Ízlések és pofonok

Újpest után, szünet előtt

Két jó igazolás, ilyen is volt idén

Szép támadásokkal fűszerezett győzelmet izzadtunk ki az Újpest albérletének vendégeként, és ahogy az szokott volt lenni, a kommentszekció túlteng az örömtől, ugyanúgy, ahogy az elmúlt hetekben az öntemetéstől. Régi jó kispesti szokás szerint nem tudunk egyenesen ülni ennek a rozoga vörös-fekete csataménnek a nyergében, de hát mikor tudtunk?

Az új kispesti korszakot kritika nélkül imádó kollegák nyugodtan lapozzanak a következő #napikispest posztig, mert vigyázat, nem a feltétlen örömködésről fog szólni a poszt – igaz, nem is a korábbi időszak visszasírásáról, de jobb a békesség.

Fura meccsre indultunk szombaton az Újpest ellen. A mindentudó arcok már azt suttogták, Moretti elküldése pappa Sannino útilapujának az egyik oldalhajtása, mások e meccset megelőző délelőtti eseménytől függetlenül tartották: mindegy mi lesz este, a kopasz talján repül. Én ebben ennyire nem voltam biztos, és mivel hadilábon állok Sanninóval, Damoklész kardjaként (vagy Komora Imre bát idézve: “Akhilleusz kardjaként“) lebegett felettem a súlyos érzés – ha valószínűsíthetően csak vereség esetén búcsúzunk az olasztól, akkor most szurkoljak magunk ellen? Ám a képzeletbeli kard, mielőtt felkötöttem volna, rám is szakadt, pontosabban magam csaptam vele fejbe: magunk ellen eddig sem tudtam szurkolni és ezt most sem ment, mint ahogy nem is fog soha (érdekes, a válogatott legkilátástalanabb időszakaiban, Várhidi és Egervári alatt már mindez elfordult. A Kispestnél viszont erre nem képes a lelkem. Hiába. Az csak a válogatott, EZ A HONVÉD).

Mekkora egy barom vagy RW, te képes lennél egy unszimpatikus edző miatt az csapat ellen drukkolni?!” – horgadhat fel az olvasó, de megnyugtatom, egyrészt: nem; másrészt: Sannino nekem nem antipatikus. Vérhód például anno hamar az lett, ahogy látványosan szart bele mindenbe, Cordella fecnijét leszámítva. Sanni úrnál ez nincs meg, egy kedves, öreg figura, de egyszerűen nem érzem nála a hosszú távú építkezés jeleit, ami sem az eddigi életútjából nem jön (hát hiszen szegény azt se tudja, mi a hosszú táv, ha az ő időfogalma 1,5 hónapot jelent egy kispadon), sem pedig az eddig kispesten tőle látottakból. A Craiova elleni oda-vissza bunkerezés mutatott valami tudatosságot, vagyis inkább funkcionalitást; azóta Diók ellen 1 félidő, DVSC ellen egy jó 50 perc az első két Loki gól között, és most Újpesten 3 szép támadás. A többi meccsen és meccspercben viszont EvdM kaotizmusát, pontosabban semmilyenségét látom, nyakon öntve Sisa tréner kedvességével. Nem túl jó kombó.

A mostani siker után természetesen egyszerre mindenki esélyt akar adni a Misternek, és valóban, hülyén is nézne ki egy végre-győzelem után a prompt menesztés. Azonban a meccs alapján sem tűnik nekem úgy, hogy minden probléma egyszerre megoldódott. Azt, hogy nem üvöltöttem a kerítésen véres szájjal a talján felé az arrividercit, annak az oka (azon túl, hogy egy kis visszafogott kultúrarc vagyok) az: aki felmerülhet a helyére, mondjuk a hazai piacról, azt inkább ne. De ettől még valami értelmesebb megoldásban lehetne gondolkozni, a következő válogatott szünetig, addig ugyanis az is kiderül: Száni mester vajon tényleg javuló tendenciát mutatva ezúttal felfele indul a hullámhegyen, vagy csak egyszeri fellángolás volt a tegnapelőtt. A sorsolás nem könnyíti meg mindenesetre Beppe dolgát – a Vidi, a Fradi, és a bepörgő Kuttor Kutya ‘kövesdje ellen kéne valami menetelésfélébe kezdeni. Viszont ez annyira nem is baj: ha ezt megcsinálja, akkor én is megnyugszom.

De aminek még jobban örülnék, az valami gondolat lenne, valami elképzelés, amit beleláthatnék a csapatba. Ilyen volt az utóbbi bő másfél évtizedben a másodosztályban Gálhidinél, utána meglepő módon rulettBogesznél, egy jó félévig Dolcettinél. Más-más megközelítéssel, de rendre Supkánál. És tendenciózusan, makacsul és mindig Rossinál. Nem volt viszont ilyen lenyomozható alap-idea a hollandnál, nem volt Vérhódnál, és volt, csak kurvára besült öregPölőnél és szegény Trénernél. Látszik tehát, hogy nem kérek sokat. Csak látszódjon valami konstans játékkép, egy vagy több csereszabatos masszív taktikai elképzelés a kezdőcsapaton; és valami határozott közelítésmód a fiatalok felé.

Igen, a fiatalok. Némely olvasónkat e kérdéskör kapcsán ugyanúgy kiveri a lázas ideggörcs, mint amikor valaki kritikát fogalmaz meg a mostani vezetés, vagy klubműködés felé. Még egyszer leszögezném: ha valakinek nem tetszik valami a MOST-ban, az nem azt jelenti, hogy otthon az Örömódára csókolgatja az aranyozott Hemy ikonosztázt. Ha valaki szerint Sannino-val vannak gondok, az nem azt jelenti, hogy automatikusan 20 éves szerződést kötne Supkával (az csak személyes vélemény, hogy egy ilyen erősségű kerettel, mint az idei, az előd többre menne, és nem azt a nézhetetlen posványt játszatná, mint tavaly – de ez csak tipp, ezt készséggel elismerem, empíria nem támasztja alá). És a mostani téma: ha valaki a fiatalok játszatása és a saját nevelések keretbeli aránynövelése mellett érvel, könyörgöm, az nem azt jelenti, hogy egy Berla – Temesvári, Hajnal, Kovács, Komiszár, Szeles – Szendrei, Banó, Hegedűs, – Cipf, Adaylo kezdőcsapattal rohamozna… De engedtessék meg, hogy jobban tetszik az a koncepció, hogy 1-2 évig itthon vagy NB2-es kölcsönben érleljük az erős rutinos gerinc mellé betett – arra érdemes!- fiataljainkat, majd a 3. szezonban rámegyünk a legnagyobb kihívásra is, minthogy összekapkodjuk a gyökértelen légiós komákat és kivénhedt bohócligereket innen-onnan, építve a rosszabb esetben színtelen szagtalan csapatot, jobb esetben a Fradi-féle azonosulásra már alig alkalmas dragonyosalakulatot. Múltkor kommentben is jeleztem, most leírom itt is: 2016/17 > 1992-93. Pedig mindkettőt szerettem. (És tegyük hozzá, a 13. aranycsapat még legalább nem volt tele külföldivel).

