Mastodon

Drága, de legalább kínosan hosszan bebukott koncepciók

Mielőtt: természetesen Kispesten minden a legnagyobb rendben.

  • 2022.04.23., öt év után lemondott Polyák Balázs, az MTK sportigazgatója. Az öt év alatt az MTK kétszer feljutott, és kétszer kiesett az NB I-ből, elfogyasztott hat edzőt, kipörgetett a feljutásokat követően legalább két tucat légióst, és értékesített több fiatal magyar játékost külföldre (Schön, Schäfer, Vancsa. Bár utalnak rá jelek, egységes koncepció nyomait mégsem lehet felfedezni a klubnál.
  • 2022.04.27., három év után lemondott második ciklusáról Benczés Miklós, a Diósgyőr sportigazgatója. (Itt egy hosszabb cikk a miskolci foci elmúlt éveiről, ide csak címszavakat írunk.) Benczés alatt lett új tulajdonosa a klubnak, miközben négy év kötéltánc után kiestek az NB I-ből, és jelenleg ugyanúgy kötéltáncot lejtenek a feljutás határán az NB II-ben. Elfogyasztottak nem kevés edzőt, keretet cseréltek félévente, és jelenleg ott tartanak, hogy a szurkolóik egy része számára a klub egészen elképesztő sportszerűtlensége volt az utolsó csepp (l. feljutásra esélyes vetélytárstól játékosokat, majd egy másiktól edzőt igazolni idény közben), mert még lehetett hova fokozni.
  • 2022.04.28., Kispesten minden a legnagyobb rendben.

korábban történt // a Vasas egy új koncepcióval (mindenkit megveszünk mindig, plusz fiatalnak mondott magyarok), és a világ minden pénzével négy éve szenved az NB II-ben; a Videoton látványosan összeomlott, tavaly nyáron egy megalázó európai kupapárharc után sportigazgatót cserélt (Kovács helyett Sallói), azonban egy év után sem látszik, hogy szintén a világ minden pénzéből merre lenne a tovább.

nem volt olcsó // de legalább mindenhol megérte.

vagy máshogyan fogalmazva // pedig jó ötletnek tűnt.


címlapkép: Frank Winkler/Pixabay

🗣️  a hozzászólás // előmoderált.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||