Mastodon

Fellapoztam a legújabb Szinonima Szótárat, és a megalázó szónál az találtam, hogy: Honvéd. Ahogy a szánalmasnál, kínosnál, röhejesnél is. Ezután nem mertem tovább lapozni.

Gyirmót – Honvéd 1-1

#élcsapat

A Honvéd oldaláról kellett megtudnia az érdeklődő lakosságnak, hogy mi, vagyis a Honvéd élcsapat vagyunk! A forduló előtt a Gyirmót 21 ponttal a hetedik volt a tizennyolc csapatos mezőnyben, mi pedig két ponttal lemaradva a tizedikek. A két csapat rangadója (ha két élcsapat találkozik, akkor azt nyugodtan nevezhetjük rangadónak) után a különbség maradt két pont, a Gyirmót maradt hetedik, mi viszont visszaestünk a tizenegyedik helyre. Vagyis keményen tartjuk az élcsapat státuszt! Tizenöt ponttal lemaradva a feljutó helyektől, viszont öttel előzve a kiesőket.

Ezt sikerült kiemelni Csertői meccset követő nyilatkozatából (képernyőkép: honvedfc.hu)

#dúdolgatás

Napfény járja át a szívem újra
Csak egy szál bikinit hoztam el az útra
Újra érzem a balatoni lázat
Budapest várhat míg vége van a nyárnak

4F Club – Balatoni láz (részlet)

Wellcome to Gyirmót – mondta remegve a stadionban gyakori vendég A., miután hosszas lépcsőzést követően felértünk a lelátó tetejére, ahol a hideg és a szél kombinációja gyakorlatilag élvezhetetlenné tette a mérkőzés befogadását, és ezen az a tény sem segített, hogy a mérkőzés első félideje eleve emberi fogyasztásra alkalmatlan játékot hozott.

Némi fázást követően, azonban a fázást egy pillanatra sem megszakítva, a fenti dalt kezdtem el dúdolgatni magamban, és jobb híján azzal kötöttem le a figyelmem, hogy próbáltam szemre megállapítani, a szemben lévő lelátón a sárga vagy a kék székeken ülnek többen?

A mérkőzés hivatalos nézőszáma 1026 fő volt, és ha magunkat 300 fő környékére tippelem, akkor ezen a képen mintegy 700 ember láthatunk. Vagyis az érdeklődés pontosan összecseng azzal a tényállítással, hogy a pályán két élcsapat találkozott egymással.

2023-ban tizenhét bajnokit játszottunk idegenben, és csak táblázatban merjük megmutatni a teljesítményünket:

ligamgydvrg-gkgkppm
NB I91447-13-60,78
NB II81435-9-40,88
össz.1728712-22-100,82
ppm: pont per mérkőzés

Pár megjegyzés pontokba szedve:

  • április 9-én nyertünk a Vasas ellen a Fáyban (NB I), majd az NB II első fordulójában Csákváron. Utóbbi azt jelenti, hogy tizenhárom alkalommal hagytuk el Budapestet, és a mérlegünk mindössze egyetlen győzelem.
  • az NB I-ben négy, az NB II-ben kevesebb meccsen szintén négy alkalommal gólt sem lőttünk vendégségben. Vagyis a meccseink közel felén.
  • az összes utaskilométer (a Bozsik és a másik stadion közötti legrövidebb út a Google Maps szerint): 3786. Ebből boldogan tettünk meg: 67-et (Csákvárról haza), vereség után 425-öt, a többi döntetlen.
  • lefordítva: 2023-ban alig egy órányi örömet okozott nekünk összesen vidéken a Honvéd, és ehhez nagyjából ötvenhat órát kellett utazni. Köszönjük!

Egészen elképesztő, hogy a másodosztályban az idegenbeli teljesítményünk (7 pont) alapján mindössze a Siófokot (4), az Ajkát (3) és a Mosonmagyaróvárt (2) előzzük meg.

Mégis mi a toszt csináltok Kispest/Honvéd néven, gyerekek?

A kib*szott NB II-ben aláznak minket. Ezt is: köszönjük!

#gólidegenben

Utoljára két hónapja, szeptember 24-én, Soroksáron lőttünk gólt idegenben, mégpedig Holman tizenegyesből. Nem tizenegyes gólt utoljára három hónapja, augusztus 19-én Siófokon, de azt öngólnak adták meg. Kispesti játékos utoljára négy hónapja, július 30-án, az első fordulóban, Csákváron lőtt akciógólt: Kerezsi a 76. percben.

