Mastodon

A sportlap cikkének hangulata szerint nem csak Horváthra kaphatták meg a kilövési engedélyt

Nem az a meglepetés, hogy lehozták Michael Boris lehetséges érkezését (és esetleg Storckét), hanem az anyag egyéb részleteinek szövegezése. Már a második bekezdésben a következőt olvashatjuk:

Kérdés, hogy az esetleges edzőváltás bármiféle gondot is megold – a kispestiek (már nem is annyira) új vezetősége két és fél évvel ezelőtt érkezett a XIX. kerületi klubhoz, s immáron hatodik (!) alkalommal válthat edzőt…

Hoppáka. Még egy felkiáltójel is jutott a mondat közepébe.

A harmadik bekezdésben Horváth érdemeit és eredményeit sorolná fel a szerző, azonban hamar eljut odáig, hogy nem nagyon van mit:

(…) idén februárban kapta meg Horváth Ferenc a lehetőséget, amellyel láthatóan nem élt. Irányításával összesen kilenc győzelem, négy döntetlen és tizenhárom vereség az együttes mérlege, ami finoman szólva sem mondható jónak.  A korábbi 32-szeres válogatott csatár az előző idényben benn tartotta a csapatot az NB I-ben – azért ezt bravúrnak nevezni túlzás lenne –, idén viszont nem történt előrelépés, (…)

A valódi érdekesség, mintegy slusszpoénként a rövidke anyag negyedik bekezdésében jön el:

Persze hiba lenne mindent a szakmai stáb nyakába varrni, a játékosok és a vezetők is jócskán követtek el hibákat. Már másfél éve érezni lehet, nagy a baj Kispesten, gyenge képességű vagy rossz mentalitású futballisták is érkeztek a klubhoz, és egyszerűen nem látni, milyen szakmai elképzelés szerint működik az egyesület. Michael Boris – ha tényleg ő veszi át az irányítást – nagy fába vágja a fejszéjét…

Cserháti András, a Nemzeti Sport szerzője (ritka, hogy nem a jónevű Munkatársunk jegyez egy ilyen anyagot) egyértelműen vezetői válságról beszél, a magyar futballban meglehetősen szokatlan módon. Az elmúlt évekből nem nagyon emlékszünk olyan pillanatra, amikor egy, a politikai osztály szereplőihez köthető klub vezetését kritizálta volna egy KESMA-Mediaworks birodalomból érkező cikk.

Ilyesmit hagyományosan csak akkor szokás lehozni, ha egy másik szinten már eldöntötték: változás kell. Vagyis: megjött a kilövési engedély. Ilyenkor érkezik a Munkatársunk, esetleg az NSO (néha: origo, Bors információ) nevű szerző, és a korábban érinthetetlennek hitt emberekről jól megírja a központból küldött direktívát az értesülést.

Ezt a cikket viszont Cserháti jegyzi, miközben olyan kemény állítások szerepelnek benne, mint az:

(…) egyszerűen nem látni, milyen szakmai elképzelés szerint működik az egyesület.

Most kicsit elbizonytalanodtam, és nem értem a helyzetet. A lényeg, hogy az anyag nagyjából egy órát futott vezetőben hétfő reggel nyolc és kilenc között az NSO-n, vagyis – szurkolói nyelven mondva – a kő bele lett dobva a tóba, most pedig várjuk, mekkora hullámokat ver.


update // 11:00-kor a Bors fotóval is lehozta, hogy Boris kint volt az Újpest elleni meccsen. Valamint itt is pedzegetik, hogy nem feltétlen csak edzőkérdés lehet Kispesten:

A szurkolók régóta személyi változásokat követelnek (nem csak a kispadon), Thomas Doll és Bernd Storck is vissza-visszatérő edzőjelöltjük. 


update // Egy másik zászlóshajó, a Magyar Nemzet mindössze az NSO anyagát vette át és foglalta össze.

címlapkép: Michael Boris, fotó: mtkbudapest.hu

? a hozzászólás // előmoderált
? az offtopicot // az offtopicba.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||