Mastodon

Mi van veletek Honvédként kieső csapat nagyszerű emberei? (III. rész)

Tavaly augusztusban még jópár játékosnak nem volt csapata, ezért is jelentettük be boldogan novemberben, hogy Richlordnak találtak egy balekot.

A legutóbbi mustra óta eltelt öt hónap, nézzük, mi változott:

  • Lukic // CC Yatai (kínai) -> ETO (NB II)
  • Doka // FK Tiana (albán) -> Újpest
  • Samperio // csapat nélkül -> Mezőkövesd
  • Petkovic // AO Egaleo (görög II.) -> Radnicki Nis (szerb)
  • Kun Gábor // ismeretlen -> Corridor Agency Kft.
  • Bozó Zoltán // ismeretlen -> aktív lett
  • Kocsis Dominik // Honvéd -> DVSC

Tételesen

Hameed Abdullah Talal

A fantomjátékos talált magának csapatot Horvátországban, majd elrabolták, aztán megkerült, viszont pályára még nem lépett. A HNK Gorica huszonkét bajnokijából viszont ötször már eljutott a kispadig, és a kupában kapott 12 percet.

Lehet apróság, de Talal kispesti szerződtetésére azóta se szolgált magyarázattal a klub.

Nenad Lukic

Lukic Kínába, a CC Yatai csapatához igazolt, ahol pár mérkőzésen epizódszereplő volt (nulla gól, nulla gólpassz), majd a kispadra szorult, végül a keretbe se nevezték.

Télen visszatért Magyarországra, mégpedig az NB II-es ETO-hoz. Itt eleinte játszogatott, majd idővel itt is a kispadra szorult, és mostanában már a keretbe se nevezik. 393 játékperc, 1 gól.

Herdi Prenga

Az ezüstvédelem egyik fele Lettországba, a Virsligában szereplő RFS-hez igazolt. Itt fix kezdő lett – és bajnok. A 2024-es idényben is alapember.

Zsótér Donát

Sokáig nem volt csapata, majd a bajnokság rajtja, és Banó-Szabó sérülései után/miatt a Kecskemét igazolta le. Azóta minden meccsen játszik és 1469 perc alatt összehozott 1 (egy) darab gólpasszt.

Christian Gomis

Meglepetésre a rajtot követően leigazolta a Mezőkövesd. Gomis ősszel és a tavasz elején alapember volt, a csapata pedig kiesőjelölt. Február óta viszont nem játszik. Az edzője szerint azért, mert sérül, Gomis szerint viszont nem.

Valószínűleg összejön neki az a bravúr, hogy két év alatt két csapattal is kiesik az NB I-ből.

Lukas Klemenz

A lengyel kettőben szereplő Gornik Leczna csapott le rá, ahol rögtön alapember lett, és máig annak számít. A Gornik jelenleg a negyedik, osztályozós helyen áll.

Luka Capan

Capan a görög élvonalbeli AE Kifsiasba került, ahol eleinte alapember volt, majd hosszasan padozott, aztán megint játszott, és most éppen sérült. A csapata 11. a 14 csapatos ligában, alig három ponttal előzve az utolsó helyezettet.

Albi Doka

Dokát egy fura konstrukció keretében vásárolta meg az albán FK Tirana. A két klub valamiféle osztott tulajdonába került, szóval van még benne egy kis részesedésünk.

Július végén játszott az EKL-selejtezőkön, azonban a harmadik meccsen megsérült. A visszatérése után alapember lett a csapatában, majd a télen visszatért Magyarországra, az Újpestbe. Itt eleinte játszogatott, azonban egy hónapja csak a kispadot koptatja.

Maxim Plakushchenko

Visszaigazolt Izraelbe, mégpedig a Maccabi Netanyához, ahol a háború kitöréséig, és a bajnokság félbeszakításáig némi felfelé túlzással peremember volt.

A decemberi újrakezdés óta viszont alapember. Öt gólja és egy gólpassza van, a csapata pedig 9. a 14 csapatból.

Vidar Ari Jónsson

Az izlandi mágus augusztus elején hazaigazolt a Hafnarfjördur csapatához, majd alig egy hónappal később inkább a norvég első osztályban szereplő HamKam csapatát választotta.

Az előző bajnokságban sokáig egy meccsen volt három perce, majd az utolsó fordulóban végig a pályán lehetett, és még gólt is lőtt. A HamKam 16 csapatból végül a 11. helyen zárt.

A 2024-es bajnokságból egyelőre három forduló ment le, a HamKam kieső helyen áll, Jónsson pedig két meccsen játszott 69 percet.

Szappanos Péter

Féreg. (Itt nincs változás.)

Tamás Krisztián

Újpestre igazolt, ahol alapember, ha éppen nem sérült.

Brandon Domingues

Dominguest kivásárolta a Debrecen, ahol a játékpercek alapján kb. a 12-13. játékos a keretben. Ennek ellenére már van hat gólja és három gólpassza.

Richlord Ennin

Hónapokon át nem volt csapata, sőt, az a klub is megszűnt idő közben, ahonnan kölcsönvettük, vagyis nem nagyon maradt hova visszaküldeni. Aztán leigazolta az MTK.

