Mendy, Sambo és Abraw

Újraindítjuk kedvenc holtszezoni játékunkat, az össznépi tippelgetős ki kicsodát!

A Honvéd csak egy keresztnevek nélküli összeállítást közölt az Orenburg elleni ausztriai edzőmeccsünkről, nem könnyítve meg a hírekre éhes szurkolók dolgát:

Gróf – Heffler (Kovács), Cukovic, Mendy (Temesvári), Kukoc – Nagy G., Bamba (Szendrei), Guttier (Sambo), Pölöskei (Májer) – Silvio (Lukács), Abraw (Cipf)

(megjegyzés: a pályára lépő 18 játékos között mindössze két bajnokunk neve olvasható.)

Silvio és Guttier okés, ők már játszottak a Partizan ellen is, Cukovic – a közben eltűnt Lippaival – itt van már egy ideje, Bambát leigazoltuk, Kovács, Temesvári (igen, Temesvári Miklós unokája), Szendrei és Cipf saját nevelésű fiatal, azonban Mendy, Sambo és Abraw új, és egyben teljes homály.

Nekik próbálunk utánajárni.

Abraw

A transfermarkt mindössze egy Abrawot ismer: Camaldine Abrawot.

 • 27 éves;
 • csatár; (27 éves korára 103 regisztrált meccse és 15 gólja van)
 • kilencszeres togói válogatott;
 • Európában több francia csaptban is játszott, de alapvetően mindig az LB Châteauroux adta kölcsön. Később visszament Dél-Afrikába, aztán egy kis Románia, majd újra Dél-Afrika.
 • Ő egy elég erős tippünk.
Mendy

A transermarkt kilenc Mendyt ismer, aki belsővédőt játszik, ezek közül egyedül Jackson Mendynek nincs jelenleg (2018.06.28.) klubja:

 • 31 éves;
 • Franciaországban született, de szenegáli állampolgár;
 • korábban játszott kétszer a szenegáli válogatottban, valamint
 • többek között az Auxerre (B), Rennes (B), Rostock (II), Freiburg (I és II), Grenoble, Ajaccio, Levadiakos, CSKA Sofia, Litex Lovech és az Omonia Nicosia csapataiban;
 • legutóbb januárban, a görög Levadiakosnál volt szerződése, ahol addig relatíve stabil kezdő volt. Érdekes, hogy vajon miárt váltak meg tőle idény közben?
 • Valamiért van egy olyan érzésünk, hogy róla lesz szó.
Sambo

Sambo sajnos csereként jött be, így fogalmunk sincs a posztjáról, ráadásul a Honvéd is szereti össze-vissza megadni a felállásokat, azt láttuk már a Partizanról szóló összefoglalóban is, szóval komoly támpontot nem nyújt.

Sambóból nagyon sokat ismer a transfermarkt, vajon melyik lehet az, ha egyáltalán így hívják? Külön zavaró, hogy mindnek van klubja, nem lesz egyszerű kör még tippelni sem. (Nincs Sambo Ogyesszából, mint Guttier, Silvio és Bamba.)

Be kell valljuk, elakadtunk, ötletünk sincs, hogy ki lehet. Mármint, hogy kik ezek az emberek pontosan, akik felvehették a Honvéd mezét, meccset játszhattak benne, bekerültek a történelmünkbe, és ennek fejében semmit sem tudunk róluk, hasonlóan a 2017-es törökországi edzőtáborban feltűnt Jeftichez, akiből ugye majdnem magyar bajnok lett.

“Mendy, Sambo és Abraw” bejegyzéshez 142 hozzászólás

 1. Egy valószínű lehetőséget kihagytatok. Miután a szerkesztők gyakran még a circa 10 éve itt lévő Holendert is Hollandernek írják, az is benne van a pakliban, hogy ezt a 3 úriembert nem is így hívják. Sambo pl. simán lehet Tangó is.

  1. Szerintem is, valszeg Sambou. Rá tippelnék:
   https://www.transfermarkt.de/massamba-sambou/profil/spieler/39911

   Amúgy kpályánk új éber(/n) őre, Bamba ismerősei között van egy kosár- és LeBron-rajongó Sambou nevű focista, de az instájából nem jöttem rá többre.
   Van egy másik oldala is, M@ss Sambou néven, úgyhogy tényleg a fenti Massana Sambou lehet. Ha nem válik be, vagy többet kér az MFA-ágynál és egy menünél a menzán, beajánlhatjuk a Honvéd-kosarasokhoz is

 2. Nevetséges, ahogy mindenki hangolja magát – elsősorban- Hemi ellen.
  Sok a külföldi próbajátékos az edzőmeccsen? Kit érdekel? Próbajátékosok és edzőmeccsen vannak.

  Nem fogunk orrba-szájba igazolgatni amúgy sem, de egy rakat külföldit végképp nem fogunk leigazolni. Megnézte őket Supka, ahogy a fiatalokat is. Elmondta, hogy legfeljebb egy értelmes van a légiósok közt, és azt is, hogy jövő héttől jön az EL-próbacsapatunk az edzőmeccsre.

  Mint mindig, most is jogos a kritika a klub kommunikációjáról, de szerintem a jelenlegi Lanzás lincshangulatban (irányuljon az akár Lanza, akár Hemi felé) kár ezzel a “fos névsor-sokanéger” dologgal tovább ‘szítani’ a feszültséget. Sem itt a fórumon, sem a szurkolói Kispest-facebook oldalon.

  Hőzöng mindenki, azt 2 hét múlva EL.

  (Amúgy meg a fradika nem fogja leigazolni szerintem. Majd meglátjuk ezt még.)

  1. Én nen hangolom magam Hemy ellen csak most telt be a pohár. Az hogy a gólkirályok, és Bobál, King elmennek tölünk szinte hónapok óta biztos volt…..kettő hét mulva el selejtező és mi még csak ott tartunk hogy a bálás rohamnégereket castingoljuk ……. Hogyan???
   Tudod mi lett volna a felelős magatartás?
   Ha a bajnokság lefujásának pillanatában bejelentik Vadóczot, és még egy Danilo kaliberű arcot előre, meg mondjuk egy u19 – es szerb válogatott gyereket belső védőnek……. Na akkor azt mondom készült a klubvezetés a kataszttófára mert ami most történik az katasztrófa.

