Ne szépítsük: Supkának mennie kell

Bp. Honvéd – Haladás 1-3 // + osztályozókönyv

 • Két hete elvert minket, azóta 12 gólt kapott két meccsen a Diósgyőr, és már kieső helyen áll.
 • A Haladás augusztus és november közepén nyert csak meccset a bajnokságban – mindkettőt otthon.
 • Utoljára 2018 áprilisában nyert idegenben a Haladás.
 • Három gólt legutóbb 2018 májusában rúgott – hazai pályán. Idegenben 2017 decemberében. Mindkettőt a Felcsútnak, ahogy az utolsó győzelmei is szinte kivétel nélkül a Felcsút elleniek.
 • Továbbra is 11 ponttal van lemaradva a bentmaradást jelentő tizedik helytől.

Tegnap este hazai pályán kaptunk ki a Haladástól 3-1-re, értékelhetetlen futballal.

Nem kellett sok sört inni ahhoz a gyorsmérleghez, hogy megállapítsam

Supkának mennie kell!

Idő közben aludtam rá egyet, talán megfontoltabban gondolkodom, de még mindig úgy érzem, hogy nagyon nagy a baj. Nem maga a Haladás elleni vereség fáj, mert az csak egy betegség tünete, amit lassan kezelni kell, mert egyre jobban látszik, lábon képtelenek leszünk kihordani.

Ha azok a meccsek (Diósgyőr, Felcsút, Haladás) se mennek, ahol önbizalmat gyűjthetnénk, ahol összekaphatnánk magunkat, akkor mit várunk az idénytől? Konkrétan október óta mintha elfelejtettünk volna focizni. Alig észlelhető tudatosság a játékunkban, szinte minden a szerencsétől függ. Kamber és Batik oldja meg hátul, Holender vagy Danilo pedig hátha betalál. Ez kevés, nagyon kevés.

A bajnokság kétharmadánál el kell fogadnunk, hogy ezzel a kerettel megyünk tovább. Ha Európát akarunk, akkor is ez a keretünk marad, változtatni alig lehet rajta. Marad tehát az edző kérdése, az látszik, hogy valamit sürgősen tenni kell, ez így nem mehet tovább.

Ha elvétve húsz-harminc percekre vagyunk alkalmasak, ha bármelyik ellenfelünk kiszagolhatja, hogy ennyik vagyunk, akkor azt ki is fogják szagolni. Láthattuk a jelenséget Diógyőrben, láthattuk a Kécske elleni visszavágón, és láthattuk most, a Hali ellen. A Haladás ellen! Értitek, a csontutolsó ellen nulla önbizalommal fociztunk. Mi lenne, ha Holcsika is beállna a sorba, és még az emelést se próbálta volna meg?

És még így is azt mondom, hogy nem a Haladás a gond, hanem a betegség, ami felemészt minket. Supkával próbáltuk kezelni, úgy látszik nem működik, vissza kell menni kontrollra, megvizsgálni, hátha egy másik megoldásra jobban reagál a szervezetünk.

Sajnálom a mestert, mert nem emlékszem, hogy akár hasonló előfordult volna a pályafutásában. Egyszerűen képtelen értelmesen hozzányúlni, képtelen bármit kezdeni a keretével.

Lehet, marad a padon; lehet, beüt az élet, és visszajövünk valahogy, de tartom, ez most nem az a pillanat, amikor érdemes további bizalmat szavazni. Megvártuk a félidőt, frissítettünk a csapaton, itt az 57. perc, jöhet az első csere. Mert indokolt.

Nem érdekel a közhangulat, – ami feltételezem, nem kicsit lehet most Supka-ellenes, – csupán egy dolog mozgat: Európa. Ha akarjuk, akkor akarjuk tisztességesen, és ha ehhez edzőváltás kell, akkor váltsunk edzőt. Esküszöm, én fogom legjobban sajnálni Supka távozását, de ilyen az futball. Ne erőltessük azt, ami látványosan nem megy.


Osztályozókönyv //

címlapkép: 1909foto

“Ne szépítsük: Supkának mennie kell” bejegyzéshez 242 hozzászólás

 1. Mehetne Supka, de aki jönne az se lenne jobb, ennyi pénzért ilyen edzőt kapsz.
  Egyébként meg pont olyan gondok vannak ami nem az edző hibája, most a játékosok képességbeli hiánya miatt vagyunk ilyenek, nincs aki a támadó részben megcsináljon egy jó cselt, megcsináljanak egy jó kényszerítőt, adjon a csatároknak egy jó bejátszás, ami helyzet, helyzetet lehet belőle csinálni, legyen egy jó kapura lövés. Ezek főleg középpályás feladatok.

  90 perc alatt egy jó bejátszás volt a csatároknak amivel gólhelyzetet lehetett volna kialakítani (Gazdag – Holendernek).

  1. “Mehetne Supka, de aki jönne az se lenne jobb, ennyi pénzért ilyen edzőt kapsz.”
   Rossi, Morales, Dolcetti sem hiszem, hogy többet keresett….