Ha szelfmarketinget kéne oktatni valahol, Zsoldyt nyugodt szívvel ajánlom :)

Jön a szünet, ezzel Sannino és a vezetőség is most egy nagy időbónuszt kapott: lehet foldozni a lyukakat, haza lehet hozni Bangkokból a középpálya hiányzó láncszemét, és akkor én is befogom a pofámat egy évre. A helyzeten sokat segít, hogy a középpálya sérültjei visszatérni látszanak, Gazdi végre az őt hatékonytalansága miatt ekézőknek is mutatott egy szép villantást szombaton, Kesztyűs azt csinálja, mint tavaly Batik: a szidások ellenére teljesítménnyel igyekszik elfogadtatni magát, ami remek út (én is megkövetem a látatlanban leszólt srácot). King ugyanakkor elköszönt fél vagy egy évre, azzal vége is a kölcsönének, ha visszajut az MTK… ismét egy klasszikus kispesti pechsztori. Jobbulást a kisebbik Tékozlónak, végre kezdett volna egyenesbe jönni a teljesítménye, erre kiszáll. Na nem baj, a helyére hátravihető Heffler – ja nem, őt kibasztuk, mert csak. Persze erre mondhatjuk: tisztul a keret, King sérülésével senki se számolt, ne kukacoskodjak. Apropó, az általam cinkelt Morettit is leépítettük, azért jó a szakvezetés! Csak hát ki hozta Moretti barátunkat? Félve jegyzem meg, Hemy korszakában egy ilyen húzásért, hogy hozunk egy nyugger, csigalassú olaszt, aztán 4 hét után elküldjük, magyarázat nélkül (oké, nyilvánvaló), hát, a fél Tábor rakétavetőkkel lőtte volna az Öreg irodáját a sorompók felől… Viszont, hogy ne csak rosszat mondjak: Tujvel, ahogy reméltük, remek húzás volt, itt viszont az a hangulatkeltés volt fölösleges, hogy miért őt, miért nem az ingyenes Nagy Gertrúdot hoztuk. (Mert Tujvel jobb. Jár a piros pont az igazolóinknak).

A csapat tehát hol fogy, hol kiegészül, de remélhetőleg lassan kiegyenesedik és lecsökken az orvosi szoba forgalma az UP Központban. A Mister pedig induljon el egy látható, értelmezhető úton, vagy ha ez nem megy, és csak Erik-féle fellángolás volt az Újpest elleni siker, akkor viszont adja át a helyét a következő kisetap után egy olyan fazonnak, aki tényleg évekre előre lefektethető elképzelésekkel érkezik hozzánk, és akar valamit csinálni Kispesten, ahogy pl. akart Rossi vagy épp Supka. És nem annyi a mesterteve, hogy csak Lékenszkedne egy jót a nyugdíjas évek előtt, mert Budapestnek szépek a gyógyfürdői és kedvesek az emberek.

Fotók: Lovi – 1909foto.hu.

“Ízlések és pofonok” bejegyzéshez 163 hozzászólás

 1. Gondoltam ide irom mert ez az uj poszt. Az jutott eszembe, hogy van meg asztal amit a marketing stb hasonlo osztaly nem foglalt el? Ertem en meg volt par uj video aztan lealltak azzal os. Kivancsi leszek egy fel csapatnyi marketinges mit fog csinalni. Raadasul azert nem is nevesincsek.

  1. Azért ez jobb, mint krasznodari együttműködésről hazudozni vagy az izraeli tulaj néni zsebében kotorászni.

 2. Most csak azt nem tudom hirtelen, melyik mester is volt az amely előre lefektethető elképzeléssel kezdte az idényt. Mindegyik kisérletezgetett, és csak utánna kezdett variálgatni. Az edzőtáborban és a kupameccseken is totál csatárok nélkül játszottunk, nem is volt szinte játékoskeret. Közben meg hullottak az emberek. Részemről nem tartom az öreget rossznak, mert próbálunk a padlón játszani. Supka féle előre rúgom a labdát majd csak lesz valami “taktikától” majdnem elment az életkedvem.

  1. 2007ben Supkaval nagyon szép focit jatszottunk,
   2012 öszén
   2018 tavaszi szezon végére (plUjpest, Vasas meccsek)
   2018 ösze elején szintén.
   Ha voltak jatékosai, azokat mindig tudta hasznalni és minöségi jatékot jatszottunk.

   RW posztja pont arrol (is) szol, hogy tökre jo lenne, ha néhanyotok nem politikat csinalna a Kispest-szurkoloi létböl és a sajat elfogult érzelmi skalaja alapjan allna be egy edzö (jatékos, tulaj, stb) mögé.

   Egyébként én is inkabb a keret küzdeni akarasat lattam szombaton és kevésbé a taktikai tudatossagot, de a következö harom meccs majd megmutatja a dolgokat.

   1. és aki nem ért veled egyet az elfogult és politikát is csinál egyben… ?
    korrekt… :)
    de azért azt, hogy kinek milyen foci tetszik, mindenki el tudja dönteni, pls. ne legyen már hivatalosan definiálva, hogy a “18 őszi foci az szép volt”, mert pl. neked tetszett….vicc.

    1. Azért a foci nem ennyire relativ dolog, vannak mérhetö elemei és ebben Supka nem allt rosszul,finoman fogalmazva sem.
     Ennen ellenére itt elég meredek véleményeket olvasni néha, pl “Supka szélhamos”, “kokler”, ezeket azért hadd ne kelljen nem megmosolyognunk.
     Nyilvan ide nem szakértök irnak, csak szurkolok, ezt elfogadom.