   1. Ez a castingolás tényleg siralmas… A 19 éves szerb még nem játszik papír alapon? 😊

    1. Talán nem….. Eleinte ignja is tanár volt. De igazad van nem megyek az elveimmel szembe.. .. Tehát belső védőnek jöjjön egy Tandia jr.
     És akkor azt mondom van válságterv a csapat szétesése utáni időre.
     A BAJ AZ HOGY JELENLEG KISPESTEN NINCSEN VÁLSÁGTERV CSAK VÁLSÁG!

     1. Az Ignja esetében egyezik a véleményünk. Nekem egy MK meccs ugrik be hírtelen, aminek csak az összefoglalóját láttam ( talán Budafok ellen), de az nagyon durva volt.

      1. Nekem az maradt meg rola mikor az egyik uccsó meccsén az ellenfél úgy rugott gólt hogy előre vágták a csatárnak a labdát amit a szerb simán kibikázhatott volna de ő inkább luftot rugott de azt olyan alapossággal hogy a labdátol kb. 3 méterre lendült a láb……. Dühítő volt. Szóval ő maradjon csak a balkánon ne jöjjön Kispestre még nézőnek se.
       Egyébként képességeit illetően magasan kilógott az nb1 böl felfelé ha akart.

   2. Neeeeeeee.Volt bőven ès most ezekben a vèrzivataros napokban ,lsz,nehogy előhùzd a “megmontaazöregsüketvagy?!”kàrtyàt,Soma!

  2. én még várakozó állásponton vagyok, Lanzát már elengedtem azóta, hogy láttam a Corleone látogatását.:/
   “azért jött, hogy megköszönje ezt a kis ajádékot, ne hozzuk kellemetlen helyzetbe…”
   testbeszéd… :(

   https://www.facebook.com/1781172598787084/videos/2143254242578916/

   de pl. Thibby lentebbi felvetéséhez csatlakozva : úgy tűnik ukrán vonalról “erősítünk” , most ez komoly, hogy őket meg tudjuk fizetni, de Bobált, Kinget nem ??

   1. Hogy számon kérjük a koncepciót, amivel évekig hülyített minket a klub? Tehát amit tegnap mondtak, azt felejtsük el, mindig a ma igazságát kell csak hangoztatni?
    Hogy olyan játékosok jönnek tömegével próbázni (és nyugi, van még belőlük a klubházban), akiket lenyomozni se lehet, vagy ha igen, akkor húszcsapatos gólképtelen csatárok, klubnélküli védők, és hasonlók?
    Hogy Supka egyszer csak azzal szemesül, eltűnik alóla a csapata, hoznak helyette egy halom próbázót, hogy ez van, ebből válassz párat, és akkor az lesz az új csapatod. Természetesen mind minőséget képvisel – szól a kincstári duma. Supka vajon hogy érezheti magát? Kíváncsi lennék az arcára egy-egy edzés után. (Mellékesen Supka pont olyan edző, aki stabil kerettel tudna eredményt elérni.)
    Amúgy pedig feltenném az egyszerű kérdést: miben mondunk mást, mint tettük eddig? Változott bármit az álláspontunk? Ha jól emlékszem, már hónapokkal ezelőtt újra felhívtuk arra a figyelmet, hogy az elmúlt évek játékospolitikája, a csapat marginális frissítése azzal jár, hogy megmerevedik egy gerinc, ahonnan nagyon fog fájni, ha kiesik egy-két ember, és ez rossz. Nyárra 8-9 érkezőt jósoltunk, ettől szerintem nem leszünk messze, mert annyira rövid a pad. Amit viszont nem hittünk, hogy a várható nagymértékű csere egyben egy iszonyatos minőségvesztéssel is jár majd eggyütt. (Itt az összefoglaló posztja: http://csak.taccs.hu/2018/05/15/barhogy-szamolom-legalabb-tiz-jatekost-kell-nyaron-igazolni/ )
    Foglaljuk össze. ugyanazt mondjuk, mint hónapok, sőt, évek óta; úgy tűnik nagyjából bejött, amit vártunk; leírjuk, hogy ez miért rossz. Valóban, jogos, hogy új irányt vettünk :(

    1. Ebben a helyzetben hangulatot kelteni nem bölcs gondolkodásra vall. Te mindig a statisztikákra támaszkodsz, tehát tényekkel próbálod alátámasztani a mondanivalód – csak pont, amikor fontos lenne, akkor nem. Szeretem az írásaidat általában, de most nem értelek… Lanzafame akar elmenni, nem viselkedett korrekten, erre itt is születnek a Hemingwayt-kritizáló posztok.

     1. De mi a hangulatkeltés? Nem értem. Bocsi, de tényleg nem.
      Amúgy Lanzafaménak élő szerződése van Kispesten, szóval a távozása, vagy nem megtartása tulajdonosi kérédés, nem? Ha eléraksz egy koncepciót, ami vállalható, akkor miért akarná feladni a mostani helyét? A sötétben tapogatózunk, az ügyben egyedül Hemingway szólalt meg, és – valljuk be -, azért előfordult már, hogy az Öreg a maga javára ferdítette a valóságot. Nem állítom, hogy hazudott, de azt igen, hogy nem úgy bontott ki valóságot, ahogy azt egyébként szokás.

      (Egyébként: van egy tudatos stratégiánk is, mégpedig a jobb túlesni töményen az ilyen dolgokon – l. anno pl. Csábi kirúgásának ügye -, és nem elhúzni hetekig-hónapokig, mert annak sokkal mélyebb hatásai lennének. // vö. a klub strtatégiájával: hosszú ideig hallgatni, majd amikor már kiborult a bili, és elöntötte még az alsó lakót is, akkor szűkszavúan és kiokatótan megszólalni.)

      1. 1. Kiveséztük ezen a blogon is, hgoy Lanzafame augusztus végével kivásárolhatja magát. Ő utalást tett erre Hemingwaynek és mondta, hogy vagy ő vásárolja ki magát, vagy még most eladja a klub.
       2. Ugyancsak szó volt a blogon számtalanszor, hogy a “koncepciót” jelenleg nem Hemingway, hanem az Orbán-kormány határozza meg. Hemingway a saját szűkös lehetőségei között mocorog.
       És nem költ közpénzt játékosigazolásokra, ami teljesen prudens gondolkodásra vall a magyar fociban.
       3. Lanzafame bőven kapott annyit Kispesten, hogy legalább a Ferencvároshoz eszébe se jusson igazolnia. Sajnos, nem így tett. Innentől kezdve én látni nem akarom vörös-feketében.