Miután a szurkolók jól kiröhöghették magukat rajta, előbb a padra, majd a lelátóra szorult. 313 perc alatt nulla gól, nulla gólpassz.

Lazar Cirkovic

Az ezüstvédelem másik oszlopos tagja szeptember közepére talált magának csapatot, mégpedig az indiai Chennaiyin FC-t. Itt eljátszogat.

Menet közben perelte a Honvédot, és végül egy zsírosabb lelépési pénzt kellett fizetnünk neki.

Jairo Samperio

Fél évig dekkolt, majd télen a Mezőkövesd szerződtette le. Néha játszott, néha a padon ült, mostanában viszont egyiket se.

Nikola Mitrovic

Az NB II-es BVSC-hez igazolt, illetve valószínűleg Urbán Flórihoz. Urbán leváltása után előbb kiszorult a kezdőből, majd a tavaszi szezonban újra kezdőként számolnak vele. Azóta egyszer még egy meccset is végig játszott.

Marko Petkovic

Lukic unokatestvérétől még tavaly januárban szabadult meg a klub, és egészen szeptemberig nem volt csapata, amikor végül lecsapott rá a kétcsoportos görög másodosztályban szereplő AO Egaleo. A hosszú kihagyás nyomot hagyhatott a teljesítményén, mert átmeneti epizódszereplőből mellőzött játékos lett elég gyorsan.

Közben pereli a Honvédot. (Nem tudjuk hogy áll az ügye, ugyanis a Honvéd csak Cirkovicot és Klafuricot publikálta.)

Görögországból télen a szerb élvonal alsóházához tartozó Radnicki Nishez igazolt, ahol mostanában alapember.

Dean Klafuric (edző)

Klagenfurt mester a boszniai Velez Mostar edzője lett. Huszonhat fordulót követően a Mostar harmadik a tabellán.

Ő is sikeresen perelte a Honvédot.

Tam Courts (edző)

A Honvédtól távozása, vagyis mintegy másfél éve nincs klubja.

Chris Docherty (sportigazgató)

Valószínűleg eleve a Linkedinről szereztük, ezért ott is néztünk utána: a korábban precízen vezetett profil szerint jelenleg nincs csapata, viszont Splitben, Horvátországban él, ahol egyébként a főkókler Kepcija is.

Ivan Kepcija (tanácsadó?)

Amíg nem talál egy újabb balekot, aki alkalmazná átmenetileg, addig vélhetően kivár, és home officeból osztja az észt. Legalábbis a Linkedin-profilja szerint.

Kun Gábor (ügyvezető)

Általánosságban nem tudjuk mi van vele, és igazából nem is érdekel minket.

Azt viszont tudjuk, hogy február óta a Honvéd ajándékboltját üzemeltető(?), a felesége által alapított Corridor Agency Kft. ügyvezetője lett.

A többiek
  • Azurák visszavonultan a vállalkozásának él.
  • Mendelényi gyakorlatilag eltűnt.
  • Bozó mostanában újra feltűnt, miután a tulajdonosváltás ötödik évfordulójára tüntetést szerveztünk, és közben kiderült, polgármesternek jelöltetné magát Szentesen, vagyis baromira nem jön jól neki, ha cirkusz van a neve körül. Két hete belengette, hogy tulajdonosváltás előtt áll a Honvéd, viszont azóta megint semmi. A szentesi médiumokban viszont mosdatják tisztességgel, és tiltanak mindenkit, aki mást mer állítani.
A fiatalok
  • Horváth Milán tavaszra alapember lett az NB II-es Szegedben.
  • Fábiánkovits István novemberhez képest megduplázta a játékperceit, és már kétszer egy percet játszott ugyanott.
  • Németh Barnabás ősszel kapott pár percet az NB II-ben feljutó helyen álló Nyíregyházában, majd tavaszra kölcsönadták Siófokra. Itt tíz meccsen hét gólnál és két gólpassznál jár.
  • László Dávid ősszel stabilan játszott az NB II-es Siófokban, majd tavaszra a padra szorult.
  • Kocsis Dominik télen igazolt az NB I-es Debrecenhez, ahol párszor már becserélték. A kupából pont az ő elrontott tizenegyesével estek ki. Nulla gól, nulla gólpassz.

Összefoglalva

névligateljesítmény (bajnoki)
Talalhorvát 1.nulla játékperc
Lukickínai 1.
magyar 2.
nulla gól, kikerült a csapatból
egy gól, kikerült a csapatból
Prengalett 1.alapember
ZsótérNB I.játszik
GomisNB I.kikerült a csapatból
Klemenzlengyel 2.alapember
Capangörög 1.alapember
Dokaalbán 1.
magyar 1.
alapember
kiszorult a csapatból
Plakushchenkoizraeli 1.alapember
Jónssonnorvég 1.peremember
SzappanosNB I.alapember
TamásNB I.alapember, ha nem sérült
DominguesNB I.játszik, de nem alapember
EnninNB I.kikerült a csapatból
Cirkovicindiai 1.játszogat
Samperioklub nélkül
magyar 1.

kikerült a csapatból
MitrovicNB II.alapember
Petkovicgörög 2.
szerb 1.
kikerült a csapatból
alapember
Klafuricboszniai 1.edzősködik
Courtsklub nélkül
Dochertyklub nélkül
Kepcijaklub nélkül

🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||