Mastodon

Már nem Feri az edző! (1. nap)

Épp benne voltam a következő posztban, amikor megjött a hír, hogy vége, végre vége, Feri távozik. Mindegy, most már befejezem, és kimegy így.

Úgy tudjuk, a kispestiek vasárnapra válságstábot hívtak össze, hogy megoldást találjanak a szemmel láthatóan súlyos problémákra. (…) Az nyilvánvaló, hogy ebben a helyzetben lépni kell, és az NS információja szerint a gyenge szereplés levét elsőként Horváth Ferenc ihatja meg: rövidesen edzőváltás lehet Kispesten.

írja a Nemzeti Sport

Szerintetek amúgy milyen döntést hoz a Válságstáb? Vagyis ugyanazok az emberek, akik idáig juttattak minket a korábbi, megfontolt döntéseikkel, most, amikor egy vasárnapjuk van a sokkal, de sokkal nehezebb probléma megoldására, akkor mit találnak ki?

Ősszel kétszer is megdöbbentettek minket (lehet, háromszor is, ha Bardea és Gale keretből kicsapását is ide vesszük):

  • a debreceni 5-3 után napokig csöndben maradtak, majd egy egészen semmitmondóan rövid interjúban elmondták, hogy kőkemény döntést hoztak, és kizártak három játékost a (beszarsz!) meccskeretből. A párperces csere Eppelt, a marginális, amúgy nyáron érkezett Machacht, valamint Mezghranit.
  • az őszi szezon végén újra ott volt a remény, hogy talán, egy új impulzussal nekifutatunk a tavasznak, jöhet pár új játékos, távozhatnak páran, erre (és megint beszarsz!) inkább megerősítették a posztján Horváth Ferit. Bónusz (és természetesen: állítólag) ismét elvették az igazolás jogát valakitől, hogy ezentúl Feri és Kun Gábor intézze. Ebből lett Petrusenko és a másik. Nagyjából két hónap alatt.

Szóval, tök jogos, ha egyesek attól félnek, a Gyirmót elleni zakóba nemhogy nem lehet belebukni, hanem Ferit is meghosszabbítják Bicskéig, és úgy megerősítik a posztján, hogy innentől állítólag majd tényleg ő igazolhat! Lesz rá pénz!

Bár nincs huszonöt felnőtt játékosunk, még az is lehet, hogy újabb neveket zárnak ki mondjuk a melegvizes fürdésből, de a meccskeretben ott lehetnek, esetleg elveszik a benzinkártyákat a céges kocsikhoz.


Az első perctől megy a mismásolás.

Az első percben úgy érkezett meg az új gárda, hogy Nagy Tervekről beszéltek, miközben a hosszú időn át tervezett, majd frissen átvett klubhoz egy péket hoztak ügyvezetőnek pár hétre. Majd megszerezték Kun Gábort, mindannyiunk – khm – örömére. Történt mindez 970 napja. Megszámoltam.

Eddig volt meg a poszt, és ekkor jött A HÍR. Vagyis innen már annak tudatában folyatom, hogy jelenleg nincs ismert edzője a Honvédnak.

A tulajváltás óta eltelt két és fél év. Oké, Nagy Tervek, máshogy képzelik a jövőt, nyilván nem kell Supka, legyen. Tiszta lap, új kezdet, nézzük meg.

Tessék.

A Kérlelhetetlen Szakmaiság odáig juttatott minket, hogy mi lettünk a Kurvadrága Diósgyőr, vagyis az éveken át a kiesés elől menekülő csapat. A mi Benczésünket Kun Gábornak hívják, viszont az óriási különbség, hogy Benczésnek legalább volt edzői múltja, mielőtt egy klub szakmai vezetője lett. És igen, Benczés ugyanúgy elmozdíthatatlannak tűnik, hiszen nem csak önkormányzati képviselő volt korábban, hanem megfordult a Mezőkövesd és a Felcsút padján is, vagyis valószínűleg remek kapcsolatai lehetnek. Ohh, wait.

Két és fél év alatt egy percre sem tapasztalhattuk meg az A-tervet, erre ma hirtelen kellene az eddig is csak az alkalmatlanságát bizonyító bagázsnak előállnia egy B-tervvel.

(Ha valamiben, ebben talán lehet némi rutinjuk, hiszen tavaly nagyon hasonló helyzetben, a kieséstől való páni félelemben Feri jutott eszükbe.)

Először jött egy olasz edző, azonban nem adtunk neki megfelelő játékosokat. Majd jött egy németes edző, erre eladtuk azt a játékosát, akihez ragaszkodott, majd kapott a nyakába egy sportigazgatót és pár, a koncepciójához értelmezhetetlen játékost. Utána jött Feri és az ígéret, hogy az edzővel összhangban igazolnak.