       1. ” Innentől kezdve én látni nem akarom vörös-feketében.”

        Na, ez az óhajod nagyon rövid időn belül teljesülni fog. :D

       2. 2. Szerintem nem, és akkor itt lehet a nagy eltérés a nézőpontokban. A szabályozási környezetet és a futball klimáját valóban a kormányzat határozza meg, azonban valamekkora mozgástér létezik, és azt viszont Hemingway. A mindenki számára fix, vagy eddig szűk tartományban mozgó állami normatívák (tévés pénz, akadémiai támogatás, szerencsejátékos pénz, egyéb) egy jól kalkulálható alapot jelentenek, sőt, az összeg általában magasabb nálunk, mint néhány NB I-es klub teljes költségvetése. Az rendben, hogy mások esetlen ennek a többszöröséhez jutnak hozzá, és ha az sem elég, akkor van honnan kérni, de ez nem indok arra, hogy nekünk kötelező megragadni a kitartotti szinten. Tényleg a legjellemzőbb, hogy tizenkét éve van itt az Öreg, és ennyi idő alatt képtelen volt a klub egyetlen jelentősebb szponzort is bevonzani. (Értem, hogy fehér holló a piaci szponzor Magyarországon a futballban, de ez a helyzet akkor is hihetetlen nekem.)

        1. Számomra az jelentene meglepetést, ha érkezne egy jelentős szponzor arra a sokszor 1500 hazai drukkerre, akik a Bozsikban megnéznek egy meccset. Úgy, hogy egy évvel ezelőtt még bajnokcsapat voltunk.
         Hemingway az egyetlen járható úton halad előre, ez az akadémia folyamatos fejlesztése. Sajnos, a magyaros viszonyok itt is kiütköznek.

         1. A nézőszám és a szponzor között minimális összefüggést látok – de ez egyelőre csak érzet, komolyabb vizsgálatot igényelne a részemről, hogy erős állításként fogalmazzam meg.

          Az akadémia viszont érdekes kérdés. Jelenleg ott azt látom, ha az igényelt TAO-t nézem, hogy a Honvéd az akadémiát csak használni akarja, de finanszírozni a fenntartását nem. Magyarul nem akar többet költeni utánpótlásra, mint tette azt eddig. Ebből következik, hogy egy kölső fenntartó lesz, vagyis csökkentjük a mozgásterünket, hiszen megjelenik egy olyan (vélhetően állami, sőt, vélhetően minisztériumi) fél a rendszerben, aki komoly pénzzel száll be éves szinten a működésünkbe. Ha pedig így történik (nem nagyon látok más utat), akkor miért ne lehetne egyéb területeken is partnereket bevonni, aminek talán az lehet a hatása, hogy megtartunk, esetleg megszerzünk értékeket?

          1. Hogy ne lenne már a nézőszám és a szponzor között összefüggés? Ha nem a Fradi, hanem a Baktalórántháza lenne az ország legnépszerűbb csapata, akkor oda irányították volna a szponzorokat.
           Az akadémiáról általad írtakat nem teljesen értem.

          2. Az akdémiának van egy fenntartási költsége (fűtés, víz, villany, takarítás, gyepszőnyeg, etc).
           A Honvéd évek óta nagyjából hasonló összegű TAO-t igényel.
           Ha ezt a kettőt összerakjuk, akkor az jön ki, hogy ebből a TAO-ból nem fog kijönni az akadémia működtetése, és azt tudjuk, hogy egyéb kasszákból sem szívesen csoportosítana át oda a Kft.
           Tehát marad az, hogy a fenntartás nem ránk fog hárulni, hanem valamiféle bérlők leszünk csak benne, ráadásul már az is meglepne, ha ezért valódi bérleti díjat fizetnénk, és nem valami jelképeset.
           Ebből ugye az következik, hogy valaki más fogja fizetni a fűtést, vizet, villanyt, satöbbit, aki ezzel házon belül lesz nálunk, hiszen bármikor mondhatja, hogy eddig és nem tovább, hogy van egy jobb bérlője, vagy bármit. Logikusan mozgástér-szűküléssel jár, ha egyeztetni kell egy fenntartóval, akinek egyébként is ki vagyunk szolgáltatva.

          3. “és azt tudjuk, hogy egyéb kasszákból sem szívesen csoportosítana át oda a Kft.”
           Idáig tartott a tények világa, innentől meg már ez egy vélemény.

          4. Nem, mert nem találni ilyen jellegű elhatárolást sem a Honvéd FC Kft-nél, sem a felszámolás alatt álló MFA 2009 Kft-nél, sem a Magyar Futball Akadémia Kft-nél, továbbá ingyenpénz TAO-ra se pályázunk, és azért az meglepő lenne, ha az Öreg most kezdene el saját kasszából működtetni bármit, amikor eddig azt mondta folyamatosan, hogy semmire sincs pénz.
           Továbbá az idei sportfejlesztési programunkban sincs egyetlen szó se arról, hogy mi terveznénk működtetni a (februárban átadni tervezett) új akadémiát: http://honvedfc.hu/docs/sportfejlesztesi_program_2017-18.pdf
           Lehet, hogy találgatás, de ha minden egyirányba mutat, akkor azért azt lehet erős érvnek felfogni?

          5. Az a “minden” a fejedben, bizonyos erősen közvetett körülmények alapján felmerülő két gondolat.

          6. Jó, de akkor legalább hasonlóan gyenge lábakon álló ellenérvet mondj, hogy nevezhessük vitának ezt a kommentfolyamot.

          7. Nem írok ellenérvet, mert ahhoz többi idő kellene, hgoy utánajárjak, csak egyelőre annyit tudunk, hogy “nem tudjuk”.
           Viszont az látszik, hogy Hemingway a személycserékkel, nemzetközi tornákra utaztatással azon van, hogy az akadémia szakmailag javuljon.

          8. Mert arra most is, ahogy eddig is igényelt tao-t. Az utazás nem lett olcsóbb, tehát ha az összeg nagyságrendileg nem változik, akkor mégis honnan lesz a fenntartásra pénz?
           Értem én a vitakultúrát, hogy ne írjunk tényeket vagy legalább részben utánajárt dolgokat, csak így felesleges az egész.

