Mastodon

Hurrá, Richlordnak csaknem fél év után lett végre csapata

Őszintén sajnáljuk az MTK-t.

Augusztus végén, a nyári átigazolási szezon utolsó hetében futottunk egy kört a télen és tavasszal távozó játékosaink, edzőink és egyéb jellegű szakembereink sorsával kapcsolatban, hogy mégis mi lett velük?

Azóta eltelt közel három hónap, nézzük, mi változott.

Tételesen

Hameed Abdullah Talal

A fantomjátékos talált magának csapatot Horvátországban, majd elrabolták, aztán megkerült, viszont pályára még nem lépett. A HNK Gorica nyolc bajnokijából viszont háromszor már eljutott a kispadig.

Lehet apróság, de Talal kispesti szerződtetésére azóta se szolgált magyarázattal a klub.

Nenad Lukic

Lukic Kínába, a CC Yatai csapatához igazolt, ahol pár mérkőzésen epizódszereplő volt (nulla gól, nulla gólpassz), majd a kispadra szorult, és mostanában a keretbe se nevezik. Október végén már arról lehetett olvasni, hogy visszatérhet Magyarországra.

Érdekesség, hogy azokon a meccseken, amelyeken Lukic pályára lépett a Yataiban, a csapata három vereség mellett öt döntetlent hozott össze, tehát nyeretlen volt. Viszont amikor a kispadon ült: négy meccs, három győzelem, egy döntetlen – és veretlenek.

Herdi Prenga

Az ezüstvédelem egyik fele Lettországba, a Virsligában szereplő RFS-hez igazolt. Itt fix kezdő, és ha nem cseszik el (jelenleg egy ponttal vezetnek a második előtt), akkor harmadszor is bajnok lehet az országban.

Zsótér Donát

Sokáig nem volt csapata, majd a bajnokság rajtja, és Banó-Szabó sérülései után/miatt a Kecskemét igazolta le. A játékpercek alapján nem lehet fix kezdőnek nevezni, azonban minden meccsen játszik a tavasszal még remekelő, azonban az ősszel inkább a kiesés elől menekülő csapatban. 437 játékperc alatt összehozott egy gólpasszt.

Christian Gomis

Meglepetésre a rajtot követően leigazolta a Mezőkövesd. Gomis alapember, a csapata kiesőjelölt. Ha összejönne a kiesés, akkor Gomis sorozatban a harmadik csapatával lenne képtelen bentmaradni egy első osztályban.

Lukas Klemenz

A lengyel kettőben szereplő Gornik Leczna csapott le rá, ahol rögtön alapember lett. A Gornik jelenleg pontegyenlőséggel második a bajnokságban, és feljutó helyen áll. (Vesztett pontok alapján ötödik, ami rájátszást jelentene.)

Luka Capan

Capan a görög élvonalbeli AE Kifsiasba került, ahol igazából azt lehet mondani, hogy alapember. A csapata sajnos már nem ennyire sikeres, ugyanis mindössze a 11. a 14 csapatos ligában, és a tíz forduló alatt szerzett 9 pont se nevezhető soknak.

Albi Doka

Dokát egy fura konstrukció keretében vásárolta meg az albán FK Tirana. A két klub valamiféle osztott tulajdonéba került, szóval van még benne egy kis részesedésünk.

Július végén játszott az EKL-selejtezőkön, majd a harmadik meccsen megsérült, és azóta semmi.

Maxim Plakushchenko

Visszaigazolt Izraelbe, mégpedig a Maccabi Netanyához, ahol a háború kitöréséig, és a bajnokság félbeszakításáig némi felfelé túlzással peremember volt.

Vidar Ari Jónsson

Az izlandi mágus augusztus elején hazaigazolt a Hafnarfjördur csapatához, majd alig egy hónappal később inkább a norvég első osztályban szereplő HamKam csapatát választotta.

Nyolc meccsen van három perce csereként, a csapata pedig 12. a 16 csapatos bajnokságban.

Szappanos Péter

Féreg.

Tamás Krisztián

Újpestre igazolt, ahol alapember.

Brandon Domingues

Dominguest kivásárolta a Debrecen, ahol a játékpercek alapján kb. a 12-13. játékos a keretben. Ennek ellenére már van három gólja és két gólpassza.

Richlord Ennin

Hónapokon át nem volt csapata, sőt, az a klub is megszűnt idő közben, ahonnan kölcsönvettük, vagyis nem nagyon maradt hova visszaküldeni. Az elmúlt hetekben az MTK-nál edzett, majd hatalmas meglepetésre leigazolták.