  1. július 30., Csákvár, 4. perc, Benczenleitner vagy öngól (az MLSZ Barnának adta)
  2. július 30., Csákvár, 76. perc, Kerezsi
    • augusztus 13., Balmazújváros, nem lőttünk gólt a Nyíregyházának
  3. augusztus 19., Siófok, 12. perc, öngól
  4. szeptember 24., Soroksár, 71. perc, Holman tizenegyesből
    • október 1., Szeged, nem lőttünk gólt
    • október 22., Pécs, nem lőttünk gólt
    • november 6., Fáy utca, nem lőttünk gólt
  5. november 26., Gyirmót, 23. perc, Bobál

Igen, nyolc meccsen összesen öt gólt lőttünk idegenben, és ebből is egy öngól, egy véleményes öngól, egy pedig tizenegyes. Bobál előtt 577 percen át képtelenek voltunk nem tizenegyesből gólt szerezni idegenben, és tizenegyesből is mindössze egyszer. Még egyszer, hogy tiszta legyen: Bobál november 26-i gólja előtt utoljára július 30-án lőttünk akciógólt idegenben. Négy hónappal ezelőtt, és nem bírjuk elégszer kiemelni, tesszük mindezt továbbra is az NB II-ben. Köszönjük!

#kétmeccs

És ha már itt tartunk, az megvan, hogy az NB II-ben (is) képtelenek vagyunk két meccset nyerni egymás után?

  • Csákvár után vereség a Kozármislenytől,
  • a Tiszakécske után vereség a Siófoktól,
  • az ETO után döntetlen Soroksáron,
  • a Mosonmagyaróvár után döntetlen Pécsett,
  • és az Ajka után döntetlen Gyirmóton.

Utoljára még Klagenfurt mester tudott kettőt behúzni egymás után: márciusban otthon vertük a Felcsútot és a Zetét. A következőért azonban már 2021 szeptember-októberig kell visszamenni: Horváth Ferivel Gyirmót [i] és Kisvárda [o].

#cséká

Több csékát is elfogyasztottunk ebben az idényben: Kálnoki-Kis 9+1 meccs, a plusz egy beugróként, Lovric 6 meccs, Holman 1 meccs, valamint cserék, sérülések és kiállítás miatt átmenetileg Bocskay 3 meccs, Szabó Alex 1 meccs.

Percekre bontva:

csékáösszes percmrgkg
Kálnoki-Kis82810712
Lovric457666
Holman83130
Bocskay71311
Szabó Alex1100
m: mérkőzés, rg: rúgott gól, kg: kapott gól

Igen, Kálnoki-Kissel valami elképesztően rossz a mérlegünk. A pályán töltött idő alatt szerzett pontszámokat inkább nem is számolom ki, mert ránézésre is kellemetlen lenne.

#holakispest

Mindeközben a Nyíregyháza hetet rúgott Csákváron, ahol mi csak szenvedve nyertünk, a Kozármisleny szintén hetet rúgott a minket elverő Siófoknak, az utolsó előtti Ajka simán verte a minket otthon elpicsázó Haladást, vagyis rendesen be lettünk árazva a mezőnyben. Nem véletlenül tartunk ott, ahol, szóval

el lehet kezdeni visszavenni az arcokból, és kipróbálni a szerénységet, mert

ez egyre szánalmasabb. Értem én, hogy fel kell építeni a klubot, a játékosokat, hogy szükség van valamiféle marketingre, önfényezésre, de könyörgöm, alsóházasok vagyunk a másodosztályban, lehoztunk egy naptári évet gyakorlatilag nyeretlenül idegenben, a visszajutás mindenféle reményét elveszítettük az ősz közepére, és cserébe

egy pillanat őszinteséget sem kaptunk, pedig elő kéne jönni lassan valamiféle magyarázattal,

hogy mégis mi a fene van a klubnál, mitől dőlt be az egész? Vagy ciki lenne kimondani, a magyar futballfinanszírozási rendszer, hogy is fogalmazzak röviden: visszás? Hogy nincs, és sosem volt tulajdonosa a klubnak?

#összefoglaló

Gyirmóton keményen tombolhat a profizmus, ha szánalmas módon, alig pár órával a lefújást követően, még a meccs napján kiteszik az összevágott, újraszinkronizált összefoglalót. Nem tudják, hogy az eredménytől függően ráér akár szerdán is?

#osztályozókönyv


címlapkép: egy kép a stadion lelátójának lépcsőjéről. jutott bőven idő mindenre.

🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||