     1. Sokféle, néha szélsőséges véleményt olvasni, erről is szól a blog, 1 idő után mindenki tudja, hogy kik azok, akinek a véleményére jobban ad, másokéra kevésbé.
      De hogy kellene ezt értelmezni, hogy ” sajat elfogult érzelmi skalaja alapjan”… ? Basszus…mindenkinek saját érzelmi skálája van és mindenki elfogult az ízlése szerint :), és persze mindenki az intelligenciája szerint fogalmazza ezt meg!
      Ez utóbbit joggal kritizálhatod, ha úgy érzed, de magát az ízlését hagyd már meg mindenkinek, pls…és van, ami nem mérhető , mégis néha ez a legfontosabb.
      Itt spec. én úgy látom, h Döme csak az ívelgetős SA játékot viszonyította a jelenlegi lapospasszos kezdeményhez, ezért nem értettem a reakciódat

      1. Sokpasszosan még nem jatszunk, az pl tavaly a Dudelangére volt jellemzö.

       1. Nem véletlenül írtam kezdeményt, mert abban mindenképp igaza volt még Dömének, hogy folyamatosan változó kerettel kellene Sanyinak valami “állandót” kreálni.
        Egyelőre ennyire futotta…én spec. nem tudnám még eldönteni h milyen edző,

        1. Tavaly is folyamatosan valtozott a keret, tavaly összel raadasul még normals edzöpalyaink sem voltak, csak télen kaptuk meg a központot.
         Szerintem a lehetöségek tekintetében az olasz sokkal jobban all az elözö évekhez képest.

         Remélem, tud vele élni.

        2. Mindenesetre az már látható, hogy annak a kritériumnak, amivel a jó edző “kezdődik”, megfelel: a játékosai szeretik.
         Ennek sokkal nagyobb a jelentősége, mint az ember gondolná, mert az edzői munka talán 30 százaléka az ún. szakma, a többi pszichológia.

      2. Nem mindenki tudja. Inkább mindenki eldönti. Egy példa :a kapusedzőnk nem kevés videót nézett meg, mire a lehetőségek közül meglőttük a Robit vagy a Tujvelt. Erre mondom azt, hogy pl a Bognárnak nincs ilyen szintű tag a stábjában. Pedig itt ment a szokásos “miémiézmiértnemazozás”.És most felejtsük el a “grófot simán potoljuk házon belülözést”.Ad vki vagy nem ad, mondjuk az én véleményemre, azért előbb -utóbb szerintem meggondolja magát.

     2. Én szakértőszurkolónak tartom magam.A kettő nem zárja ki egymást. Amilyen vitákba én belemegyek, pl Bano, Danilo, Kesztyű, a teljesség igénye nélkül, azt a belerakott idő, pénz,tapasztalatra alapozom. Nem nagyon tévedek(többnyire).Nincs mosolygós fej.

      1. 😅😅😅😅
       Teszek én helyetted…😉☺

       …ha másért nem, hát spontán csak azért, mert az öndícséret szinte mindig büdös!!!!!!😉

   2. Azért elég nehéz észre nem venni, hogy a korábbi fel- és beívelgetős játék helyett, amivel szinte egyetlen helyzetet sem sikerült kialakítani (mert a védők tetmészetesen mindent kifejeltek), egyre inkább a labda földön járatása megy, jönnek a helyzetek és a gólok, és nézhető a csapat játéka.
    Lehet persze azt mondani hogy semmi látható változás nincs, de akkor beszéljünk másról.
    Korrektebb a cím: Ízlések és pofonok… kinek mi tetszik. De ne vitassuk el az edző munkáját. Mondjuk, a szurkolói “értékítéletnél” valamivel nagyobb a súlya a játékosok edzőhöz való viszonyának. :)

    1. Fent van a YouTube on (vagy a klubhonlaopn is) a tavalyi Mezökövesd elleni elsö meccsünk, nézd meg, gyönyörü haromszögelések mentek végig.
     Most latvanyosabban Lanza visszajövetele utan javultunk fel, szoval én a jatékoskeret k~pesség~t latom ebben.

     Tavaly Supka Vadocz tavozasa utan rajött, hogy Danilo és NGog fizikumara és Holender gyorsasagara épithetünk. Velük igy egyben öngyilkossag lett volna passzjatékot eröltetni.

     1. Ebben egyetértek veled, nem mindegy kikkel akarsz rövidpasszos játékot játszatni. Van, akivel lehetetlen. De a beidegződéseket az edzőnek nyesegetnie kell, és sulykolnia azt, amit látni szeretne.

     2. Ja, csak az előre vágott labdák 99%-a azonnal jött vissza, mert nem voltak meg a mozgások hozzá és olyan nagy távolság volt a támadók és a középpálya között, hogy simán levédekezték ezeket. A góljaink jelentős részét pontrúgások során szereztük, mert ott nem volt ilyen probléma..

   3. Ne haragudj, de olyan labda nélküli bemozgásokat produkáltunk már a Debrecen ellen is, amit Supka alatt egyszer se.. Látszott a szombati meccsen is, hogy tudatosan játszunk a szélekre, átforgatjuk a labdát, és “véletlenül” tényleg ott van a felfutó ember.. Gazdag se véletlenül volt ott, ahol a góljánál, és King se véletlenül indult be, hogy megkapja Lanza labdáját, és Uzoma se véletlenül érkezett a kapu elé..

    1. Bizony. Meg volt néhány olyan kontra, millimétereken múlt, fejére esett a visszafutónak, sarkára pattant stb.

    2. Lanzafame, Gazdag és King azért éveket játszottak egymás mellett. Lanzafame és King mindig nagyon érezték egymást. Én is úgy látom, hogy ez ennek köszönhető inkább.

    3. Ugyanugy megvoltak a mozgasok szerintem, az akkori taktika szerint.
     De mindegy, majd meglatjuk, mit produkslunk a szezonban.

   4. Minden támadásunk a füvön futott, nem a levegőben, már amelyekből gól lett.

 3. Mindennel egyetértek, harom megjegyzés:
  – King iszonyat fajo kiesés, meg fogjuk érezni,
  – Vadoczot a Kitchee küldte el, remélem, nem azért, mert annyira belassult. Mar tavaly is cinkelték egyesek.

  Edzökérdés: Valakinek mar irtam privatban, hogy nekem Bognar Gyuri munkaja az nb2ben nagyon szimpatikus és Gyuri emlékeim szerint nalunk sem volt rossz.
  Évek ota szép jatékot (fiatalokkal) jatszik a Budaörssel és stabil csapata van. Intelligensen nyilatkozik. Igen, ö volt a kaszinos Gyuri, de én adnék neki lehetöséget, ez mar egy régi sztori.
  Bognar Gyurinak örülnék személy szerint a magyarok közül és az akadémistakhoz jobban illö jaték kiépitésére is képes lehetne.