Feriről azonban lehetett tudni, hogy egy 1,1-1,2 pontos edző legfeljebb, és igazából bár eleinte tényleg szurkoltunk neki, képtelennek bizonyult túllépni saját magán. Benne ennyi van. Tőlünk 1,17-el távozik, vagyis hozta az átlagát, nem csalódtunk benne.

Abban viszont, aki kinevezte, aki itt tartotta, nos, igazából benne sem. Miért is csalódnánk? Milyen koncepcióval állt elénk, azon kívül, hogy Hangzatos Nagy Terveik vannak a Honvéddal?


Apró példát elmesélnék arról, hogy mennyire ki voltunk éhezve a sikerre, és az újra 2018-ban, és mennyire benyaltuk sokan a bullshitet.

Vilniusban vagyunk, egy nappal az EL-meccsünk előtt. Sörözünk valahol a belvárosban, és estefelé feltűnnek páran a vezetőségből is. Nyilván beszélget mindenki mindenkivel, ismerkedünk az új arcokkal. Kiderül, hogy ki honnan kit, és mennyire jó lesz innentől.

A vezetőség köré csoportosulnak az emberek, hallgatják a Terveket, a vágyakat. Mi eközben a kocsma előtt sörözgetünk, elvagyunk. Én akkoriban többször is leírtam, elmondtam a fenntartásaimat az új vezetőséggel kapcsolatban, viszont megegyeztünk, legalább egy évig nem nyúlunk a témához, hiszen ennyit legalább megérdemel mindenki. Tartom, az állam is lehet jó gazda, hiszen abban azért biztosak lehettünk, hogy Kispestre nem a Tisztán Piaci Viszonyok érkeztek meg.

Szóval mi kint sörözgetünk, amikor kijön valaki rágyújtani, és az arcán örömmel, szinte boldogságban úszva mondja nekünk, hogy Hanta, Hanta, menjetek be, ezt hallanotok kell! Itt kurvajó lesz minden, olyan terveik vannak, hogy beszartok!

Nézünk rá, nézünk rá, majd talán nem is én, hanem Á. kezdi el mondani, hogy miről lehet bent szó. Szórjuk a bullshiteket, a tartalmatlan mondatokat, egy senior marketinges is elcsöppent volna, ha hallja, erre a srác visszakérdez: ti már hallottátok?

Vigyorgunk. Meghagyjuk ebben a hitben.

Nem, nem hallottuk, viszont hallottunk már ígérni dolgokat. Hallottunk már általánosságban beszélni a Szép Jövőről, és sejtettük, ismerve a közeget, hogy mit szeretnének hallani. Nem mondtak semmit, mi sem mondtunk semmit, sokan mégis boldogak voltak ennyitől.


Közben eltelt két és fél év, és a semmitmondásból valóság lett.


Mindegy, nem sok reményem van.

Viszont ezt a posztot most befejezem, mert közben Ferit kirúgták, és ez volt az első szükséges, azonban nem elégséges feltétele annak, hogy bármi legyen.

Nálam amúgy valahogy így nézne ki a következő pár nap checklistje:

  1. [√] Kun Gábor és a vezetőség szerződést bont Horváth Ferivel.
  2. [ ] Kun Gábor nem várja meg, hogy a tulajdonosi kör szerződést bontson vele, hanem vállalva a felelősséget, Horváth menesztése után beadja a saját felmondását, hogy a következő edzőt már egy olyan személy nevezhesse ki, aki felelősséget is vállal érte.
  3. [] [ ] A honvedfc.hu bejelenti mind a két örömhírt.
  4. [ ] Mivel nincs más, átmenetileg Simon Miklós veszi át a csapat edzését. Kamber hétfőn hatalmasat kurvaanyázik az öltözőben. A játékosok lesütött szemekkel a padlót bámulják.
  5. [ ] Kinevezik az új ügyvezetőt, esetleg valaki ideiglenesen átveszi a stábból, miközben már lehet tudni, hogy ki lesz az utód.
  6. [ ] Az utód, vagy van már szerződése, vagy nincs, tárgyal a lehetséges edzőkkel, és szerda-csütörtök magasságában
  7. [ ] a honvedfc.hu-n megjelenik a neve.

Hallani mindenfélét (Mátyus), azonban bármennyire is imádjam, ő is pont ugyanaz a lemez lenne, mint Feri, vagyis az egykori kispesti játékos, akit esetleg szeretnek a szurkolók, tehát átmenetileg pacifikálható a túlélésre játszó klubház helyzete.

Pedig nem, azon már túl vagyunk, a türelem végleg elfogyott. Most valami tényleg előremutatót kellene villantani.


? a hozzászólás // előmoderált
? az offtopicot // az offtopicba.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||