagy Gerire nem volt jellemző. Ennek ellenére én a helyében már most visszavonulnék, látszik, hogy nem mer teljesen súlyt helyezni a sérült lábára. Nekem egy térdsérüléssel kezdődött ugyanez, aztán szépen fokozatosan jöttek elő tőle a hát-, derék-, csípőproblémák. Ha ezt így még évekig erőlteti, akkor 35 éves korára már a járás is komoly fájdalmakat fog neki okozni. Mindenesetre azzal, hogy a taktikánk miatt csak pár méteres körben mozoghatott, és azt is főleg bicegve tette, teljesen olyan érzésem volt, mintha az Óbudán levezető 40 éves Szeibert Gyurit láttam volna játszani. :)

  1. Nekem anno egy hátső keresztszalag szakadás párosult egyszerre ugyanazon térden egy térdkalács-csont töréssel, ráadásul pont a jobb lábamon,én meg jobb lábas voltam.Akkor ott abban a pillanatban befejeződött a mindenkori sportpályafutásom.

  2. Én kb. 10 éve álltam be egy lendületből érkező 120 kilós center elé a palánk alatt, talán egész kosaras pályafutásom alatt harmadszor voltam ennyire merész… Nem kellett volna, telibe térdelte a térdemet, ami onnantól teljesen kuka lett. Jelenleg 40 évesen már annak is örülök, ha gond nélkül le tudok hajolni felhúzni a zoknimat… Ráadásul még így is bedobta a ziccert a rohadék… :D

 5. úgy örültem Dani góljánál, mint ha én lőttem volna!! :)
  végre 1 pozitív kicsengésű meccs volt!
  nem véletlenül… kezdett hasonlítani a Rossi felálláshoz.
  kár volt meging a Lanza-Eppel 11-es harcért… :/ tök felesleges feszültséget okoz megint,
  hogy nincs 1 normális edző, aki legalább ezt kijelölte volna korrekt módon.

  1. Ráadásul volt olyan, hogy Lanza bukott, Lanza lőtte és nem ment be. Eppel több okból is kérhette, de mindegy. belement, aztán majd valaki elintézi ezt a kérdést….

  1. Ennyit a rasszizmus elleni tök felesleges küzdelemröl, mert vissza lehet élni vele. Kiváncsi lennék rá, hogy a fehér embert védi-e ez a “nemes” küzdelem?

   1. Tényleg, Juhász is egy jó fazon volt valaha és olyan arrogáns lett, amióta a vidiben játszik, hogy rossz nézni…

   2. Azért, mert valamivel vissza lehet élni, alapvetően nem tesz feleslegessé semmilyen jó célt. (Inkább a visszaéléseket kell megakadályozni.) Egyébként az etikai alapszabályok nyilvánvalóan vonatkoznak minden játékosra (emberre) származásra való tekintet nélkül.

    1. Ok csak minek? Ha nem foglalkozunk vele elhal, de ha állandóan feszegetjük ez lesz a vége.
     Egyébként is hátsó szándék nélkül itt nem küzd a kutya sem. Most hentit megbüntetik? Frászt, félreértette, de szegény újpesti játékosra végleg rá ragad a vád. Fordítva viszont ez nem létezik, pedig ha valakik bajban vannak ebben a világban az pont a fehér ember. Az az igazi rasszista aki állandóan szavak félremagyarázott értelmével fenyegetőzik. Minden népre van sértő kijelentés, de csak 3 népcsoport érdekeit védik ilyen erővel. Nem sorolom fel, minden normális ember tudja. Ezért visszataszító az egész. Én még távol keletit nem halottam, hogy nyekergett volna mert lesárgázták.

   3. ez mos nem visszaélés volt, tényleg ennyire primitívek voltak az újpest szurkolók.

     1. ki kell vizsgálni, és ha nincs bizonyíték, akkor le kell zárni az ügyet. ettől függetlenül a rasszizmus elleni küzdelem még nem felesleges. szerinted fehér embert miért nem kell a rasszizmustól védeni? :D valami titkos összeesküvés miatt, vagy azért, mert őket nem érinti a probléma?
      egyébként ha téged, mint fehért rasszista inzultus ér, tegyél feljelentést, és a törvény téged is védeni fog.