   1. Bognar Gyurival mi a bajod?
    Minöségi munkat rak le évek ota és a Kasinos ügye elött az nb1ben is jol dolgozott,pl emlékeim szerint velünk is.

    1. 1.Akár a szavazásaid, terelgeted az embereket a saját “utcádba”
     2.Van edzőnk
     3.Nb2-nb1 nagy különbség
     4.Nincs ilyen szintű stábja
     5.Túl nagy Club ez neki
     6.Nem kell fiatal aki nem üti meg az nb1-et. Nem az nb 2-t 7.Softbundás,lásd a tavalyi Budaörs meccseket a végén

     1. Fiataloknak. Softbunda=peldaul nem vallalod ezért -azért az nb1-et, fiatalokat, sérülésből visszatérőket, 2.-3. számu kapusokat játszatsz stb.
      Valamint jól fizet, pl aczél z.

     2. Sehova nem terelgetek senkit.

      Szerintem ha valaki éveken at jol dolgozik a fiatalokkal az nb2ben, akkor megérdemli egy idö utan a lehetöséget magasabb szinte is. Stabot össze tudna allitani szabadon.

      Itt Attilaval szemben két valamennyire allando kritikat latok:
      – idegesitö sablon nyulatkozatok
      – célfutball sokpasszos jaték helyett.

      Bognar sokpasszos focit jatszik és talan a legkorrektebben nyilatkozo edzö, akit valaha lattam.

      1. Softbunda-konkrét példa.
       Törökbálinton játszottunk, sokkal erosebb csapat ,volt nb1-s játékosokkal ,simán vertek minket. A csereként beálló kocsmárost hagytam gólt lőni, egy láda sörért. Ciki nem ciki, jól esett a végén.

    2. Őt játékosmegfigyelőnek tudnám nálunk elképzelni, mert nagyon jó szeme van ehhez a játékhoz.

    3. Úristen, ennél már nincs lejjebb! Bognár Gyuri, ez beteg….Hogy tudsz ilyet kitalálni?

     1. Nem vagyok beteg, egészséges vagyok, köszönöm kérdésed. Nézem és figyelem az nb3tol felfele a bajnoksagokat, remélem, nem haragszol, ha nem a te békaperspektivad, hanem az altalam latottak alapjan alkotok véleményt.

      1. Jól van, még szerencse, hogy nem te vezeted a klubot..Elképzelem ahogy Lanzafame elfogadja Bognár utasításait, komolytalan lenne az egész. Maradjon Sannino óriási baj lenne, ha most elkezdenénk kapkodni edzőszinten. Kifogunk egyenesedni az olasszal is, ja és látszik a stílus váltás Supkához képest, várható volt hogy ez nem fog zökkenőmentesen menni.

       1. Mondjuk épp abban sincs semmi, ha egy játékosnak Bognár Gyuri ad jó tanácsot, sőt… Egy egykori balszélsője mesélte, hogy nem boldogult a jobb-bekkjével (Molnár Zoltán), a szünetben csak annyit mondott neki Bognár hogy “Zolinak süket a bal lába, befelé cselezz”. A szélső megfogadta, és góllal meg egy gólpasszal hozta le a folytatást.

        1. Igazi fenomén hogy ezt észrevette..Csodálom hogy nem az MU-nál van

       2. Gondolom, te hasonlo stilusban kritizaltad volna Erik ten Hag kinevezését is az Ajax élére.. Mondvan, hogy ki ez?
        Nem mondtam, hogy kapkodjunk, RW posztjara reagaltam (“magyar edzöi felhozatal”)
        Lanzafame nem olyan kaliberü futballista, aki atnézhetne egy magyar edzön. És a klubvezetés – idealis esetben – koncepcio felépitéséröl (beleértve ide az akadémia és felnöttcsapat kooperaciojat) , nem pedig egyszem olasz jatékosok hangulatarol szol.
        Most nem a koncepcio latszik egyelöre a jobb igazolasok ellenére sem (és itt most nem is pl az Uefa fellebbezés altalad meg nem értett dilemmaira gondolok).

        1. Én nem szeretem Lanzát mióta azt tette amit tett, és igen igazad van nem nézhet át az edzőn attól függetlenül hogy magyar vagy nem magyar…De hidd el hogy tudat alatt átnézne amikor Gyuri elkezdené tologatni mágnestáblán a bábúkat…Bemutatná mit tanult Budaörsön az nb2-ben, azért Lanzafame nagyobb klubokban olasz edzők taktikai utasításai alatt nőtt fel, ja és nem ugatja a focit, hanem toronymagasan NB1 legjobb játékosa, kezelni azonban tudni kell.

         1. Bognár Gyuri az életben eléggé laza személyiség (volt szerencsém vele találkozni), nem biztos, hogy rosszabbul jönne vele ki Lanzafame, mint bárkivel.

          1. Kopasz nélkül Lanza sem lenne. Ezt az apróságot se hagyjuk figyelmen kívül!

         2. Szerintem ebben ez a szokasos kissé tipikus magyar kissebbrendüség érzés huzodik.. Hogy jajj, csak nehogy magyar edzöt, mert itt a nagy Lanza, stb.

          Mondom, évek ota követem és Bognarnal valodi épitkezés latni. Most az nb1 ennyire komoly bajnoksag, hogy nem peobalkozhat egy, az nb2ben bizonyito, szép futballt jatszat edzö?
          Én nem hinném.

          Dolcettinek is örülnék, de azzal nem megy elöre a foci k, ha közpénzböl külföldieknek toljuk ki a nagy gazsékat. Szerintem, én igy latom.

          1. Dehogy nem, csak nem Bognár, aki az elmúlt években Souza, Dárdai stb. kapcsán ennyi marhaságot összehozott..

       3. Mer’ Sannino utasítását elfogadja szted Lanza?
        Zárójelben teszem hozzá: Bognár sztem sem rossz edző.

         1. És az azt jelenti,hogy elfogadja az utasítását?
          Mi van ha pont fordítva van? 😉
          (Azaz Sannino fogadja el Lanza utasítását?)

          1. Ez az ára Lanzafaménak, vagy bevállaljuk, vagy levonhatunk végső helyezésünkből 3-4 helyet…

  1. Szerintem Dajka Laci lenne jó edzőnek.Már van NB I-es tapasztalata is,volt válogatott mellett pályaedző.Segítői Csábi és Kovács Kálmán.