          9. Majd ha lesz időm, július végén, augusztusban visszatérhetünk erre, akkor már talán többet tudunk és én is jobban utána tudok járni. De ez most amúgy is mellékszál.

         2. “Hemingway az egyetlen járható úton halad előre, ez az akadémia folyamatos fejlesztése.”

          Na, ez az, amiből sosem lesz állandó topcsapat a Kispest. Különösen, ha ilyen ütemben “ontja” magából az akadémia a zseniket, akikből 12 év alatt még egyet sem láttunk.

         3. Szponzor nem az 1500 hazai drukkerre jön hanem a tv közvetitésekre és a nrmzetközi kupaszereplésre…. Továbbá a klub brandjének értékére….ezekben jól állunk. De amig a kormány osztja a támogatókat addig mi egy fillért sem kapunk.

        2. Hemingway személyiségének ismeretében nem is annyira hihetetlen. Még egy nyomorult mezszponzort sem hozott. Ő maga mondta, hogy ilyen lett volna, de ő nem adta. “annyiért”. Nyilván nem egyezett az összeg azzal, amit ő gondolt, és egy ilyen öntörvényű embernél innen kezdve nincs tovább…Jelentősebb szponzor pedig igényt formálna arra, hogy legyen valamilyen ráhatása a klub dolgaira, ami aztán végképp elképzelhetetlen nála.

         Így megmarad a klub az ő homokozójának. (Az újonnan felbukkant korrektségbajnokokat kérem, nehogy a “homokozó” szóban kódolt buzizást lássanak.)

      2. amikor a MOL beszáll a Vidibe névadó szponzornak, a fradniál meg a Telekom főszponzornak, akkor szerintem elég egyértelmű az a “miért”. és az is, hogy miért lehet a vidinél/fradinál olyan koncepció, ami nálunk nincs. a 6x annyi pénz miatt.

       1. De akkro miért van mondjuk pl. a Paksnál stabil NB I-re koncepció, kevesebb pénzből, mint a Honvédnál? A bajnokság csótányai, sosem fognak kiesni, és még félniük se kell nagyon tőle.
        A koncepciónak nem kell feltétlen sokba kerülnie.

        1. Ne mond, hogy nincs koncepció! Igenis van!

         Kukázunk és hátha szerencsénk lesz. Ha ez nem koncepció az öregnél, akkor semmi!

        2. Mind a kettő igaz. Ha Hemingway a lehetőségekhez képest legjobb szakmaisággal vinné a klubot, valószínűleg akkor is max. a dobogóért tudnánk menni, vagy inkább még azért se, mert ebben a kérdésben a közeg a leginkább meghatározó, vagyis a NER.
         Ettől tök függetlenül a Kispest mindenkori tulajának kutya kötelessége lenne a lehető legjobb szakmaisággal vinnie a klubot. Észre kell venni, hogy ez két, tök különböző dolog.
         Mégis, amikor arról megy a vita, hogy ki a hibás Torghelle, Botka, Lanza stb, stb. elengedésében, Hemi, a játékos, vagy a NER, nyilván mindegyikből van valamennyi. Nem jó feketén-fehéren látni és csak az egyiket a háromból megjelölni. Mégis, a legtöbben ezt teszik.
         Inkább határozzuk meg az arányt. Részemről a NER-Hemi-játékos hármas hibáztathatósági aránya (ráadásul ez az adott konkrét eset függvénye is) úgy alakulna, hogy a legnagyobb részben a közeget (NER) teszem felelőssé (min. 60%), a maradék változó. Tehát átlagban 60-20-20. (Hoppá, ebből az látszik, szegény Hemi mennyire nem tehet az egészről. :))
         Ki, hogy látja?

         Ja igen, a szakmaiatlanság esetében, hogy pl. kukázzuk a játékosokat, szintén min. két szereplő hibáztatható: Hemi, NER. Itt erősebb Hemi dominanciát érzek, min. 50%.

         1. szerintem esete válogatja és lóxart nem tehet róla…
          50%ner és a másik 50 mindig változott
          ——
          új játék : Ki NER ma ? foci és lenyúlás 10 évben… elég xar játék. :/

         2. Amiről tehet, hogy mit csinál a befolyó pénzből? Ha Lanzát is eladja, akkor Eppel+Lanza hoz kb 2.000.000 EUR-t. Ha 3 éves szerződésekkel számolunk, akkor 2.000.000 EUR / 3 év / 12 hónap = kb 55.000 EUR. Ehhez hozzáadod Eppel és Lanza fizetését, ami legyen kb 10.000 EUR ( a többit a magán ember álta, azzal ne számoljunk). Akkor havonta kb 65.000 EUR fizetési kerete lenne a következő 3 évre pluszban! Kicsit leegyszerűsítve persze.
          A kérdés, hogy ezzel mi lesz? Ebből azért lehetne minőséget is “kukázni”! Szerintem ez a legnagyobb baj, hogy nem látni hogy lesz visszaforgatva a tőke! Mert eladni Lanzát csak akkor éri meg, ha az a pénz a fejlődés szolgálja!

          1. Marhaság!
           A klub eddig is működött. Arra meg kell, hogy legyen a pénz! Az már régen rossz, ha még a működési költségeket is a bizonytalan eladásokból kell finanszírozni!

          2. Meg kell, hogy legyen a pénz?
           Mégis, honnan? A levegőből beszáll a klubház ablakán?

          3. Eddig honnan volt? Beszállt a klubház ablakán? Évek óta nyereséges a klub! Pedig fizette Lanzát is meg Eppelt is! Ötlet?

          4. Szerinted az elmúlt években az eladásokból élt a klub????
           Mely játékosokért kapott a Honvéd 2.000.000 EUR/év?

          5. és ha ezt összeadom az mennyi is? Mert szelektáltál a kérdések között!

          6. Á, az főleg a tv jogdíjakból, szerencsejáték pénzből, tao-ból és egyéb, mlsz által kifizetett pénzekből történik. Abban igazad van, hogy pontosat nem tudhatunk, de sokan úgy gondolják, hogy ezekből egy nullszaldó már kihozható. Vagyis a plusz, amit a játékosokért eladásáért kap, esetleg nagyrészt eltűnik valahova.