 2. Szerintem engedjük el Supkát és szezon végéig jöjjön Pisont. Gatyába rázná őket. Szezon végén lehet gondolkodni hogyan tovább.

  1. A probléma, hogy ezzel úgy jártunk mint EVDM-mel, aki szezon végén kezdte el megismerni a Csapatot…és láttuk mi lett a vége. :(
   Én is úgy gondolom, hogy az olasz vonal nálunk eddig jól működött, lehet ezt kéne újra gondolni.

   1. Ha esetleg majd egyszer lesz új edzö, a felvételi elbeszélgetés alkalmával érdemes lenne megkérdezni a jelöltől, hogy mit tud a csapatról? Ha már a holland nem vette a fáradságot, hogy ismerkedjen leendő embereivel.

  2. Maximális tiszteletem Pisontnak a játékos múltja és az emberi minősége miatt, de edzőként eddig sehol nem bizonyított, sőt. És a nyilatkozatai alapján sem tűnik nekem elég jónak egy első osztályú vezetőedzői posztra.

   1. most milyen jó lenne 1 szakmai igazgató, aki ilyenkor akár át is vehetné az edző szerepet is átmenetileg ill. szavatolná azt a szakmai állandóságot, ami évtizedek óta nincs meg, sajnos.

   2. Szerintem Supka szintjét hozná. Szezon végéig kiderülbe milyen edző. Utána jöhetne mondjuk Csertői. Én szívesen látnám a Honvéd padján.

 3. A Haladás elleni vereséget igazából a Haladás következő fordulói árazzák be. Vagyis a Diósgyőr megvert minket, többen mondták, hogy azért, mert a diósgyőriek szervezettebben játszottak. Erre láss csodát, a következő két fordulóban kaptak 12 gólt. Namármost ha a Haladás a következő fordulókban is vereséget-vereségre halmoz, akkor viszont egyértelmű, hogy nem a Haladás szervezett csapata vert meg minket, hanem mi vagyunk nagyon szervezetlenek. Ezesetben viszont Supka leváltásán kell erősen elgondolkodni Hemingwaynek.

  1. Hát azért egy kifacsart gondolkodás…
   Nem a Hali, hanem a mi játékunk kérdés döntő a következő fordulókban..
   A Vidi is kikapott a Diósgyőrtől, akinek a Fradi 5öt rúgott.. minden meccs más

   1. Sorra kapunk ki olyan csapatoktól, akikről kiderül, hogy csak ellenünk tudnak nyerni. Nem tudom, hogy az öltözői hangulat rossz-e az öltözőben, vagy a srácok fejben nincsenek-e összerakva, vagy tényleg Supka szerencsétlenkedik, de valami nagyon nem jó. A bajnoki cím megnyerése óta hihetetlen hullámai vannak a Csapatnak. EVDM mellett sok gólt rúgtunk, de sok gólt is kaptunk. Aztán egyre kevesebb rúgtunk és egyre többet kaptunk. Aztán jött Supka, aki mellett keveset kaptunk, de keveset is rúgtunk. És most megint jön egy időszak, amikor sokat kapunk, és nem rúgunk gólt. Pedig Danilo, N’Gog, Holender, TIschler, Májer elvileg gólerős csatárok. Én végre olyan kiegyensúlyozottságot szeretnék látni, mint Rossi alatt vagy éppen anno Dolcetti alatt volt. Az egy vezérenyéniség (Lanzfame), néhány erős légiós (Kamber, King), néhány rutinos magyar (Gróf, Eppel) és a többi saját nevelés felállás nagyon jól működött. Valahogy ezt kéne visszahozni, egy karizmatikus edzővel, és talán működhet a dolog.

  2. Várható volt, hogy a Hali előbb-utóbb megüt valakit. A pontszáma teljesen irreális, mert ekkora különbségek nincsenek az nb1-es csapatok között.

   1. Épp emiatt féltem is a meccstől, és olyan régen nem nyertek, hogy sajnos benne volt a pakliban. Ettől még akár simán nyerhettünk volna, ha 1:1 után nem kapkodunk és nem nyílunk ki ennyire.

  1. Végúl is elhatározás kérdése, ahogy a Loki és a Fradi stadionja esetében. Mindkettő elkészült a bontás után 13-14 hónappal.

   1. ki tudja mennyire fontos nekik…hamarosan kiderül, hogy kiemelt ügyosztály vagy vasas-tökölős tempó lesz

  2. Ha összekapják magukat két hét múlva itt nyomjuk a hazait.😂

   1. Nálam már lejátszották a nyitómeccset: álmomban, kb. két héttel ezelőtt… 😀

     1. A Ceské Budejovice. 😀
      Mert az ember általában hülyeségeket álmodik, vagy talán azért, mert szeretem a Budweisert.

      1. A Hradec Královéra tippeltem volna, de České sem rossz választás :)

 4. Azt írja a klub honlap, hogy türelmetlenül fociztunk. Milyen új, és szép megfogalmazása az észnélkülinek.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.