 4. ‼️ Mivel több csatornán is jelezték felém, hogy nem minden stimmel a beszélgetés hangvételével, amíg nem kerülök gép elé, hogy megnézzem, addig zárolom itt a kommentelés lehetőségét.

   1. Ezt ne is várja el senki sztem,meg azt sem,hogy ezt még el is kelljen magyarázni nekik. Ha nem tetszik,majd csinálnak maguknak blogot. Amúgy azt sem értem,ha van egy-két durvább párbeszéd(van,hogy elpattan a húr),miért éreznek egyesek késztetést arra,h egyből nálad sírjanak emiatt. A kis erzékeny lelkek.

    1. Nem kimondottan nálam, hanem én kapom az értesítést, ha egy kommentre több flag érkezik (disqus), ha panasz merül fel az oldalon, sőt mindenről. Ahhoz pedig végképp nincs pofám, hogy más (RW) idejét kössem le, a magamét pedig eldöntöm, hogy mikor. Ennyire egyszerű.

     1. Mindegy,a lényeg az, így sem lehet kevésbé “fárasztó” a dolog.

  1. Nem szokásom ilyen módon megnyilvánulni, amit tettem tegnap, de megtettem, vállalom. Azt viszont nem tudom szó nélkül hagyni, hogy ez a Highlander álnevű kolléga milyen hangnemben írogat itt bárkiről, legyen az kommentelő, hozzászóló, szurkoló, játékos,tulajdonos, etc..
   Fontos megjegyezni, miután észlelte a válaszomat, átszerkesztette a sajátját… Ekkora féregséget ritkán tapasztalok…
   Az, hogy őt nem tiltod ki innen, az még no comment. Na mindegy… Ritkulok!

   1. Ne vegyük fel egymást sztem ennyire.
    Nekünk is volt egymássak szóváltásunk,feszkónk,de én pl abszolút nem haragszok sem rád,sem másra. Fontos mindenki vélemenye,ugy gondolom. Csúnya beszed nálam nem gond,Highlandersnek meg van egy stílusa,engem nem zavar. Te sem vedd fel sztem.

    1. Engem zavar. Szerintem sokmindenkit is zavar rajtam kívül. Én leírtam amit gondolok, gondoltam, vállalom.
     A vita fontos, az viszi előre a világot, de a személyeskedés… és mindig… Az no comment.

     1. Van igazad és meg is értelek.
      Nekem könnyebb,mert én sokszor hasonlóan gondolom(mármint a mondanivaló lényegét),mint Highlanders(azért úgy egyszerűbb,bevallom).

     2. Sajnos Te álltál bele először keményen, Tőle a válasz jött csak, persze hogy visszaszól, amit írtál arra jogos volt. Türelem az fontos…Highlanderes-nek meg van a maga stílusa, én ha nem adok neki igazat, akkor sem tudom felidegesíteni már magam rajta…

      1. Ha jól értem Sanzi mostani mondatait, mi már nem látjuk, hogy ő mire írta azt a gáz kommentet, mert Highlanders utólag kozmetikázta a sajátját. Persze nem azt mondom, hogy Sanzi kommentje rendben volt, akármit is írt a hegylakó, csak a “ki kezdte” kérdéskör lehet hogy árnyaltabb.
       Az viszont biztos, hogy Highlanders fórumos tevékenysége egy időzített bomba. Miatta bármikor elszakadhat a cérna valamelyik kommentelőnél. Ahogy Hanta is írta, adminisztratív eszközökkel nem tudunk ellene tenni. Kénytelenek leszünk okosak lenni. És ez nem is baj. Itt volna már az ideje, hogy az emberek intelligensen viselkedjenek az élet minden területén, ha már intelligens fajnak tartjuk magunkat. A szabályok nem tudnak megvédeni minket a saját hülyeségünktől. Nőjünk fel.

       1. Ez nem igaz, hogy nem lehet ellene tenni, IP cím alapján is le lehet tiltani valakit. Más fórumokon is megteszik ezt.

        1. Magyarországon (és a szinte csak kizárólag IPv4-et használó egyéb országokban) annyira kevés az IP-cím, hogy csak külön előfizetéssel lehet állandót kapni, tehát mindig változik, hogy ki honnan jelentkezik be. (Plusz ugye más az IP mobilon, otthon, útközben, munkahelyen, etc.) Nem megoldás.

         1. Valahogy pl. az ulloi129.hu-n mégis megoldják ezt, több Kispest-szurkoló ki lett tiltva onnan és nem tudnak már hozzászólni egyáltalán.

          1. Jó, de nekem nincs annyi időm, mint nekik. Egyrészt munka, másrészt magánélet, harmadrészt étkezés, meg amúgy is, egy csomó minden másra szívesebben szakítanék időt, mint a moderálgatásra.

          2. Nem kell minden nap törölgetni, egy jól ütemezett kommentelő/hozzászólás törlése és figyelmeztetés hosszabb időre és visszamenőleg is orvosol problémákat.

           Aligha hinném például, hogy Latabárnak már konkrétan a beazonosítható személyére utaló sértéseket el kellene viselnie itt. Ezek már messze túlmennek bizonyos határokon és ha például kb. egy évvel ezelőtt történt volna egy törlés, most nem lennének ilyen problémák.

        2. Ipconfig release
         Ipconfig reset
         Próbáld ki és ellenőrizd az ip címedet előtte és utána…

     1. Ha ez valamiféle békülési szándék jele, akkor üdvözlöm. De ki lehet hallani belőle burkolt fenyegetést is. Remélem nem utóbbiról van szó. Én nem tudom eldönteni.

     2. Ki keresi?!
      Én biztosan nem!
      Ez most megint egy burkolt fenyegetés?!
      Sokan mem értenek veled egyet, mint ahogy velem sem, és én sem.értek egyet sokszor sokakkal!
      De a tapló, pocskondiázó, fenyegető hangnemet, kizárólag te képviseled itt!
      Vered a melled, hogy te mekkora király vagy, mennyire szókimondó, egyenes jellem, aztán pl a gusztustalan szöveged amit tegnap is írtál Sanzinak, 2 óra múlva törlöd, nehogy kikapj Hantától! Tökös viselkedés!
      Az egyet nem értés egy dolog! Az sztem még nem jelent egyértelműen IQ hiányt!
      De amikor úgy folyik az ember szájából / főleg egy ilyen közösségben mint ez a blog, ahol ez egyáltalán nem jellemző / az ostobaság, a ” sz.r “, a másik becsmérlése, mint a tiedből szinte napi rendszerességgel, na, ott már gyanítom baj van!
      Folyamatosan csesztetjük a mai gyerekeket, amiért azok akik, és olyanok amilyenek, és vajon miért is ilyenek!? Hát, nem tudom, téged olvasva van-e olyan ember, aki nem vágja rögtön a választ a problémákra

      1. Erről beszéltem fentebb, @v@veghhanta:disqus . Egy másik nicknév alatt bejelentkezik és ilyen stílusban pocskondiázza a másikat. Ezt nem igaz, hogy el kell viselni itt a továbbiakban és csak néztek ki a fejetekből, mint Rozi a moziban.