          7. Abból is, de az eladásokból is. A játékoseladásokból bejönnek tízmilliók.
           De egyébként a tulajdonosnak szíve-joga zsebre tenni valamennyi pénzt

          8. Persze, joga az van, akár az egészet is zsebre tenni, ez mondjuk inkább inkább erkölcsi kérdés.
           Persze ez már innen csak találgatás, mindenkinek megvan a saját becslése, nekem az, hogy bőven nem eleget forgat vissza, neked meg nyilván az, hogy eleget. Sose tudunk meg biztosat.

          9. Ez igaz, visszaforgathatna többet, ez az ő százalékához adódik hozzá.

          10. Viszont van egy összeesküvés elméletem arra az esetre, ha mégsem jönne erősítés. Ha nagyon hülyeséget írok, javíts ki Hanta! :D

           Bejön ugye 2 milla euró. Az nagyságrendileg 600 milla magyar forint. Az eredménytartalékunk -540e Ft. Tehát gyakorlatilag eltűnik a mínusz ezzel a nyereséggel. (ha ez nyereség marad, nem lesz vele szemben költség.) A tőketartalékban van 674e Ft. Gondolom ez az a lóvé, amit Hemybá betolt a csapatba.Ha pozitív lesz az eredménytartalék, akkor e mellett a gazdálkodás mellett akár szépen vissza is fizetheti magának a befizetett lóvét a következő években. Ez így nagyon hülyén hangzik?

           A másik nagy vitatéma, hogy a Honvédnál mekkorák a fizetések. Ha olyan alacsony, mint gondoljuk, akkor mi lehet a magyarázata az 50%-os béremelkedésnek?

          11. Pont ezeket a számokat nézegetem: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1tx4WMHhYgvw5tC7hpy7YUsMnWg_zwTq6ZCeEMVtKR1E/edit?usp=sharing
           Amúgy a lekötött tartalék bőven csökkenti az osztalékfizetési alapot, és ezzel, valamint a jegyzett tőkével együtt már jócsán negatívban leszünk, szóval a pénzkivétel tuti nem osztalékként fog megtörténni, hanem valalmi egyéb módon.

           Amúgy felmerült bennem egy olyan is, hogy a stadionon végzett beruházások is banki hitelből mentek, amit a Honvéd a saját bevételeiből fizetett vissza folyamatosan. (A stadion 2014-es állami tulajdonba kerülésekor mintha valami olyasmi lett volna a doksikban, hogy a hitelező – talán OTP – érdekei nem sérülhetnek, tehát valami hitelünk kellett legyen, és feltételezem, az ingatlanberuházások miatt.)

           (A bérjellegű kiadások ilyen drasztikus megemelkedése 2017-ben jelent meg, ami összefüggésben lehet a bajnoki prémiumokkal.)

          12. Igen ez tényleg magyarázza a bérnövekedést! Na akkor egyértelmű! Eredményt kell produkálni és akkor van fizetés! :D

           Valószínű a banki, vagy valamilyen hitel, mivel 2013-ban még volt 20 milla hosszúlejáratú (tehát éven túli) kötelezettség, ami 2014-ben eltűnt!
           Osztalék necces, annyi nyereség nem lesz. Viszont tőkét csökkenthet! pl

           hopsz, másik gépről írtam, ezért a másik név. bocs

          13. Nem ott keresném, mert a korábbi években is 20 és 30 millió között szóródott a legtöbb esetben, valamin 2016-ban újra megjelent.

          14. de 2014-ben azt látom, hogy 20.833-ról 0-ra esett. Addig valóban volt.

          15. mondjuk az valóban ellene szól, hogy a hitel éven belüli törlesztője a rövidlejáratú kötelezettségekben szokott lenni. Ilyen meg nem nagyon van

        3. Jó hogy a Honvéd esetében többről van szó, mint a “bajnokság csotányai” koncepcióról.. :) Egyébként a Paksnál ott van az atomerőmű és az önkormányzat. Nálunk csak tulajdonos van.

          1. Meglepődnék, ha semmilyen formában nem lenne, TAO formájában sem. Amúgy hasonló koncepciót láthattunk a Kaposvár esetében is, tudjuk, hogy ma már hol vannak.

        4. Annyiban biztos vagyok, hogy a hozunk két tucat próbázót, akikből kötelező párat igazolni cíművel nem elégedett senki.
         Ellenben egy tudatosabb építkezéssel, fokozatos cserélődéssel ki lehetne békülni. Az elmúlt évek már majdnem hasonlítottak rá, mert kiakalkulni látszott egy tengely, valamint pár bevethető, felépítésre váró peremember, és az egyébk helyeken volt a cserélődés.

      3. Szerintem egy hangulatkeltés volt, ami engem is kiakasztott. A megjött a behívó c. poszt kicsit elborultra sikeredett.

       Nem jött semmilyen behívó, Lanza menni akar, ezért menni fog. Az öregnek ilyenkor már egy lehetősége van, minél több pénzt szerezni a távozásából.

       A pótlásának hiányáról már lehet vitatkozni.

       (megjegyzem, ez egy blog, azt írsz amit akarsz, senkinek nincs joga számonkérni, max. ugyanúgy leírjuk ide a véleményünket, mint te:))

       1. Szerintem meg nem, mert ennyi belefér :)
        Tehettem volna idézőjelbe is a “behívót”, de ugye nem álílthatunk minden csipkelődés mellé egy forgalmi rendőrt, ahogy Fülig Jimmy pofonjai mellé szokás lett volna.
        A vélemény meg szabad, azért van kommentfelület :) Sőt, vitatkozni is szabad, azért meg pláne lesz kommentfelület.

        1. A kimondott/leírt szónak azért van felelősség-tartalma is, pláne ilyen helyzetben.

         1. Igen, és ez az ún. sajtó felellőssége, mint önálló hatalmi ágnak, az ún. társadalmi kontrollnak.
          Tehát ne gerjesszünk vitát? Ne hívjuk fel a figyelmet visszásságokra?

          1. Tényleg? Az igen. Ha valaki ezt úgy érzékeli, akkor nem olvasta a blogot az elmúlt években, mert sem szóhasználtaban, sem stílusában nem különbözött az inkriminált két mondatt a korábbiaktól. Ne vicceljünk már, hogy rám akarja bárki húzni, hogy akkorát pálfordultam, mint nem is tudok már ide példát mondani.