      1. Amit írsz szép liberális gondolat, de az engem ért méltánytalanságokkal nem untatlak, nem biztos hogy értenéd.
       Szerinted a fehér nők megerőszakolása brutális megverése, megölése, karitatív szervezetek embereinek elrablása kivégzése, országok sáska módjára való megszállása, csak nyári vakáció? Most a keresztények üldözését bőrszínre való tekintet nélkül ne is említsük. Mikor hordozzák már a véd meg a keresztényeket zászlót a futballmeccsen?

       1. amit írsz azok létező problémák, de ezek ellen hogy harcoljanak a futballszövetségek? nem a stadionokban erőszakolják a nőket, viszont ott hangoznak el rasszista rigmusok, ezért az utóbbi ellen lépnek fel. Megértem, hogy frusztráló, hogy az általad leírt problémákkal nem foglakozik a világsajtó/nemzetközi politika megfelelő szinten, de ezt nem a labdarúgáson keresztül kell megoldani.

        1. Igazad van, nem a foci pályán kellene ezt megoldani. Mennyivel másképp nézne ki, ha a sportszerűségről hordoznák a gyerekek a lepedőt, vagy ne adj Isten a csapatok címerét, mert arról még talán tudnák miről is szól. Nekem ebből úgy tűnik ki, hogy nem lehet elég korán a gyerekeket hülyíteni.
         Másfelől, kit bántottak ebben az országban a bőre színe miatt.. Néhány szurkolói beszollást ne kezeljünk már úgy mintha tettlegesség volna.

 6. A kiflis gyros, tényleg! 😃😃😃 Nyíregyházától – Tiszabecsig mindenhol így készítik a szabolcsiak, zseniális! 😃 engem is nagyon meglepett eleinte, de szerethető.

  1. Az milyen már, hogy Vignjevic örül amikor kihagyta Tischler a 11-st..

 7. Jó kérdés hogy ki írná alá;) szurkolói vagy klubszinten gondolod mert az utóbbi eselytelen. Az előbbi esetben pedig összegyűlne 9265 aláirás és az élet menne tovább :(

  1. Hol van az a média? :) ami van az ehte impotens és eddig sem érdekelte őket a labdarúgás.
   A saját szavazotáboruk esetében szitokszó a foci, mást sem tudnak mantrázni az egeszböl csak azt hogy “stadionépítés”.
   Amikor volt Fehérváron a Puskás drapi levétele, az olyan magas labda volt amitől zengeni kellett volna a mediának…..Kálman Olga meg Csintalan elvtárs szájaból megmosolyogtató lenne a kiállás az “elnyomott” csapatok mellett:)
   A Hali, Vasas, stadiont kapott, szegény Tállai Kövesdje, Tiba Balmazújvárosa és igy tovább:)

 8. Anno Tornyi helyett majdnem jött Sergio Brio a hajdani nagy, mindent nyerő Juventusból. Sosem felejtem el az arcát, amikor kiszállt a romos Bozsik parkolójában, és körülnézett, hova csöppent. Ezért röhögtem, amikor Cordella a sajtókapcsolatain keresztül el akarta hitetni, hogy van esély Trapattoni meg Del Piero szerződtetésére :)

 9. Golba Gazdag volt a vendeg,
  Lanza az elso szamu rugo Eppel a masodik de megbeszelhetik meccskozbe
  A haromvedos rendszerre az idosebb jatekosok Lovric,Kamber beszelte ra Eriket es o belement :)

  1. “A haromvedos rendszerre az idosebb jatekosok Lovric,Kamber beszelte ra Eriket es o belement :)”

   Milyen edző az, akinek a játékosai mondják meg a frankót? Legközelebb Eppel és Lanza fogja a taktikát kitalálni Eriknek? Hogy a picsába van ez?

 10. annyira irodalmi lett, hogy beszállhatnál lassan egy urbánus-népi vitába.

 11. De hát pont ez a lényeg, hogy a városka szimpatikus hely volt; miközben nyilván értetlenül néztük, hogy NB I-es meccsre megyünk oda.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.