       1. Olyan sokat írt nekem Gluten-no, vagy olyan csúnyát, hogy spamnek kellett jelölni? :)

   2. Sajnos a rendszer sajátosságai miatt (bárki regisztrálhat újra), teljesen felesleges kitiltani bárkit is. Mellékesen nem is szeretnék ilyesmit csinálni, mert hiszek abban (bár egyre kevésbé), hogy az emberek képesek normálisan viselkedni egymás társaságában.

    1. De legalább azt mond meg, hogy hány lájkot kapott a hozzászólásom…

    2. Sajnos, Sanzival kell egyetértenem. Highalnders (- aki egy másik nicknév alatt egy másik fórumon is gyakran rendezi a fesztivált – ) kötözködő stílusa szinte ellehetetleníti, hogy normális hangnemben zajlodjón a diskurzus. Nemcsak más kommentelőket provokál, olykor fenyeget, hanem tulajdonossal, játékosokkal, fiatalokkal szemben is gerjeszti a hangulatot. És ez már évek óta zajlik ezen a blogon.
     Ez visszaélés a kommentelés lehetőségével. És vannak itt mások is, akik a kommentelést arra használják, hogy az edzőt szidalmazzák, vagy az akadémistákat, stb. Az nem jut eszébe senkinek, hogy adott esetben itt valakinek a fia játszik a fiatalok között?
     Szerintem már rég fel kellett volna lépned ezzel szemben, mert ez a blognak káros, sokan azért nem szólnak hozzá, mert tudják, hogy leírnak egy értelmes véleményt és néhányan majd nicknevek alatt belekötnek.
     Itt lenne az ideje már ebbe beleavatkozni.

     1. Nyitott vagyok a javaslatokra, és tényleg csak pár elvárásom lenne:
      – ne vigye el sok időmet naponta;
      – kényelmesen használható legyen;
      – objektív megoldás legyen, tehát bármilyen helyzetben egyértelműen működjön;
      – üzembiztos legyen a működése, ha egy szabály él, akkor az éljen.
      Jelenleg az egész internet ezzel küzd, szóval, ha van egy jó ötleted, tényleg figyelmesen hallgatom, akár itt, akár a hanta@taccs.hu címen.

      1. Szerintem nem objektív megoldásra lenne szükség, pont, hogy egyéni mérlegelésre. Nem túlszabályozottság, vagy egy fórum-törvénykönyv kell, hanem csak biztosítani az olvasók és kommentelők szórakozását és minél értelmesebb diskurzusát.

 5. Más pesti csapat is hívja Vadóczot. Az m4sport-on volt tegnap.

   1. Volt már rá példa, hogy más csapatot választott a “kis kedvenc” játékosunk. Szóval én nem lepődnék meg semmin. Viszont benne még nagyobbat csalódnék, mint Lanzában, mert Vadócznak, a klub mindig segítő kezet nyújtott és elviseltük, ha csak pár meccs erejéig is szegődik hozzánk. Amúgy melyik csapat hívja? MTK, Vasas? Fradi, újpest sztem esélytelen.

     1. Szerintem nem Vadóczra, hanem pl. Air Sanyira, Szerető Krisztoferre stb. gondolt a kis kedvencünk kifejezéssel, de majd javít, ha tévednék

      1. Köszönöm Ferenc! Valóban így értettem és jeleztem is fentebb. Vadival semmi gond…..addig, amíg hozzánk tér vissza. :)

     2. Szerinem nincs alternatíva…Van max. 1-2 éve. Van annyira értelmes, intelligens, hogy a “mítoszát” nem rombolja le némi pluszért. A kérdés, hogy a klub akarja-e? De ez is csak költői, ha mást /szakmai okokat nem is vesszük/, a Kun ~cimbi, az Azurák meg jó marketinges…
      Ráadásul a ratyi és a sötétvár max azért vinné, hogy ide ne jöjjön.
      Szerintem a köv. 1-2 évben valami tróeát akar a Honvéddal, játszani akar a stadion avatón, aztán meg lehet itt szakmai igazgató.
      Várom a bejelentést!😉

     3. pl: Torghelle is elment a Vidibe, amint tehette? Bobál-Paks, Détári sem Honvédba jött haza.

  1. ” Ha hazatérnék, akkor talán visszatérhetnék a válogatottba – ezt duruzsolják sokszor a fülembe. Ez tényleg nyomós érv amellett, hogy érdemes lenne újra Magyarországon játszanom. Ha külföldi lennék, akkor biztosan nem a Honvédban gondolkodnék, hanem a Fradiban vagy a Videotonban. De én Kispesten nevelkedtem. Nekem a metró a Határ út, a villamos a 42-es, a stadion a Bozsik. Nehezen tudom elképzelni, hogy otthonról elindulva meg kellene álljak a Népligetnél.”

   Meglátjuk mi lesz

   https://www.origo.hu/sport/futball/20180406-interju-vadocz-krisztian-magyar-labdarugas-hongkong-kitchee.html

    1. persze, de a mondanivaló lényegén nem változtat a hogy mikori. Nem is mint friss hírt szándékoztam belinkelni, csak mint egy igazodási pontot, amihez mérve kiderülhet, hogy diplomatikus és hízelgő volt-e ez a mondat akkor, vagy Krisztián tényleg olyan fasza gyerek, mint akinek megismertük és szeretjük, azaz egy őszinte ember, azon ritka egyéniség, akinek a Honvéd iránti hűsége nem csak üres frázis. (ebben reménykedem)

     1. Valahogy most eszembe jutott egy Gróf nevű, talán kapus volt a srác nálunk, vagy mi?!
      Az is nyilatkozott ilyesmiket, ha jól emlékszem, aztán elment valami másik csapatba…

      Félre ne érts, kurvára várom Vadóczot, bár jönne, de ezeknek a public relations interjúknak vajmi kevés jelentősége van.