          2. Szerintem különbözött és a körülmények is különböznek. Mindkettő lényeges, magában is. És ahogy olvasom, azért pont az értelmesebb rétegnek szúrja ez a szemét.

          3. Hát, márpedig nem fogok elénzést kérni az évek óta viselt stílusom miatt, pláne, hogy ez a műfaj sajátja. Nem a Honvéd nevében kommunikálok, legfeljebb annyit fogadok el, hogy mint egy lehetséges, és viszonylag sok helyre eljutó, stabilan működő csatornának lehet némi felelősségem a közhangulat alakulásában, de ha valaki képtelen agyban szétválasztani a stílusomat a Népi Internet stílusától, akkor annak – tartom – édesmindegy, hogy mit írok.

          4. Egy olyan helyzetben, amikor a “népi internet” már szabályos zsidózásba megy át és a tulajdonos felkoncolására célzó megjegyzéseket, meg a próbajátékosok kapcsán masszív rasszista kijelentések tucatjait olvasni, vagy például én személyes fenyegetéseket kapok a facebookon, mert írok pár, a reális helyzet ábrázolását kísérlő bejegyzést, ami kissé védeni kívánja Hemingwayt, szerintem igenis felelőtlenség ilyeneket írni. De ha a felelőtlenség részét nem is fogadod el, akkor annyit fogadj el, hogy “értelmetlen”. Felesleges, haszontalan a klub számára most.

          5. 1. nem fogok elnézést kérni és/vagy felelősséget vállani mások mondataiért, miért is tenném? konkrétan nulla összefüggést látok a téged ért, komolyan elítélendő fenyegetések és a fradival/rendszerrel szembeni csipkelődésem között. egyébként meg sajnálom a téged ért inzultusokat, és nem jövök azzal, hogy “minek mentél oda”, mert kurvára elfogadhatatlannak tartom, hogy egy embert a véleményének kifejtésért bármiféle hasonló hatás érjen.
           2. azért olyannal is először gyanúsítanak, még ha közvetve is, hogy ne a klub érdekében tennék valamit.
           3. hemingway nem a klub, hanem a tulajdonos, és így viselnie kell a kritikát. ha belevágott egy szerepbe, akkor vállalja a vele járó felelősséget.

          6. Az én személyem teljesen marginális, példaként hoztam fel az eseteket.
           Elég tág fogalmaid vannak a kritikáról és eléggé szűk fogalmaid az önkritikáról. :)
           A klub érdekét építő írások szolgálják és nem destruktívak. Lehet egy kritika is építő, de az értelmetlen hiba-felhánytorgatás destruktív.

          7. Nekem meg az baromira visszás, hogy Te is itt célozgatsz bennfentes infókra Lanzával kapcsolatban (mit csinált, hogy tárgyalt, milyen ajánlat jött), csak arra nem gondolsz, hogy akikkel vitázol, azok nagy része(99%a) kevesebb infóból kell összerakja a történetet és abból a kevesebb infóból nagy eséllyel más árnyalatot kapnak az események, mint amit Te + a jól informált barátaid tudtok.
           Tehát nem osztjátok meg az információkat csak az észt osztjátok a tekintetben, hogy kellene
           viszonyuljunk ahhoz a tulajhoz, aki az elmúlt évek alatt sokszor csinált seggt a szájából és most is csak ígérget, egyelőre..

          8. Nekem a munkám plusz rokoni kapcsolatok révén a Fradihoz vannak szálaim, amit én tudok, az alapján (most) Hemingway teljesen korrekten nyilatkozott eddig az ügyben.

          9. Nem az információk mennyiségétől függ az, hogy valaki Hemingwayt lámpavasra akarja húzni.. Itt már más dolgok állnak a háttérben. A szurkolók egy része tudatosan kelti a feszültséget személyes sértettségek, vagy a fekete játékosokkal szembeni ellenérzések miatt.

          10. a kérdés, hogy miért pont Hantát bszogatod Te is, amikor máshol vki barom baromságokat írt?
           követed a blogot az elejétől ?

          11. Az első cikktől a blog olvasója vagyok, lassan 10 éve, avagy mióta, szerintem a nickem (h.soma) alapján sokan innen és még az 1909-ről is emlékezhetnek rám

          12. jaja… persze, megint a primitív minősítgető általánosításaid…ez korrekt.

          13. tényleg, igazad van…
           bocsánat, hogy erős felindulásból “szerencsétlen”-nek írtalak a múltkor, de ezt gyorsan megbánva korrigáltam is a bejegyzésemet!
           nem kellett volna…

          14. az valóban a Te problémád, mert nem úgy volt.
           akkor lassan írom hátha megérted…
           2 percen belül korrigáltam, Te kb 1 óra múlva reagáltál, mert akkor is osztottad az észt mindenkinek.
           arra nem gondoltam, ha nem frissült közben az oldalad, akkor az eredetit tartalmat fogod látni, nem pedig a korrigáltat…
           ha ennek tényleg csak a negatív oldalát tudod látni, akkor nem tudok vele mit kezdeni és nem is akarok.

          15. az valóban a Te problémád, mert nem úgy volt.
           akkor lassan írom hátha megérted…
           2 percen belül korrigáltam, Te kb 1 óra múlva reagáltál, mert akkor is osztottad az észt mindenkinek.
           arra nem gondoltam, ha nem frissült közben az oldalad, akkor az eredetit tartalmat fogod látni, nem pedig a korrigáltat…
           ha ennek tényleg csak a negatív oldalát tudod látni, akkor nem tudok vele mit kezdeni és nem is akarok.

       2. Szerintem teljesen rendben van a behívó kifejezés, természetesen képletesen értve.

     2. Te komolyan nem érted, hogy hetek/hónapok óta eldőlt, hogy Eppel és Lanza megy…nem kellett volna időközben komolyabban keresni a pótlásukat?

      1. Az üzleti életben az “eldőlt”, ami aláírt szerződéssel igazolható. Erre egészen mostanáig várni kellett. Lanzafame a Ferencvárossal a háttérben, Hemingway tudta nélkül tárgyalt. A Ferencváros a végül befutó ajánlatot (ami most még nem befutó, mert várnak egy másik csapat ajánlatára is) tegnap küldte át délelőtt.