Rögtön másnap kapott pár percet a ZTE ellen, és egyszer sikerült úgy megbotlania a labdában, hogy azt akár labdaszerzésnek is nevezhetük. Az ebből induló akcióból gólt lőtt az MTK.

Lazar Cirkovic

Az ezüstvédelem másik oszlopos tagja szeptember közepére talált magának csapatot, mégpedig az indiai Chennaiyin FC-t. Az első meccsén rögtön csapatkapitány(!!!) volt, majd a sorozatos verseségek után fokozatosan kopott ki a csapatból, és került a kispadra.

Jairo Samperio

Nincs csapata.

Nikola Mitrovic

Az NB II-es BVSC-hez igazolt, illetve valószínűleg Urbán Flórihoz. Urbán leváltása után kiszorult a kezdőből, viszont azóta legalább a csapata elkezdett pontokat gyűjteni.

Marko Petkovic

Lukic unokatestvérétől még januárban szabadult meg a klub, és egészen szeptemberig nem volt csapata, amikor végül lecsapott rá a kétcsoportos görög másodosztályban szereplő AO Egaleo. A hosszú kihagyás nyomot hagyhatott a teljesítményén, mert átmeneti epizódszereplőből mellőzött játékos lett elég gyorsan. Az Egaleo a déli csoportban éppen csak nem áll kieső helyen.

Petkoviccsal kapcsolatban azonban nem ez a legfontosabb hír, hanem, hogy a Honvéddal úgy látszik mégsincs teljesen lezárva az ügye, pedig azt pletykálták, hogy tisztességes végkielégítéssel távozott. Az ügynek november 17-én lesz a meghallgatása a Nemzetközi Sportdöntőbíróságnál – derül ki a CAS honlapjáról:

27.11.23
CAS 2023/A/9763 Honvéd FC Kft v. Marko Petkovic

Dean Klafuric (edző)

Klagenfurt mester a boszniai Velez Mostar edzője lett, és láthatóan kezd beérni a munkája: kettőből két győzelemmel indított, majd a legutóbbi hat meccsből is csak kettőt nyert meg. A Mostar ennek ellenére negyedik a bajnokságban.

Tam Courts (edző)

A Honvédtól távozása, vagyis több, mint egy éve nincs klubja.

Chris Docherty (sportigazgató)

Valószínűleg eleve a Linkedinről szereztük, ezért ott is néztünk utána: a korábban precízen vezetett profil szerint jelenleg nincs csapata, viszont Splitben, Horvátországban él, ahol egyébként a főkókler Kepcija is.

Ivan Kepcija (tanácsadó?)

Amíg nem talál egy újabb balekot, aki alkalmazná átmenetileg, addig vélhetően kivár, és home officeból osztja az észt. Legalábbis a Linkedin-profilja szerint.

Kun Gábor (ügyvezető)

Nem tudjuk mi van vele.

A többiek
  • Azurák visszavonultan a vállalkozásának él.
  • Mendelényi gyakorlatilag eltűnt.
  • Bozó nem is volt.
A fiatalok

Összefoglalva

névligateljesítmény
Talalhorvát 1.nulla játékperc
Lukickínai 1.nulla gól, kikerült a csapatból
Prengalett 1.alapember
ZsótérNB I.játszik, de nem alapember
GomisNB I.alapember
Klemenzlengyel 2.alapember
Capangörög 1.alapember
Dokaalbán 1.valószínűleg sérült
Plakushchenkoizraeli 1.peremember, szünetel a bajnokság
Jónssonnorvég 1.három játékperc
SzappanosNB I.alapember
TamásNB I.alapember
DominguesNB I.játszik, de nem alapember
EnninNB I.friss igazolás
Cirkovicindiai 1.kikerült a csapatból
Samperioklub nélkül
MitrovicNB II.játszik, de nem alapember
Petkovicgörög 2.friss igazolás, perel
Klafuricboszniai 1.edzősködik
Courtsklub nélkül
Dochertyklub nélkül
Kepcijaklub nélkül

Vajon

Hány játékosunkkal és volt alkalmazottunkkal lehetnek még lezáratlan ügyek, és ezek potenciálisan mennyivel terhelik a klubkasszát? Szövődmény, hogy amennyiben odáig eszkalálódik a helyzet, akkor a tartozásokból simán lehet pontlevonás, sőt, akár az NB II-es licencünk megszerzése is neccessé válhat.


🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||