    2. Másfél év alatt azért csak nem évültek el ezek a szavak… Az sem kizárt, hogy Moretti azért lett pcsán rúgva, hogy Vadócz bérére legyen zsuga. Akár.
     Minden esetre fura, hogy ide hozzák a csávót, az edző haverja, 100 éve spanok, és mire feljönne erőnlétben, 2 félidei játék után a szájába gyűrik a repjegyet, hogy csao, finito… 😎 Vagy levezetni jött, és érezte, hogy a mennyei az nem erre való, és magától ment 😂

  2. Ez mekkora kacsa :D
   Ahogy az is, hogy elzavarták a Kitchee-től, mert lassú volt… Vadócz volt a legértékesebb játékosuk.

   1. Persze. Full kamu,hogy elzavarták. Ezt amúgy itt találta ki vmi szagértő.
    Felbontotta,mert megy valahova máshova. Az a kerdes hova.

    1. A Kitchee honlapjan all, hogy az edzö döntött, mely külföldi jatékosokkal tölti fel a rendelkezésre allo kontingenst (maximalva van a külföldi jatékosok létszama) és Vadoczot kihagyta az edzö többéves szerzödése ellenére.
     Ezek utan bonthatta fel a szerzödését.

     Legyszives,olvass utana, mielött mast savazol anélkül, hogy te magad vennéd erre a faradtsagot.

     1. Te írtad? 😄
      Oké,akkor bocs.
      Egyebként bármi lehet ott is,attól,hogy mit kommunikál a klubhonlap(nem kell rá mérget venni,hogy az úgy is van).

      1. 2020ig tartó szerződése volt, szerinted csak úgy elengedték volna, ha számítanak rá?
       Ne gyerekeskedj..
       Megöregedett, 34 éves, annyi idős, mint Tőzsér, aki most jelentette be, hogy jövő nyáron valószínűleg befejezi.

       1. Tavaly extra formában játszotta nálunk azt a pár meccset. Nem hiszem,hogy nem tudna nekünk bőven segíteni. Az sem érdekel mi volt kint,a lényeg : jöjjön! Ez a véleményem.

  3. Hát csak ide jön, talán még meg is tudják fizetni nerék… 😎

 6. Tegnap este láttam úgy 35 percet a Győr-Vasas nb2-es meccsből. Döbbenetesen gyenge színvonal volt. Amikor közelről mutattak játékosokat, jó pár (főleg fiatal) mozgása, testtartása még csak sportolóra sem emlékeztetett, nem hogy futballistára.
  Vajon mégis a magyar utánpótlásban milyen mozgáskoordinációs, fizikai felkészítő gyakorlatokat végeztetnek a srácokkal?
  Én 19 éves koromban szétrobbantam anno az erőtől, 77 kg csupa izom volt rajtam, és még elég technikásan is fociztam, mai napig a technikás, fineszes védőket kedvelem jobban, itt meg 40-50 kilós suta mozgású gyerekek próbálnak nem felborulni a kicsit erősebben fújdogáló szél miatt.
  Néha egy-egy zseni kitermelődik a kis termetű futbballisták közül a világ focijában is (Messi, Modric), de azok baromi gyorsan gondolkodnak, elképesztően kontrollálják a labdát stb. Nincs a nagydarab a jó futballista fétisem, de amikor látok 8-10 ennyire vékony, ügyetlen srácot egy meccsen a magyar másodosztályban, akik még fejben is baromi lassúak, akkor elképzelni se tudom, mi történik a magyar utánpótlásképzésben.
  A tavalyi bokaműtétem után a gyógytornán láttam egy csak a Kispest feliratú pólóban tornázó személyt. A torna után beszélgetésbe elegyedtünk. Kiderült, az egyik budapesti nem első osztályú klubban egyfajta technikai vezető. Mondta, h hozzájuk is hozzák a borzasztóan ügyetlen, gyenge fizikumú 14-16 éves srácokat, akik annyira rossz alapokkal rendelkeznek, h vért izzadva se tudnak komoly futballistát faragni belőlük.
  Asszem itt a belga Double Pass (?) vizsgálati eredménye cseng vissza. Ők mondták, h a legnagyobb gond a magyar fociban, a 6-12 évesek rossz kiválasztási mechanizmusa, és az ebben a korban a hiányos képzés.
  Bocs a hosszú kommentért. 🙂

  1. Dettó ugyanezt néztem én is. Volt a 2. félidőben egy tők sima de rámenős ütközés. A győri gyerek úgy repült el és úgy terült el, mintha legalábbis Mike Tájdzonnal találkozott volna… A legszebb az egészben, hogy még sárgát is kapott a vasasos… Hihetetlen volt.
   De az a raklapnyi vékonyka, gyengécske gyerek… Utána vagy előre néztem a Stuttgart Bochum ugyancsak 2. ligás meccset… Szánalmas a magyar foci!

  2. Sajna így van. Évek óta írogatom, de mindig lebunkóznak, mert az akadémia szent és sérthetetlen.

   1. Nem pont ezt írtam, olvasd el kérlek figyelmesebben.
    Nem az akadémiai rendszer hibája, h már 6-12 éves korban rossz a kiválasztás, a képzés, emiatt pont ki se derült még, mennyire lenne hatékony az akadémiai rendszer, mert nem kapnak megfelelő “nyersanyagot”.
    Az hogy az U10-ben az edző haverjának a gyereke játszik az ügyesebb, gyorsabb gyerek helyett, az megint nem az akadémiai rendszer hibája.
    Biztosan van mit fejleszteni az Akadémiák működésén is, de kb ki se derül, h pontosan mit kellene, ha többségében nagyon rossz alapanyaggal érkeznek a 14 éves gyerekek az Akadémiára.

  3. Pont a juliúsi ankéton néztem a mikrofon hordó akadémistákat. 4-en voltak de szerintem együtt sem voltak 2 mázsa.
   15-17 évesek voltak.
   Azt szokták mondani utánpótlás szakemberek hogy azért vannak óvatosan a konditermes edzéssel mert az izomkötegektöl belassulnak, és veszítenek a technikájukból……
   Na most jelenleg tetű lassúak az up játékosok, és a technikát hírből sem ismerik….. Lehet meg kellene próbálni izomzatot építeni rájuk hátha lesz eredménye.
   Meg nézek egy u-17 magyarválogatott meccset és a mi a gyerekeink nagyrészt fele olyan vastagok mint az ellen.