       1. tehát amíg nincs aláírás nem lehet keresni sem ?
        azt akkor megszívtuk…

       2. Amúgy honnan tudjuk, hogy “tudta nélkül tárgyalt”, vagy hogy “másik befutó ajánlatra várunk”?

     3. Miért hajtogatod, hogy Lanza akar menni? Ha tényleg akar is, szerintem a kérdés: miért?
      Rossinál és nála (sőt korábban pl. Torghellénél) is ezt kommunikálja a klub, csak éppen úgy fest, ezt a döntést kvázi kikényszerítették belőlük. Bizony, ha végre valahára van egy értékünk, amire másnak is fáj a foga, azzal törődni kell, olykor áldozatot hozni a megtartásáért. Fűvel-fával megcsalom az asszonyt, ha pofázik, odacsapok, aztán ha otthagy, széttárom a karom: ha menni akar, mit tehetnék?

   2. “Nagyot csalódtam a blogban.”
    Pont ez a blog lényege…Hanta itt arról ír, amiről akar….ezért hívják az Ő blogjának. Nyilván a Soma-Blogba arról van írva, ami a Te szívedet nyomja a Kispesttel kapcsolatban.

  3. 17 darab hergelést, sőt, uszítást találtam a posztban! Eleve, ronda dolog négerekről beszélni, ráadásul sunyin, burkoltan, hiszen ki sincs is mondva, csak utalgatás van ezekkel az afrikai hangzású nevekkel. Így van, 2 hét múlva EL, inkább arról legyen cikk!

 3. Számomra tiszta Leekens feeling van, lassan EL meccset játszunk, de a Ladából kipattant vendégmunkásokat futtatjuk ahelyett, hogy a csapat összeszokásán menne a meló. Inkább essünk ki 11 magyar játékossal, akik közt tele van külföldre nem kellő (mert azokat már 16 éves korukba a Honvédba bemutatkozás nélkül 10 labdáért eladjuk) MFA játékosokkal, mint ezekkel a csokihuszárokkal .. Elkeserítő ez, de nagyon :(

  1. tátott szájjal ülök percek óta :D nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek

  2. Hát, ha abból indulok ki, hogy a Felcsútiakat következetesen Puskásozza minden M4-s riporter, akkor vajon a Vidit ezentúl Molosoknak fogják hívni? :)
   A fradi is felvehetné az FTC-Telekom nevet.
   És milyen izgalmas lenne egy ilyen felvezetés: Jó estét, jó szurkolást ma a Telekom csap össze a Mol-lal… :D

  3. Videoto Waltham… Ká..e a fá…m! Muahaha
   MOL VIDI Fc a pics…ba mennyé!

   Idáig se tankoltam MOL kúton, hát ezután se fogok… bár tudom, hogy Magyarországon minden benzinkúton MOL benzin csorog…

 4. Úgy emlékszem,Hemi azt mondta meg Supka is,hogy megvannak a jelöltek a távozók helyére Bobál,King,Eppel.Van magyar is de az drága és inkább külföldi lesz.Ha Lanza is megy vagy más is akkor helyette minőségi játékost hoznak.Hát ez az ami nem látszik most.Ha már előre megvoltak a kiszemeltek akkor miért nem jöttek rögtön a bajnokság befejezésekor,csak most jönnek a EB meccs előtt másfél hétre.Hozhatták volna Batik Bencét aki szabadon igazolható középső védő,Wideckert aki szabadon igazolható középpályás,Araburit,Haris Attilát, …STB.Debrecen már vitte Harist,több játékost vittek a Balmazból azonnal.
  Az MFA-s fiatalok közül a fiatalabb korosztályokból próbálnak játékosokat,az NB III-as csapatból szinte senki nem
  próbázik Gergényi,Hegedüs kölcsönadva,Horváth Csanád,Bodrogi János,Nemes ,Bencze Szilárd,Király Ákos,Pisont Patrik miért nem próbázik ?? Ilyen rossz a nevelésünk,az NB III:-ból senki nem kerül föl,inkább a még fiatalabbak akik még nem játszottak a felnőttek között az NB III-as csapatban sem ????
  Csatárnak meg kellene nézni valamikori MFA-s játékosunkat Balogh Milánt aki a Monorban gólkirály lett.Nincs egy hang a kölcsönből visszatért játékosainkról sem Palmes,Bora legalább egy próbát megérne !!!!

  1. Szerintem fejetlen kapkodás jellemzi most a klubházat…..
   Rajtunk röhög nindenki

   1. Kicsit olyan, mint amikor van egy jófajta autód, amit relatíve olcsón megveszel, mert problémásak a papírjai, azt szépen elsikálod a megfelelő helyen, és kiderül a jófajta autóról, hogy az egy nagyon jó kis szerkezet, amivel hatalmas királlyá válsz. Fenntartásra nincs pénzed, úgyhogy kénytelen vagy eladni. Meg is veszik Tőled jó sok pénzért, csak éppen ott állsz egy marék pénzzel és fingod nincs, hogy honnan szerzel egy hasonlóan jó verdát. Túrod a hasznaltauto.hu, mobile.de-t és szép lassan rájössz, hogy egy hatalmas illúzióval lettél kevesebb. :(

  2. Gondolkozzunk már el azon, hogy, ha a Balmaz játékosait az NB1 élcsapatai viszik…, akkor ez a Balmaz egy bajnokesélyes csapat volt? Nekem extra furi!

   1. Igen van benne valamit amit mondasz. Adott egy csapat, ami kiesik az nb1-ből (tehát a 2. legrosszabb csapat) és kiderül, hogy 4-5 olyan játékosa is van (Sigér, Uzoma, Andric, Arabuli, Vajda), aki bármelyik nb1-s csapat szívesen látná. De egyébként egyszerű a válasz:
    1. Fradi-Vidi-Felcsút kerete volt olyan, hogy minden poszton 1-2 minőségi játékos volt, a többiek kerete lényegében azonos vagy hasonló erejű volt. Tehát ebből a szempontból Balmaz a kiesése ellenére nem a leggyengébb csapat volt.
    2. Ha Balmazújváros egyetlen egy győzelemmel többet szerez, akkor egyből 3 hellyel ugrik előre, vagyis megintcsak nem egy gyenge csapatról van szó.
    3. Attól, hogy egy 25 fős keretből van 6-7 jó játékos, az még önmagában kevés arra, hogy bajnokságot nyerjenek, vagy éppen a mezőny első felében legyenek. De attól az a 6-7 játékos beférne bármelyik másik magyar csapatba. :)