  4. Hogy megy mostanában egyáltalán a kiválasztás? Engem 8-10 éves koromban elvittek szüleim a Vasas tenisz szakosztályának válogatójára. A feladatok után nyilvánosan kihirdették az tesztek utáni rangsort (akkoriban még nem kellett a gyerekek lelkivilágával törődni), ami valahogy engem hozott ki elsőnek (jó labdaérzékem volt, gondolom azt hitték, a fizikai részt könnyebb lesz megtanítaniuk, mint a gyors srácoknak egyeneset ütni). Aztán persze hamar kiderült, hogy annyi pénzt kellett volna havonta fizetni az edzésekért, ami nem is rosszul kereső szüleim fizetésének majdnem 20%-a lett volna… Úgyhogy a tesztek első 3 helyezettje egyből “visszalépett”, és nyilván olyanokkal töltötték fel a keretet, akikről már akkor tudták, hogy soha nem lesznek igazolt felnőtt versenyzők, viszont a szüleik perkáltak rendesen… Ha ez most is hasonlóan megy, az részben megmagyarázná ezt a jelenséget, egyben igencsak szomorú lenne, hogy 2019-ben még mindig itt tartunk.

    1. Gondolhatod, milyen lehetett a többi gyerek… :D Aztán mondjuk önszorgalomból megtanultam valamelyest teniszezni, a magasságom miatt a szerváim elég jók voltak, a tenyereseimmel sem voltak különösebb gondok, de a fonákot soha az életben nem tanultam meg rendesen ütni, azzal asszem okoztam volna pár ősz hajszálat annak az edzőnek, aki megpróbálta volna belém nevelni… :D

     1. A győztesnek nem kell magyarázkodni! Az eredmény beszél helyette. :)

     2. A román Dulgheru -t ismered? Román női teniszező. Top 100as… Nem tudja a klasszikus tenyerest, helyette egy ilyen pingpong szerű csavart tenyerest üt… Top100as!

      1. Nem láttam, de játszottam párost olyan teniszedző ellen, akinek minden tenyerese ilyen volt, csak pár centit emelkedett utána a labda a salakról, azt meg csak visszabuzizni lehetett, támadni belőle képtelenség… Neki nem is nagyon ütöttünk soha a tenyeres oldalára… :D

       1. Ez az! Jól látod. Alig pattan fel a labda, nem erős csak olyan bazdmeg… 😉

        1. Vagy egy óra volt, mire egyáltalán rájöttem, ezeknél a labdáknál hová kell állnom, mert ugyebár visszafelé is pörgette, így nem jött el addig a labda, mint várta volna az ember. Röhögött is a csávó a párjával, de aztán a további pár hónapban míg egymás ellen játszottunk, már nem volt sok örömük a mosolygásra… :D

     3. Én nyolcéves koromban egy versenyen sírásba kergettem ellenfelem azzal, hogy csak tenyerest ütöttem mindenhonnan :) A meccset megnyertem, de mondanom se kell, hogy belőlem se lett egy Federer…

   1. Ismerősöm kisfia 13 éves. Fagyi viszi a gyereket a Dabasból. 2,5-3 milliót költöttek rá eddig…
    Mondjuk egy nagyon ügyes kissrácról beszélek!

  5. Tényleg érthetetlen. Nem esznek húst, zöldséget? Vagy az erősebbek elmenned kézire meg kosarazni? Vagy túl sokan mentek külföldre?

   1. Ma is rengeteg tehetséges gyerek van, de be se kerülnek a rendszerbe!
    Kovács Kálmán 10 éve szajkózza, hogy az iskola a kulcs!

    1. Én is ezt szajkózom már mióta :) Stadionok meg tao helyett az oktatásba meg a tömegsportba kellene önteni a pénzt. Sokkal több haszna lenne és kevesebbe kerülne.

     1. Azok a túlélők súgtak szakmailag a doktor miniszterelnök úrnak, akik addig is ugatták az egészet. És most ez a pénzzel és infrastruktúrával tisztességesen megtolt rendszer egy dekával sem termel több, nemzetközi mércével is mérhető szintű játékost, mint 20-30 éve a nincstelen időszakban. Pedig eltelt 10 év a NER-ből, a pénzbőségből, azért pár tinisztár neve már pöröghetne, hogy na, ő…

  6. Pont erről beszéltünk haverokkal pár napja. Hogy hol vannak legalább azok, akik ha nem is virtuózok, de mondjuk akkorák, mint a ház. Legalább optikailag hatnának úgy, mintha… Ha ennyi pénzből és ennyi infrastrukturális fejlesztés után pár éven belül nem köp ki idehaza az utánpótlásbázis pár nemzetközileg is életképes porontyot, akkor azonnali nyilvános kivégzések sorozata kell, hogy jöjjön. Kezdve az MLSZ székházban.
   10 éve önti a pénzt ész nélkül a Párt a fociba, és ezalatt 1 db. Szoboszlai termelődött ki, Ausztriában, mert még időben kimentette innen az apja.
   Radó táltos, az új Détári, aztán most ZTE… Kis Kokó, az új Törőcsik, hol kezdő, hol csere allapotig jutott a Vidiben. Legalább egy holenderi szintet hoznának páran, hogy svejci élcsapat… (Vécsey 😎)

 7. Feczkó is képben volt…?
  húba……
  “Információink szerint a felek egyelőre tárgyalnak, miközben a Diósgyőr még azt sem jelentette be, hogy elköszönt volna a csapatot 2018 óta irányító spanyol Fernándeztől. Feczkó Tamás iránt pedig más klub is érdeklődik (a Honvédnál is szóba került a neve, igaz, a kispestiek azóta megverték az Újpestet), de nem lenne meglepő, ha végül elfogadná a DVTK ajánlatát.”
  http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/dvtk-feczko-tamassal-targyalnak-a-klub-vezetoi-2719877

   1. gyanítom h ez kacsa…
    nem igen tudnék olyat felhozni , h miért kellene Ő a Honvédnál

  1. Én örülök neki, hogy a DVTK-hoz megy. Vele végre sikerülni fog nekik kiesni az első osztályból.

   1. ezzel a mostani spanyol ásszal egy fokkal tutibb lenne szerintem a tartós mélyrepülés, de valóban Feczkó is jelentős esélyekkel kandidál

   2. Szerintem előrelátóak. A kiesésbe belenyugodtak, és már a visszajutást tervezik. Abban jó a sportárs, 2 csapattal is feljutott. 😀

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.