  3. “Hemi azt mondta meg Supka is…”

   Amit Henmingway mond, azt nem kell komolyan venni. Supka pedig az ő alkalmazottja, tehát nem mondhat mást, mint a főnöke. De az évek hosszú során át megszokhattuk, hogy hazudoznak nekünk szurkolóknak, mert kevesen vagyunk., ezért nyugodtan nézhetnek minket semminek… :)

 5. Hát nem tudom…nyilván ki lehet fogni egy-egy hullámvölgyben lévő jó játékost, aki nálunk táltosodik meg, de ezzel pl. olyan fiatalok elől vesszük el a helyet, akik viszont keményen tolják az MFA-ba, az NBIII-ba, esetleg kölcsön valamelyik nb2-s csapatnál, hogy előrébb léphessenek.
  Valahogy nekünk ezek a próbajátékból igazolt játékosok (Kukoc, Kosut, Koné, stb.) sose jöttek be, nem is értem, hogy miért kell ezzel erőlködni.
  Szerintem az a tiszta, ha egy játékos végigtolt egy bajnokságot, akkor vannak videóelemzők, az adott ország bajnoki futball összefoglalóit megnézni, és ha az adott játékosban van fantázia akkor szépen le kell igazolni. Ha meg már hosszú hónapok vagy éppen évek óta nem játszott, akkor nyilván kell neki még 2-3 hónap míg összekapja magát, az olyat meg minek tesztelgetni meccsen?
  Én azért még mindig bízom a józan észben, és nagyon remélem, hogy Eppelt valami normális játékossal pótolják. Lanzát mivel egyfajta motorja volt a Csapatunknak, elképzelni nem tudom, hogy kivel fogják pótolni…

  1. Komoly igazolást nem kell várni, mivel nem elég, ha valaki ingyen igazolható, mert attól még van fizetési igénye. És itt szokott megbukni a dolog. Ezért kellenek olyan játékos, akinek nem lehet komoly igénye, mert hosszú idő óta nem játszik, vagy egyik helyről lökik a másikra, fél év alatt kitelik az ideje. Szóval a kuka…
   Ezért nem reménykedem egy Andrics vagy Arabuli leigazolásában, mert ezek nem ez a kategória.

  2. Kik azok a fiatalok,akik elől elveszi a helyet mondjuk a nem tùl fiatal Vadi?

   1. Most öszintén…egy favágó stílusú Kosút, vagy egy tetovált bohócként viselkedő Kukoc helyett nem néznél inkább egy szárnyait bontogató MFA-st.? :) Nyilván, ha minőségi játékosról van szó, jöjjön, de amikor egy játékost még az internet sem nagyon ismer, az milyen focista lehet?

    1. Az idèn nem,Csabi.2018/19-es szezonban ütni-vàgni kell,mert különben kieshetünk könnyen.Amikor itt nèhàny emberben komolyan felmerül,hogy egy Vadòcz a Nagy-Gazdag-Bànò sorbòl melyiknek legyen a cserèje, legszìvesebben
     kib@sznàm a gèpet az ablakon!

      1. Csak a személyes szimpátia beszélhet belőled. Lanza távozásával pláne óriási szükség lenne valakire, akire a többiek felnézheznek. Kifejezetten kedvelem mindhármukat (pedig sajnos egyre kevesebb ilyen van a keretben), a játékukat is, de nagyon-nagyon sokat tanulhatnának Vaditól. Hogy már nem a jövő embere? Nem hát, de látjuk: ki a jövő embere? Ha a felsoroltak közül valaki megy egy igazán jó szezont, vagy csak simán ő lesz eladható, elpasszolja őt is a tulaj, az ára repül ki az amcsi számlákra, igazolunk helyette egy Bambát, és akkor mivel ért többet Vadócznál?

 6. “Érdekes, hogy vajon miárt váltak meg tőle idény közben? Valamiért van egy olyan érzésünk, hogy róla lesz szó.”
  Igen, valamiért ezt lehet érezni, ez a problémás játékosok gyűjtőhelye. :) Kispest, 2018. Vagy lehetne mondani Hemingway érát is. De írhatnék 2000-es éveket, vagy még többet, pár év kivételével a szabad időkben tulajdonképpen ez megy. És így is fog menni, amíg nincs piaci alapú foci, ami nyilván csóróbb, de tisztább.

  Egyébként szerintem azért játszunk eldugott (szó szerint, hiszen kezdés előtt nem sokkal még azt sem lehetett tudni, hol) helyeken az edzőmeccseket, nehogy más esetleg lecsapjon ezekre a gyöngyszemekre. Nem vicc, simán el tudok képzelni egy ilyen törekvést a klub részéről. :)

  1. Mondjuk ez egyetlen fokkal jobb csak mondjuk a Dolcetti előtti időszaktól, amikor is nemhogy raklapos négerekre nem volt pénz, de egy gyengébb képességű (talán Bozovic-nak hívták) is már komoly igazolásnak számított…vagy amikor egy próbajátékán 3 gólt lőtt Abrahamra 2 évet vártunk, mert elcsúszott valami az adminisztrációval…valahogy a Komora időszak után a klubunk egyfajta hulladékfeldolgozó lett…kezdődőtt a békéscsabai tartalékcsapat leigazolásával, az afrikai bohóctársaság leigazolásán keresztül (Lobo, Hobo, Bobo vagy valami ilyesmi nevük volt), a bundázó szerb különítményig….

 7. Üdv Hanta!
  Értem a poszt lényegét és egyet is értek veled,. de szerintem ez a színskála eléggé rasszistára sikeredett…

  1. Jogos. P*csába ezzel a világgal, hogy már fel sem tűnik :(
   (Ettől még én vagyok a hibás, vállalom, és bocsi.)

   1. Tegyél bele sárga és fehér szint is, és akkor már nem rasszista :D

 8. Azért ez túlmegy már egy határon, hogy ilyen írások születnek Kispest-fórumokon:
  “Nyúzzuk le a bőrét Gyuri bácsinak,hogy tűz borítaná be a testét….”
  Azt gondolom, hogy pár embernek, aki a józan eszét teljesen elvesztve kelt hangulatot a tulajdonossal szemben, el kéne gondolkodnia ennél a pontnál.

  1. Ettől football a football.Szinkron ùszàsban nem igen mondjàk,hogy leveszem az orrcsipeszed,te szemèt!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.